Erdogan na referendum : het 200 jaar durende probleem met het politieke systeem is opgelost

Een kundig staatsman, de Turkse presiden aller presidenten Erdogan, want gelukkig dankzij een zelfs door een lamme en blinde Turk voorspelbare uitslag van het Turkse referendum is de Turkse natie gered, is een reeds 200 jaar bestaande politiek probleem ????? nu opgelost en is de uitslag een teken dat er aan de toekomst van de Turkse natie gewerkt kan worden.

Of de inmiddels 150.000 opgepakte, ontslagen of zonder enige vorm van een proces vastgehouden Turken daar net zo over denken, valt te bezien, maar zoals iedere dictator zal dat Erdogan niet van zijn slaap beroven. In tegendeel, elke vorm van vrije meningsuiting wordt van nu af aan onmiddellijk in de kiem gesmoord. Ongetwijfeld zullen vele aspirant dictatoren en politici die dat graag willen worden met enige jaloezie naar Ankara kijken en zich heimelijk afvragen wat zij tot nu toe verkeerd gedaan hebben, waardoor het hen niet lukte wat Erdogan na een opgezette putsch  in een klein jaar wel voor elkaar heeft gekregen.

Nee, geef ons dan maar de pseudo democratie die veel burgers in o.a. ons land denken te hebben, waar bereidwillig gebukt gaan staande Kamerleden ja stemmen op voorstellen bedacht door een kleine politieke elite, die met leugen op leugen tracht u te laten denken dat het bij ons huisje Weltevree is, iets dat overigens en laten wij daar eerlijk in zijn, het voor een groot deel van de Nederlanders ook daadwerkelijk is. Brood, Spelen en vooral dom houden, het telt nog steeds.

Opvallend zijn de  door de Turkse overheid bekend gemaakte referendum gegevens  het feit dat de overwinning van Erdogan met name is toe te rekenen aan het stemgedrag van de vele in het buitenland woonachtige Turken. En mocht u denken dat de meeste Turkse ‘Ja ‘stemmers in Duitsland wonen, dan komt u bedrogen uit, want het zijn de baardmannen in België, waar 74,98 % Ja stemde. In ons land waren dat er 70% in Duitsland 63% en in Frankrijk 65 %, terwijl in Spanje juist 87% ‘Nee ‘stemden.

Opmerkelijk is overigens de snelheid waarmee de Turkse overheid de resultaten wist te publiceren  en dat in veel gevallen tot 2 cijfers achter de komma. En… dat het een dergelijk ‘spannende ‘uitslag was , een kop aan kop race, die er voor moest zorgen dat iedereen het idee zou hebben dat het om een echt referendum ging gehouden volgens echte uitslag berekeningen!!

Je zou haast gaan denken dat Erdogan die uiteindelijk Rute aan een opstapje hielp om de VVD ondanks haar verlies toch nog de grootste partij van ons land te laten worden, hem even had gevraagd “Mark hoe doe je dat nu met een referendum, jij hebt daar ervaring in ? ‘Of was Jan Peter Balkenende door Erdi gebeld met een soortgelijke vraag ? Uiteindelijk heeft ons land toch een reputatie op te houden als het gaat om referenda manipulaties en de gevolgen daarvan .

Wie het weet mag het zeggen, interessant wordt hoe het nu verder gaat met de toetreding van Turkije tot de EU, het visum vrije reizen en… de 1 miljard euro die de EU bereid heeft gesteld om Turkije voor te bereiden aan de EU toetreding en waarvan reeds een kwart is uitbetaald.

En mochten de von Amsberg familieleden voor de talloze kids een paaseieren zoekfeestje hebben georganiseerd, zal ook daar wel eens zuchtend worden gemompeld, toch knap hoor, daar in Turkije, het blijft bij ons toch maar behelpen.

 

 

 


7 Reacties

 1. Tonnie zei:

  Nee nee geen Turkije meer bij Europa,och wij donderen er ook zo uit want Europa staat op knappen.
  Daar hebben we het geld niet voor, en we hebben in Europa met elkaar niks gemeen de taal niet 27 verschillende talen en 27 verschillende bedragen voor een paspoorten 26 bedoel ik ,want in ons land is het overal verschillend Kort leve de EU en Europa.
  En dan ook nog betalen voor de Turkse gelukzoeker nee!
  Alle Turken die JA gestemd hebben moeten terug naar hun o zo geliefde vaderland.(tenslotte kun je maar voor 1 land kiezen en dat doen wij dan voor jullie)

 2. Fenny zei:

  Het is voor mij een raadsel wat de Nederturken hier in Nederland doen als aanhangers van een Turkse dictatuur, ik snap het wel de uitkeringen , en huizen zijn wel haram maar toch fijn zo lekker gratis. Daar laten ze de ongelovigen in Nederland hard voor werken.
  Ga fijn bij jullie geweldige dictator wonen , dan moet je gaan werken voor je geld , ben benieuwd of je dan ook nog op hem zal stemmen.
  Het is voor mij zo ie zo niet te begrijpen , ik heb 40 jaar gewerkt, we hebben hier een (nog wel) een vrij land waar alles (nog) mag , wat doe je hier??????? Ga Nederland niet verpesten
  Ga fijn in een dictatuur wonen waar je voor hebt gestemd.

 3. Gerda zei:

  Laten we even politiek correct doen ! Er is vast niet gesjoemeld met de telling. Erdi heeft het beste met zijn volk en Europa voor. Wij moeten hem rijkelijk belonen. !

 4. Jeremy zei:

  Makkelijk schamperen over ‘Kurken’, laten we vooral naar de eigen ‘rechtsstaat’ kijken. Grondwettelijke rechten en vrijheden worden ook in Nederland (en elders in de ‘vrije’ wereld) steeds meer ingeperkt, vanwege zogenaamde ‘veiligheidsrisico’s’:

  http://nos.nl/artikel/2168786- afblazen-van-politieke- bijeenkomsten-is-kwalijke- tendens.html

  Wettelijke censuur op het vrije woord, met name via sociale en alternatieve media, is in voorbereiding (en uitvoering).

  Lijkt het niet al een beetje op de bezettingstijd?

  http://www.geschiedenislokaal024.nl /bronnen/politieke-bijeenkomsten- verboden-mei-1940/

 5. Jeremy zei:

  @Aanvulling: bij herhaling worden hier onwelvallige uitslagen van referenda verdonkeremaand, maar sjoemelen met verkiezingsuitslagen? Bah, nee, dat doen brave Nederlanders toch niet?

 6. dit moet overnieuw zei:

  Persoonlijk snap ik niet dat deze uitslag bindend is. Bewoners van Turkije zelf stemden veelal tegen. Erdogan heeft gewonnen dankzij mensen die niet in Turkije wonen en dus geen last hebben van zijn dictatoriaal bewind. Ik heb zo’n duister vermoeden dat de toekomstige zonnekoning van Turkije daar heel goed op ingespeeld heeft. Het is wrang om te constateren dat een groep mensen (de Europese Turken) die ongelooflijk veel baat hebben gehad bij de democratie, dat hun landgenoten niet gunnen.

 7. Truitje zei:

  Nederturken die JA hebben gestemd voor Erdogan zijn zó ongelooflijk DOM, dat het voor mij duidelijk is dat deze ECHT niet sporen.
  Zelf genieten ze in ons vrije, democratische Nederland van alle voordelen die dat hen biedt, maar voor hun voormalige moederland wensen ze een dictator aan de macht die mensen monddood maakt en opsluit, straks de doodstraf gaat invoeren als hij de kans krijgt en nog veel meer, waar nederturken geen last van zullen hebben.
  Als je daar voor hebt gestemd, ga dan direct wonen in het land van die volksmenner in Turkije en geniet van de “vrijheid” daar, Wat zullen jullie dan terug verlangen naar het zo geminachte Nederland.
  Sukkels hou hier voortaan je grote mond.

Comments are closed.