Inburgeren in Nederland, hoe gaat dat ? ( niet) !!

Méditerranée , zo blauw , zo blauw moeten de rond 5.000 vanuit Libië gestarte gelukszoekers gedacht hebben, toen zij dankzij de NGO water taxi’s in Italië aankwamen. De kans dat zij de woorden van de openingszin van dit artikel herkenden als het begin van het bekende liedje van Toon Hermans mag klein geacht worden, maar daar wordt dan ook onmiddellijk wat aan gedaan als zij Nederland bereiken.

Nieuwkomers die in Nederland moeten inburgeren zijn verplicht Nederlands te leren en zich te verdiepen in de Nederlandse samenleving, waarden en normen. Ook moeten zij hun mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt verkennen. Dit wordt afgesloten met het inburgeringsexamen, dat bestaat uit zes onderdelen: lezen, schrijven, spreken, luisteren, kennis van de Nederlandse maatschappij (KNM) en Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt (ONA).

De meeste inburgeringsplichtigen volgen hiervoor een cursus, maar zelfstudie is ook mogelijk. Een inburgeringsplichtige bepaalt zelf welk type onderwijs het beste bij hem of haar past. Als een inburgeringsplichtige onvoldoende inkomsten heeft, kan bij DUO ( Dienst Uitvoering Onderwijs = Overheid )  een lening worden verkregen van maximaal 10.000 euro voor de cursus en het examen. Asielmigranten die op tijd het examen halen, hoeven deze lening niet terug te betalen. Andere migranten moeten de lening wel terugbetalen. Inburgeringsplichtigen hebben drie jaar de tijd om het examen te halen.

U begrijpt wat het probleem is. De lening wordt afgesloten, opeens 10.000 euro in de zak en Nederland is het mooiste land dat er bestaat. Regelmatig komen wij dan ook ‘klachten ‘ tegen, dat de lening niet wordt terugbetaald of aan andere zaken wordt uitgegeven. Het geld terugvorderen ? Van een kale kip pluk je geen veren. Overigens, en laten wij reëel zijn, met de PGB’s kom je soortgelijke problemen tegen, dus niet gelijk de vinger uitsteken !

Maar laten wij eens kijken naar de resultaten van deze door ons voortreffelijke ambtenarenkorps bedachte regeling : ( screenshots van de Overheid)  :

U ziet , het gaat goed met het inburgeren in ons land, en met spanning wachten wij dan ook op het moment dat het omgekeerde gaat plaats vinden, namelijk dat u als gewone echte Nederlander verplicht zult worden een aanpassingscursus moet gaan volgen om u nieuw aangekomen buren beter te kunnen begrijpen, want daar gaan wij zo langzamerhand naar toe.

U ziet het goed. In het totaal zijn er ruim 32.500 deurkloppers die er nog niet in geslaagd zijn het inburgeringsexamen af te leggen. Opvallend is het grote aantal van wat ‘gezinsmigranten’ wordt genoemd,  hetgeen de talloze nareizende ‘gezinsleden ‘zijn van hen die hier al een leuke stek gevonden hebben.  Bijna 6.600 , maar ach in de landen waar zij vandaan komen tikken de uurwerken ook wat langzamer, dus ‘inch’ allah bukra’ de oriëntaalse kreet voor wat u bekender voor zal komen ‘manjana’

En voor diegenen die geen rekenmachine bij de hand hebben, de cijfers boven betekenen dat een 60% van de in ons land aangekomen gelukszoekers het allemaal best vinden en zoals wij in de soms op de MSM verschijnende TV beelden, ook na een groot aantal jaren in ons land , nauwelijks Nederlands spreken, een eerste vereiste om aan een economisch proces deel te gaan nemen. Maar daar hebben wij dan weer de steun voor uitgevonden.

Inburgeren op z’n Nederlands, gaat u straks maar lekker naar uw werk, u weet nu waar u het voor doet !

 


5 Reacties

 1. andre zei:

  Big ass africa mama heeft 5 zonen na succesvol de 10d cumlaude in hun zak te hebben gaan ze lekker terug om een ander naampje te halen voor herhaling en er staat weer een mooi huis ergens in afrika te stralen

 2. only you zei:

  Worden hierdoor geen nsbers mee gemaakt?
  Gisteren kwam er een migrant aan de beurt bij Opgelicht, dat ie de boel met zijn werk belazerde.
  Hij weer met de boodschap dat ie gediscrimineerd werd?
  Daar worden de autochtonen wel moe van?

 3. Ho Lee Fuk zei:

  Inburgering = compleet mislukt…sommigen pinguïns leven hier al 20 jaar en kunnen nog geen fatsoenlijke zin nederlands praten. Daarnaast wil de helft geeneens inburgeren , ze houden zich aan hun achterlijke cultuur en zien ons als ongelovigen. Ze komen hier alleen om op ons sociale stelsel te leven. Ze halen hun hele families hier naartoe onder de noemer gezinshereniging ..en ze trouwen ook meestal met iemand uit hun eigen land, al dan niet gedwongen. Het zijn er naar mijn mening al veel te veel..

 4. John zei:

  Veel moslims die hier geboren zijn zijn niet ingeburgerd.
  Kan een moslim wel inburgeren?
  Veel knulletjes van 13 verklaren dat alle ‘hoeren’ die zich niet bedekt hebben gestenigd zouden moeten worden.
  Volgens mij was het nooit de bedoeling dat zij zich aan ons aanpasten.
  Als je straks 5 miljoen moslims in Nederland hebt dan wordt die vraag niet eens meer gesteld.

 5. joepiedepoepie zei:

  Het wachten is op het voortgezet onderwijs waar binnenkort naast verplichte vreemde talen als Engels en Duits straks ook verplicht het Arabisch op het menu zal staan.

  En geloof mij dit gaat echt gebeuren.

Comments are closed.