Het verwoestende werk van de zieligheids industrie. Voorbeeld Soedan ( video)

Dat een steeds groeiend deel van de huidige migranten problematiek wordt veroorzaakt door de onverantwoordelijke activiteiten van de NGO’s, de organisaties die onder het voorwendsel mensen in nood te willen helpen in hevige concurrentie met elkaar trachten om u geld uit de zak te kloppen om daarna zich zelf op de borst kloppend het ene na het andere project opstarten , zal de lezer van GeenNieuws niet onbekend voorkomen.

Om deze activiteiten wat beter toe te lichten, is voor een NGO om te beginnen een redelijke basiskennis nodig van de gebied waar de zogenaamde problematiek zich afspeelt. “Zogenaamd” , omdat er eerst door onkunde mee wordt gewerkt aan het creëren van een probleem, om daarna te hulp te schieten en het probleem te willen oplossen. De ‘hegeliaanse’ taktiek , waarin zowel de Britten als ook Fransen meester waren. Zij verlieten een kolonie, zorgden voor wat onrust, om daarna welwillend terug te keren met het aanbod te onrust op te lossen en dat uiteraard niet zonder eigen belang.

Als voorbeeld nemen wij u mee naar Soedan, waar al geruime tijd een strijd heerst tussen Soedan  en het afgesplitste deel, de nieuw opgerichte staat Zuid Soedan.

In het noorden van Zuid Soedan ligt een gebied dat de Abyei driehoek wordt genoemd, een gebied van ongeveer 10.000 vierkante kilometer. Zie kaart. ( te vergelijk het oppervlak van ons land bedraagt circa 40.000 km2)

 

Traditioneel komen er jaarlijks honderden herders met hun kuddes uit het noorden ( Soedan ) naar dat gebied, waarvan tevens wordt verondersteld dat zich daar olie zou bevinden. Daar het gebied redelijke watervoorraden heeft , lieten zij daar hun kuddes grazen. Het gebied is het thuisland van Ngok Dinka, een stam met traditioneel sterke banden met de Dinka  dus Zuid Soedan . De herders uit het noorden zijn van de Misseryia stam die  traditioneel een sterk Arabische beïnvloede afkomst heeft.

Door de aanhoudende droogte werd echter de Abyei driehoek minder aantrekkelijk voor de herders  en ontstonden er  spanning tussen de twee stammen vanwege de geringerde watervoorraden.  De Ngok Dinka verweten de Misseryia dat  het droog vallen van  bronnen en water- putten een gevolg is  van het laten weiden van hun kuddes.  En dat is het moment dat NGO’s altijd op zoek naar een mogelijkheid om ‘te helpen zich begonnen te interesseren voor het gebied.  Tel daarbij op de spanningen tussen de legers van Soedan en Zuid Soedan ( olie !!! ) en het plaatje is compleet.

Dit betekent dat er momenteel 149 !!!! NGO’s groot en klein afkomstig uit de EU en de VS waterputten slaan of hun leven er van afhangt, hetgeen er weer voor zorgt, en dat is voorspelbaar dat de herders uit het noorden  niet terugkeren naar het Noorden , en de ruzie met de Ngok Dinka zich steeds meer verhard. De hulp van de NGO’s wakkert dus de strijd tussen de Noord- en Zuid Soedanezen alleen maar aan.

Klikt u eens op deze link, u komt dan op de zoekpagina van Google waarop de talloze NGO’s staan die zich met het slaan van waterputten bezig houden. En niet 1 pagina, vele daarop volgende . Allen,  bezig voor zich zelf, zonder te letten op de verwoestende gevolgen van hun ‘liefdadigheid ‘. het slaan van een waterput is namelijk relatief eenvoudig en leid tot een tastbaar  bijna onmiddellijk resultaat en dus ‘aanzien ‘voor de betreffende NGO.

Voor het merendeel bestaan deze NGO’s uit kleine privé hulporganisaties van mensen die zeker in de winter wel een tijdje de kou willen ontvluchten om ‘hulp te leveren’. Mensen die vaak zelf  niet goed in hun vel zitten, iets goeds willen doen voor hun omgeving en daar dan ook nog mee kunnen pronken  ( kijk eens hier naar mijn gemaakte foto’s, wij hebben mensen gered ) om daarna zich troosten met de gedachte dat zij de wereld hebben verbeterd.  Dat de onderlinge concurrentie en daarmee de versnippering van het opgehaalde geld getuigt van volledige afwezigheid van gevoel voor efficiency, neemt men op de koop toe.

Wij hebben  om e.e.a. te verduidelijken een korte video geplaatst van Bernard Lugan, Afrika kenner bij uitstek, die o.a. vanwege die kennis doceert aan wat wij gemakshalve maar de Franse uitvoering van onze  Koninklijk Militaire Academie in Breda noemen. Lugan wordt vanwege zijn zeer gedetailleerde kennis van Afrika regelmatig ook door de Franse regering geconsulteerd als het gaat om het in een paar woorden duidelijk schetsen van (conflict) situaties en hoe daar mee om te gaan.

Tja, in het Frans, geen vertaling, maar vooruit in  ruim 5 minuten en u bent een  Soedan expert.


3 Reacties

 1. Karina zei:

  Jaren…jaren geleden. Mijn buurmeisje…..lief en begaan…wilde ook zo graag een wereldverbeteraar zijn. Ze sloot zich aan bij een club en ging richting Afrika om …jawel….putten te graven. Ze leerden de inwoners hoe deze putten te onderhouden en gingen tevreden naar huis.

  Een half jaar later ging er een groepje terug om nog eens te genieten van hun levenswerk. Alleen….er was geen put meer te vinden. Al de onderdeeltjes waren verkocht voor drugs en sigaretten.

  Toegegeven…mijn buurmeisje stak niet haar kop in het zand. Ze gaf grif haar fout toe en had ervan geleerd.

 2. *punt50*, die het onderhand helemaal gehad heeft. zei:

  Zo hebben wij “ergens in Azië én in Afrika” ooit de “geteisterde” burgerbevolking geleerd hoe op een veilige manier de mijnen en blindgangers in hun omgeving op te ruimen.
  Aan het eind van de cursus kregen ze van Nederland (ons belastinggeld, dus) een compleet met kostbare spullen gevulde gereedschapskist, zodat de zelf hun landgenoten zouden kunnen helpen.
  IJverige en nieuwsgierige leerlingen, dat wel.
  Vooral slim en uitgekookt: enkele dagen later verschenen ze zónder gereedschapskist, maar wél met een splinternieuwe bromfiets (hun nationale vervoersmiddel).

  Tip voor een volgende “humanitaire missie”:
  Geef ze i.p.v. gereedschap allemaal een paar schoenen-maatje 60 en laat ze rond sloffen.
  Meteen twee problemen in één keer opgelost!!!

 3. Paul Vriens zei:

  Sommigen zal het waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat de internationale wapenhandel en de grondstoffen-/geopolitieke belangen een
  desastreuze rol spelen bij het veroorzaken en (zoals in Soedan) eindeloos aan de gang houden van chaos, geweld, rechteloosheid en vluchtelingenstromen.

  In 2003 begon er een gewelddadige opstand tegen het Soedanese bewind in Khartoem. De regering bombardeert de bevolking vanuit de lucht en bewapent Arabische burgermilities die volgens sommigen genocide plegen op de Afrikaanse bevolking.

  Volgens de Verenigde Naties zijn honderdduizenden mensen om het leven gekomen.

  Het door de Veiligheidsraad ingestelde (gedeeltelijke) wapenembargo voor Soedan wordt op grote schaal ontdoken.
  Vorig jaar nog werden er zelfs Kamervragen gesteld over het gebruik van chemische wapens in Darfur.

Comments are closed.