Wij gaan nog meer bijdragen aan de intellectuele vorming van Marokkaans-Nederlandse jongeren…….

….. en zoals u inmiddels gewend bent tast de Sinter Klaas van Europa weer eens diep in de buidel, wetende dat de Nederlandse belastingbetalers hem hierin voor tweehonderd procent steunen. Huppekee…..daar gaan we weer, 2.4 miljoen euro , nee  niet eenmalig , maar per jaar !

Terwijl de universiteiten, hoge scholen en andere instituten waar leergierige Marokkaans – Nederlandse jongeren hun niet te stuiten drang om meer kennis te verwerven inmiddels wachtlijsten hebben, verplaatsen wij ons daarom naar een van de beloofde landen van onze nieuwkomers. Misschien is het u ontgaan, maar het Centraal Bureau voor de Statistiek wist te melden dat ruim 40% van de in ons land uitrustende nieuwkomers het hier niet naar hun zin hebben !

Zou dat de aanleiding zijn dat, nu het PvdA weggeef beleid praktisch is beëindigd, Jet Bussemaker nog gauw even wat voor haar knuffelbrigade geritseld heeft. Nadat in 2013 het Nederlands Instituut (NIMAR) in Marokko ter ziele was bij gebrek aan belangstelling, heeft tante Jetje met de 2.4 miljoen per jaar nu 4 jaar later het ‘instituut’ weer opnieuw leven ingeblazen en kunnen geïnteresseerden de intellectuele vorming van islamitisch kader in Nederland en van (Marokkaans-) Nederlandse jongeren leren kennen . Verder stimuleert het instituut ook samenwerking tussen Marokkaanse en Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs, heeft het NIMAR een belangrijke bibliotheek en draagt het bij aan de nationale collectievorming over Marokko en de Arabische wereld. Ook biedt het plaats aan een productieve gemeenschap van onderzoekers.

En mocht u niet weten wat ‘collectievorming is ‘ schaamt u zich niet, want het betekent  het opbouwen van een samenhangende en betrouwbare verzameling van functionele activiteiten in de loop van een aantal jaren. Nee, voordat u te vroeg juicht, rondhangen bij winkelcentra, auto’s in brand steken, plofkraken organiseren behoren daar nog niet toe !

Uiteraard was jetje kadetje zelf aanwezig bij de opening en liet de aanwezigen weten dat het vernieuwde NIMAR er voor is om onze werelden dichter bij elkaar te brengen en om dan in het vertrouwen dat zo ontstaat elkaar echt te ontmoeten, de geesten te scherpen en kennis te delen.

Nu lijkt ons dat velen van u dat vertrouwen inmiddels hebben op gegeven en nauwelijks nog interesse hebben elkaar echt te ontmoeten en kennis te delen, maar vooruit, wij zijn slechts eenvoudige toeschouwers en laten dit soort gedachten graag over aan de Haagse elite.

Leuke bijkomstigheid is het feit dat zoals elke organisatie ook het NIMAR een Raad van Advies. De voorzitter moet natuurlijk een ervaringsdeskundige zijn en daarom viel de keuze op Ahmed Aboutaleb , de burgemeester van Rotterdammabad. Mocht u hem dus af en toe missen, niets aan de hand, Ahmed is even zijn geest aan het scherpen, kennis aan het delen en zijn paleis daar aan het opknappen. Misschien kan hij dan gelijk even uitleggen waarom hij als overtuigde Nederlander toch liever niet ziet dat zijn dochters met een niet moslim jongeman thuis komen, ofschoon nog niet zo lang geleden dit voorbehoud ook gold voor de streng katholieke en protestantse Nederlanders, wij zijn dus net zo achterlijk.

Trouwens; het kalf was toch al verdronken?

 

 


3 Reacties

 1. jw zei:

  het lijkt wel of Nederlanders een slaapkuur hebben en nog steeds niet wakker worden.
  las van een moeder waar de dochter van was verkracht door migranten en de reactie van de politie ik hoop dat deze mensen die de grenzen open willen houden zoiets nooit overkomt.

 2. politiek en religieus atheist zei:

  Aboutaleb wil liever niet dat zijn dochter met een niet moslim man thuis komt.
  Halsema deed haar kinderen liever op een witte school.
  Er komt geen azc in de achtertuin van Rutte.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/10/vvd-geen-asielzoekerscentrum-in-achtertuin-van-premier-rutte/

  Ze zorgen er wel zo goed mogelijk voor dat hun kinderen niks overkomt.

  Ik moet dan altijd aan dit denken.
  “hou vol moedige Nederlanders….” vanuit Engeland

  http://www.prorepublica.org/artikel.aspx?a=110514_wilhelmina_vlucht&t=wilhelmina+heldhaftig+vlucht

  maar goed : het is natuurlijk allemaal op verschillende manieren te bekijken :

  http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/koningin-wilhelmina-tijdens-de-tweede-wereldoorlog/

Comments are closed.