Waarom lieten veel kiezers de PVV in de steek ?

Zoals wij reeds eerder schreven , de afgelopen verkiezingen kenden volgens de politici zelf,  alleen maar winnaars. De VVD die dramatisch in aantal zetels daalde , van 41 naar 33, maar toch de grootse werd , het CDA, D66, die inderdaad groeiden, DENK vanuit een prostitutie start bij de PvdA naar 3 zetels en wat ons betreft een echte winnaar , het FvD, dat uit het niets 2 zetels wist te behalen.

Maar , en u voelt hem al aankomen, hoe zit het nu met de PVV ? Natuurlijk ook daar bij monde van Wilders ‘een overwinning ‘want met 20 zetels was het resultaat aanzienlijk beter dan in 2012.

Laten wij even naar een overzicht kijken , waar u de stemmenverdeling kunt zien in 2012 en 2017 , Boven 2017 daaronder 2012 :

De PVV haalde dus 13% van de stemmen en dat betekende omdat 80% van de stemgerechtigden naar de stembus gingen dat het om ongeveer 1.35 miljoen Nederlanders gaat, die hun stem op de PVV uitbrachten. Ronduit teleurstellend, los van of u nu wel in de PVV en de woorden van Wilders gelooft, maar teleurstellend of juist typerend voor het gedrag van de Nederlander, die als het spannend dreigt te worden toch maar in een veilig hoekje duikt.

Immers hoe vaak kwamen wij ook op deze site geen reacties tegen dat de PVV de grootste zou worden, gemakkelijk 35 tot 40 zetels zou halen of…. de aardsoptimisten , dat de PVV de absolute meerderheid zou halen dus 75 zetels plus het feit dat wij dit probeerden te weerleggen, leverde vaak boze reacties op, wij zouden selectief Wilders afkammen enz. enz.

Dan rest ons nu een vraag ? Waar waren nu al die overtuigde PVV aanhangers ? 35 zetels had er toch in moeten zitten, weggehaald bij de VVD en zeker het CDA en D66, laat staan GL een kans te geven om winst te boeken. Met 13 % van de stemmen op de PVV, hebben veel PVV-ers de mogelijke winst duidelijk weggegeven , of de vaderlandse mentaliteit bespeurend datgene gedaan waar wij nog steeds goed in zijn, hard schreeuwen, maar als het puntje bij het paaltje komt, toch maar voor de veilige kant kiezen, die geaccentueerd het beste weergegeven wordt in de onderstaande foto, die de intocht van de bezetter in Amsterdam  toont ( de Duitsers  in 1940 voor de wat jongere lezers) en de blijde Nederlanders die hen verwelkomden, zoals dat ook gebeurde toen een gedeserteerde Wilhelmina weer voet op vaderlandse bodem zette in 1945. NSB gedrag ? U mag het zeggen, maar als een wat seniore Nederlander kwamen en komen wij dit regelmatig tegen .

 

 

 

 


16 Reacties

 1. Tonnie van der Heijden zei:

  Die waren er ook wel, maar er moesten nog stembiljetten worden bijgedrukt, en dat geeft te denken? Juist wat doe je dan je neemt een rood potlood mee en laat wat stembiljetten rood maken. Gooit de stemmen van wilders in een container met dozen vol ,ongeteld hupla VVD is de grootste maar niet heus. FRAUDE dus.
  Ik stond de dag erna op en hoorde de uitslag en geloofde er geen snars van.

 2. GerD zei:

  Een paar zaken. Ten eerste, de uitstekende campagne van Rutte -voor het intelligentere deel van Nederland tenenkrommend, maar het minder alerte volk trapt erin. Men wil graag horen dat het goed gaat en dat iedereen dat gaat merken. Men wil graag horen dat er een kundige man zit die de boel de afgelopen jaren heeft bestierd, niet u -volk- moet zich schamen een dergelijke visieloze, non-valeur in het zadel te hebben geholpen.
  Rutte heeft prima gebruik gemaakt van de mentale zwakheden van “zijn” volk.

  Een tweede zaak is natuurlijk het onverwachte daadkrachtige optreden van Rutte inzake de Turkenrel. Waar internationale wetten en diplomatieke verhoudingen altijd gespaard dan wel misbruikt werden -en nu weer fluks gaan worden- om de NL’se belastingslaven verder te vernederen… Toonde hij nu opeens ballen en liet hij nationalistische geluiden horen. Kennelijk is men er in getrapt. Terwijl het zo doorzichtig is; de eerste excuusbrieven richting Erdolf worden al geschreven.

  Een derde punt is de effectieve framing in MSM van Wilders. Als een of andere rechts extremist en fascist die als belangrijkste partijpunt het “sluiten van grenzen en moskees” voert zonder dat hij enig idee heeft -“want geen partij programma”- hoe hij dat gaat uitvoeren. (Dat Wilders als enige een toegankelijk en duidelijk pamflet publiceert en dat we van andere partijen vaak niet eens weten waar ze voor staan -behalve anti-Wilders- wordt daarbij niet vermeld… Laat staan dat de andere partijprogramma’s enige basis bieden voor een uitvoerbaar beleid. Het wordt sowieso toch tot een EU-eenheidsworst gepolderd.)

  Een vierde punt is dat Wilders zich opmerkelijk op de vlakte hield in de laatste campagne weken. Had hij te vroeg gepiekt? Was de energie op? Was hij ziek? Voelde hij zich bedreigd? Wilde hij niet de grootste partij worden? Is het te vroeg om te regeren? Ligt er geheime deal met de VVD? Vertrouwde Wilders erop dat de Nederlanders de leugens van Rutte echt zat waren?
  Het is nu nog raden. Hopelijk verteld Wilders ons ooit het echte verhaal.

 3. Henk zei:

  Zelden zo’n stelletje laffe honden gezien!
  En hebben ze iets geleerd vanaf die tijd? NEEN 0,0!

  Ik mag hopen dat, als we enkele jaren verder zijn en die vervloekte Islam keer op keer in Nederland flink toe geslagen heeft en diezelfde laffe honden om hun moedertje staan te krijsen, dat ik de laatste zal zijn die ook maar 1 hand naar ze uit zal steken!

  Mijn standpunt is: het moest toch kapot? Welnu, jullie gaan dan kapot!

 4. R.K. zei:

  Het is een cliché, dat weet ik, maar het gaat deze keer echt wel op. Het volk krijgt de regering die het verdient!.

  Ik begrijp waar de DENK stemmers vandaan kwamen, die kans geven wij als Nederlandse inwoners hen zelf, echter waarom die GL stemmers er zijn is mij een volkomen raadsel….. Nederland gaat zich verder nestelen met de vriendjes in Brussel.. R.I.P NL…….. Mij ouders / grootouders hebben voor niets voor de (onze) vrijheid en democratie gevochten. Met dank aan Pinokkio….

 5. Giordano Bruno zei:

  Wie was dat ook al weer, die zei;

  “zij die willen horen, zullen horen, zij die willen zien, zullen zien”

 6. watergeus zei:

  de opinie makers hebben de pvv de hemel in geprezen een paar maanden geleden dat hij de grootste zou worden daar had ik toen al grote vraagtekens bij , de pvv is wel weer gewoon een aantal zetels gestegen dus de kiezer heeft de pvv niet laten vallen vooraf peilingen zeggen niets zeker niet met het stemvee van nederland die een verkiezings wijzer moeten raadplegen omdat ze te dom zijn dus zelf niet kunnen denken en nooit geen kamer debatten volgen om voor hun eigen een gefundeerd hokje rood te kleuren in het stemhok ik hoop dat de pvv en fvd en de partij voor de dieren met 50 plus flink oppositie gaan voeren want de rest zijn meelopers dat is de afgelopen jaren gebleken voor hen die wel regelmatig deze tweede kamer debatten volgde.

 7. Jeremy zei:

  Wilders heeft nooit kans op een echte doorbraak. Want Nederlanders zijn zuinige Calvinisten met een hekel aan persoonlijk verzet tegen de gevestigde orde. Ze kiezen uiteindelijk zuinig rechtsliberaal een half ei in plaats van een lege dop.

 8. Gerda zei:

  Hij heeft maling aan onze tegen-stem wbt Oekraine samenwerkingsverdrag. Hij brengt ons aan de bedelstaf. De schaapjes stemmen toch weer op zo een partij. Het is het Stockholm-syndroom in optima forma ! We verdienen niet beter. En nu niet meer mopperen !

 9. Piet Hein zei:

  Overigens heb ik ook het idee dat er stembusfraude is gepleegd. Het is een gevoel dat nergens op is gebaseerd, maar het blijft zich maar aandienen. Misschien heeft het te maken met het feit dat de politiek sinds de moord op Fortuyn steeds meer door de mand aan het vallen is en zich steeds vaker en brutaler van noodgrepen bedient.

 10. Onno zei:

  Stemmen in Prins Bernhard BV. Je kunt je tijd (bij wijze van spreken) beter gebruiken door naar GTST te kijken.

  Handige psychopathische dekmantel van de ware touwtjestrekkers, meer niet.

  Oorlogsmisdadiger Donner zit ondertussen doodleuk in de Raad van State te bepalen of oorlogsmisdadigers nu vervolgd zullen worden of niet en rechter Wabeke spreekt recht aangaande kindermisbruik.

  Imbeciel gekkenhuis!

 11. Benhur zei:

  Wie echt denkt dat deze verkiezingen de ware uitslag van de stemmingen van het volk zijn die gelooft dat een prostituee nog maagd is. We zijn besodemieterd omwille van de elite en het instand houden van het gedrog EU.

 12. Keesje zei:

  Zullen er geen geheime krachten achter deze uitslag zitten…….We leven in een net democratisch Nederland, wordt gezegd?????????????

Comments are closed.