Uitslag verkiezingen 2017, de grote verliezers zijn …. de Nederlandse burgers

Het zal nog wel even duren voordat het stof wat gedaald is, want eerst moeten alle politici hun overwinning gaan vieren. Of het nu gaat om de onverbeterlijke leugenaar Mark Rutte die toch in vergelijk met 2012 8 zetels kelderde, de PVV die er 5 bijkreeg, het CDA dat van 13 naar 19 zetels  ging  D66 van 12 naar 19, zeker de partij voor de baby boomers GL van 4 naar 14, allemaal waren de aanvoerders blij. ( Stand 16.03.17 om 11.56 uur met nog 1,4 % van de stemmen te kiezen).

Zelfs de PvdA trachtte ook nog een zwakke overwinnaarsrol op zich te nemen, want uiteindelijk was het dankzij de coalitie met de VVD dat in de afgelopen regeringsperiode van Rutte 2, ons land er in alle opzichten drastisch op vooruit is gegaan  en dat mag toch wel gevierd worden ? Dat wij het aan de PvdA te wijten hebben dat ons land als eerste EU lidstaat een praktisch 100% allochtonenpartij heeft, die bovendien met 3 zetels een behoorlijke stoorzender in de komende Kamerdebatten kan betekenen, ach het zorgt voor het kleurrijke aspect van onze samenleving en zal er voor zorgen dat elke Nederlander te maken gaat krijgen met een nietsontziende agressieve allochtonen politiek, die velen zal treffen.

Een lichtpuntje was dat de PVV sinds vanochtend 4 uur op grond waarvan wij ons eerste artikel vandaag schreven er toch nog een zetel bij wist te krijgen, dus nogmaals een winnaar !

Maar wie zijn nu de verliezers, want het kan toch niet zo zijn dat wij allen vanavond tevreden onderuit zakken, er een borrel of een sapje op nemen , moeders tevreden aankijken en zeggen , ‘dat hebben wij toch maar mooi gelapt !’.

De grote verliezers zijn wij, los van de harde kern op hun partij stemmende overige Nederlanders, die ondanks dat de opkomst hoog was, zich hebben laten misleiden door de mooie verkiezingspraatjes.

Zoals een van onze lezers JdB dat terecht schreef, de grote afhankelijkheid van Nederland aan de EU is nogmaals bevestigd, Nederland hokt – meer dan ooit – rechts van het midden liberaal samen in de bekende eenheidsworst, waarin de verschillen fundamenteel klein zijn , en anders in de komende debatten wel worden weggepoetst. De formatie wordt dus geen zaak van politieke inhoud , maar van macht en manipulatie.

En daar is weinig of niets aan toe te voegen. De droom van velen onder de EU dictatuur uit te komen is verdwenen, in tegendeel de banden met Brussel en… Berlijn zullen worden aangehaald, uiteindelijk is regeren vooruitzien en moet Rutte nu gaan werken aan zijn toekomst na de komende 4 jaar broddelwerk.

De buitenlandse media juichten in het algemeen unisono met de Nederlandse MSM  mee, het ‘verkeerde populisme ‘was gestopt, Wilders buiten spel gezet, een zucht van verlichting. Maar hoe je het wendt of keert, de PVV is de op een na grootste partij van ons land geworden en als nu de dreiging wordt waargemaakt van VVD, CDA en D66 dat men niet met Wilders wil regeren, dan is dat ene klap in het gezicht van bij 14% kiezers die wèl op de PVV hebben gestemd oftewel ruim 1.2 miljoen Nederlanders die de moeite namen hun democratische plicht na te komen. Deze mensen worden gewoon in de hoek gezet ! Toegegeven, Wilders maakte het de andere partijen niet altijd gemakkelijk en de reactie niet met de PVV te willen buiten spelen was dan ook voorspelbaar.  Maar misschien dat u zich de uitslag van 2012 nog herinnert en de PVV  als derde eindigend toen met 24 zetels door de VVD en PvdA buiten spel werd gezet. Een zoals later bleek onmogelijke coalitie, maar voor Rutte geen bezwaar alles te accepteren wat de PvdA hem oplegde.

In feite niets nieuws, want stemmen en een democratische uitslag verwachten bestaat niet ! Ook in Frankrijk zullen uiteindelijke alle voetjes de zelfde kant uitwijzen om het FN van Marine Le Pen trachten buiten boord te houden.

Kortom, zo lang niet een partij, en dat zal in ons land niet gebeuren , een absolute meerderheid behaalt, blijft het aanmodderen en is de kiezer de grote verliezer.

 


17 Reacties

 1. Gradus zei:

  GELEZEN OP XANDERNIEUWS.NL
  …De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlu Cavusoglu dreigt Europa met het uitbreken van ‘religieuze oorlogen’. Vertaald: de Turken en andere moslims in Europa zullen massaal opstaan tegen de autochtone Europese bevolking, en met behulp van geweld en terreur onze landen zover krijgen te buigen voor de islam en voor Ankara. President Dictator Recep Tayyip Erdogan hield een menigte in Istanbul voor dat ‘wij Duitsland voor het oog van de wereld te schande zullen maken. Als ik dat wil ga ik naar Duitsland. Als jullie me niet toelaten of laten spreken, zal ik de hele wereld (tegen jullie) opzetten… Wij zullen Duitsland vernederen.’…

  … In een aparte aanval zei Erdogan opnieuw dat ‘jullie acties niet anders zijn dan wat de Nazi’s deden… Wij willen niet langer een Nazi wereld hebben. Wij willen niet langer de praktijken van die fascistische (Duitse en Nederlandse) regimes.’…

  Met dank aan de hordes “Gutmenschen” en andere linkse leeglopers is in mijn anders zo rustige woonplaats in het mooie Brabant na een Politiek-correcte herindeling zo ongeveer een compleet Anatolisch woestijndorp ontstaan. Voor de ramen van de onlangs opgeknapte huizen hangen de niet bij elkaar passende overgordijnen als vodden voor de met etensresten en snot besmeurde ruiten. De totaal verwaarloosde voortuintjes zijn bezaaid met kapot speelgoed, plastic zakken en (gegarandeerd gejatte-) rijwielen.
  Een groepje (of is het roedel of kudde bij deze cultuurparels?) van 8 tot 10 jarige beddepissers, zwaaiende met de bloedrode halve maan scandeerden luidkeels “Aloeah Akbar” : “Ankara heeft de verkiezingen gewonnen en binnenkort is alles van ons” en “moslim moordenaars”.

  Ik vrees dat ik zal de eerste zijn die ze de keel zullen móeten doorsnijden.

  Bedankt, Kereltje Pechtold, Jessica Klaver, Marietje Rutte en Mosje Asscher.
  Ga nu maar weer lekker de dialoog aan met elkaar.

 2. Henk zei:

  De 3e Wereldoorlog betreffende “Europa” zal in Nederland beginnen en sneller dan gedacht.

  Eigen schuld DIKKE bult, blinde vinken!

  Jullie zullen de dag vervloeken waarop je gestemd hebt, zoals je gestemd hebt!

 3. Gradus zei:

  Buitenlandse analisten: Mark Rutte heeft zijn ‘verlies-overwinning’ te danken aan harde opstelling tegen Turken.

  Inderdaad, die psychopaat aan de Bosporus heeft ons behoorlijk genaaid.
  Klijnsma mag haar rollator terug geven aan de thuiszorgwinkel en Ploumen kan ouderwets een doek om haar hoofd doen en bij mevrouw Kuzu het huis schoonmaken.

 4. only you zei:

  Allemaal niks dan doorgestoken kaart, valsspelers hebben voor het zeggen, Sp en pvdd worden met een dooie mus blij gemaakt?

 5. Benhur zei:

  Wie gelooft dat deze verkiezingen zonder manipulatie zijn gebeurd komt bedrogen uit. deze verkiezingen gingen niet alleen om ons land maar om het voortbestaan van de EU. Dus de belangen waren mega groot. En als de belangen mega groot zijn dan is er in het elite kamp alles geoorloofd. We gaan met de potlood stemmen omdat anders de Russische hackers onze verkiezingen beïnvloeden, Pure onzin en stemmingmakerij. Uiteindelijk komen alle stemmen toch allemaal samen in de computer en kunnen ze als nog gemanipuleerd worden. En zo te zien aan de grote overwinning van de VVD is dat zeker gebeurd maar niet door de Russen maar door onze eigen handige jongen van Nederland of andere EU staten die graag een voortzetting zien van dit gedrocht der verval. Sommige belanghebbende Nederlanders kunnen wel op de VVD gestemd hebben maar niet zo veel als de uitslag. Maar de pleuris in Nederland zal wel uitbreken als wikileaks of een insider met de ware toedracht naar buiten komt in de toekomst. En dan zie ik Rutte staan die SORRY zegt aan de andere kant van de wereld.

 6. andre zei:

  de rutte revolutie heeft weer laten zien dat we echt niets te vertellen hebben ja even het burgelijk verzetje en daarna weer snel an die arbeit mit stau und steuer, immer propaganda + finazmafia = massamord maar die tak van sport is voor de sultan erdogan weggelegd. ik vind het een beetje te vroeg geweest voor zn relletje en de demmink kaart was pas echt explosief maarja wie ben ik

  heerlijk alles lekker hetzelfde, zelfde koning, belastingen weer omhoog, pensioenen nog verder om laag, lekker nog meer brussel en maar om niet in de war te raken een nieuwe MP2 rutte naar MP3 rutte

  oranje boven met een middelvinger

 7. cathy zei:

  Benhur@ Toussaint@

  Ik ben ervan overtuigt dat dit een 1-1- 2tje was met Merkel en Erdogan omdat Rutte de bui al zag aankomen en hij in het EU Erdogan zadel moest blijven zitten.

  Een heel vuil politiek spel wat hier is gespeeld, verder wil ik hierop niet op ingaan, maar dit klopt niet.

  Hoezo stemmen tellen met de hand in een computer tijdperk waarin bewust alles is afgewezen om de stemmen PC zo betrouwbaar mogelijk te maken???

  SMERIG! = politiek en wij zijn de slachtoffers, wacht maar op wat er nog komen gaat.

  Weg wezen!

 8. joepiedepoepie zei:

  We kunnen kort zijn over de verkiezingsuitslag in Nederland:

  De EU heeft de verkiezingen gewonnen. Zo simpel is het

 9. antonio zei:

  Wat ben ik blij aan de andere kant van de wereld te wonen!!!!!!!!!

  Dat de verkiezings”uitslag” is gemanipuleerd begrijpt zelfs een imbiciele gek, want het kan niet zo zijn dat weldenkende mensen aan o.a. een mocro millieu fanaat die in de sprookjes van Fatima gelooft, en een psychopathische beroeps leugenaar de toekomst van hun land toe vertrouwen.

 10. KomtGoed zei:

  Good times create Weak men
  Weak men create Hard times
  Hard Times create Strong men
  Strong men create Good Time

  Hoe je het ook ziet.. de democratie zoals wij hem kennen in Europa sinds de 2e wereldoorlog is pure schijn. De bevolking de indruk geven controle te hebben over wat er gebeurd met deze constructie. Kijk maar naar Oostenrijk met de verkiezingen vorig jaar.

  En PVV en Wilders. Als ik pvv had gestemd dan wel op Martin Bosma. PVV is meer een bliksemafleider van links, dus een pot nat. Als Wilders een echte nationalist was, zoals Pim Fortuyn, dan waren er al wel serieuze aanslagen op zijn leven zijn geweest.

  Ik heb wel goede hoop hoor. Laat Erdogan maar roepen en de verdeeldheid laten toenemen. Meer mensen worden wakker en uiteindelijk staan de Europeanen erom bekend dat wel hard terugslaan. We laten alleen wel lang over ons heen lopen, maar daar staan we om bekend als je naar de historie kijkt.

  De winst komt wel.. een oorlog gaat over het eindresultaat en dit was maar 1 van de ‘veldslagen’

 11. jolo zei:

  Duidelijk wordt het bij het bericht, dat er stembiljetten tekort waren?Wordt hier niet gesjoemeld?

 12. religieus en politiek atheist zei:

  Bah, weer vier jaar deze manipulerende glibberaal als ministerpresident.
  8 zetels inleveren en victorie roepen terwijl hij en passant verder gaat met het cordon sanitaire richting de PVV die notabene als 2e partij 5 zetels wint.

  Goed voorbeeld doet goed volgen —–> Rutte is net als de media : verdraaiend, manipulerend, half verzwijgend, ontwijkend, selectief in datgene wat hij zegt en doet.

  De beurzen halen opgelucht adem nu de partij van de multinationals/werkgevers wederom 4 jaar voor hun mag werken.

  En Aboutaleb maar roepen dat de PvdA verloren heeft omdat ze te ver waren gegaan met bezuinigen.
  Wel brave borst, jij weet dat je staat te raaskallen. Dit had alles maar dan ook alles met Erdogan en andere dwaze buitenlanders te maken. Wellicht ook nog met schijnheiligerd Ascher die van alles roept tegen flexcontracten maar gewoon verzaakt en daar heb je je historisch verlies.

  Opeens durfde Rutte, als een rat in nood, een vuist te maken tegen deze islamdespoot waarvoor Wilders al vanaf het begin waarschuwt.

  Kijk het is heel eenvoudig, de EU is gered.
  Mutti Merkel en andere Europeaanse leiders roemen Rutte.
  Erdogan dreigt met heilige oorlog.

  De fatsoensgraaiers van Brussel gaan schouder aan schouder staan om het volk te laten zien dat ze er voor hun zijn.

  En straks krijgt de EU nog meer bevoegdheden, worden de pensioenen gekort, de handelsverdragen (al dan niet met een leeg velletje) geratificeerd, de pensioensleeftijd verhoogd, het onderwijs en de zorg verder geprivatiseerd, de CAO’s ontmanteld en de mensen, burgers, werknemers zitten muurvast in greep van de grote graaiers.

  Het klopt : het volk kiest nog meer van hetzelfde en verwacht dat het beter wordt.
  Dat wordt het ook, maar helaas, niet voor het volk.

 13. Toussaint zei:

  Coalitie ging van 79(41+38) naar 42(33+9):verlies van 37.”We hebben glansrijk gewonnen”, bralt Rutte.Het buitenland snapt die NL rekenkunde niet. Deed men in dat zompige moerasland vroeger al: de onthoudingen werden bij de ja stemmers opgeteld en de zege werd geclaimd. Arithmetique hollandaise heette dat in Parijs.NL heeft de open grenzen politiek van Merkel en poedeltje goed gekeurd. 1 dag na 15/3 (uitgekookte timing) draait de VVD klassenjustitie carrousel al op volle toeren. Pratende vlaai en vrouwenmepper Eurlings krijgt ’n schikking aangeboden voor iets wat ’n misdrijf is en waarvoor Jan Lul geheid de bak indraait. Tot 2021 heeft ’t NL vulgus dit gewild.

 14. politiek en religieus atheist zei:

  nou ja…
  citaat Ok.Brahn (hoogleraar vermogensrecht)
  Bedrog is te beschouwen als een op onfatsoenlijke manier opzettelijk opgewekte dwaling.
  Te beschouwen als een daad, waardoor men een ander ertoe beweegt een rechtshandeling aan te gaan door hem opzettelijk een onjuiste mededeling te doen, opzettelijk iets te verzwijgen dat men verplicht was mede te delen of door een andere kunstgreep.

  Een rechtshandeling is bijvoorbeeld : stembiljet invullen.

  Mijn stelling is dat het merendeel van de huidige politieke bestuurders bestaan uit veredelde marktkoopmannen die het verdraaien, misleiden, misbruik van omstandigheden maken, liegen, verzwijgen, halve waarheden en demoniseren tot kunst verheven hebben.
  Bij marktkoopmannen is het echter een soort spel van overreding en mag de burger slim genoeg geacht worden om dit spel te doorzien.

  Van politieke leiders mag men als burger de waarheid verwachten in plaats van bespeeld te worden ten einde misbruikt te worden voor een hoger doel dat dezelfde burger eigenlijk niet wil.

  Politiek correct bestaat niet meer.

  Zijn twee termen die elkaar uitsluiten : een oxymoron.

 15. Bert Bezorgd zei:

  Men vergeet heel makkelijk dat de PVDA de partij van de afbraak, al sinds Joop den Uyl zijn verwoestende werk gedaan heeft in Nederland. De gas voorraad die we hadden tot het jaar 3000 is weggegeven, en nu moeten we op bevel van de EU in 8 jaar van het gas af. Ook de allochtonen tsunami is geheel te danken aan deze partij, net als de geboorte van de eerste partij in het parlement die door een ander land word aangestuurd, namelijk de AK partij DENK. Hoe laten we dit toch toe in NL en de verkiezingsfraude ?? Knettergek!

 16. willem zei:

  Hoe rationeel zijn de denkbeelden van Groen Links???????
  Word er een gevaarlijk spel gepeeld door Groen Links met zijn artiest als lijsttrekker!!!!!!!!!!

Comments are closed.