Marine Le Pen en Emmanuel Macron nek aan nek race, Eurofielen halen voorlopig opgelucht adem

Het werd een latertje afgelopen avond, want vanaf 7 uur zaten uw redacteur en met hem talloze buren voor de beeldbuis om te zien hoe de Franse presidentiële verkiezingen hun eerste ronde ingingen, waarmee de Fransen een kans werd geboden zich uit te spreken over de toekomst van hun land. De Franse president neemt als staatshoofd namelijk een soort tweevoudige positie in. Hij of zij mag zich boven de premier namelijk ook bezig houden met politiek en bepaalt daarmee mede de koers van het land.

En prima optie, want een niet functionerend staatshoofd kan na de periode waarvoor hij is gekozen middels verkiezingen worden afgezet, zelfs gedurende de regeringsperiode zou dat mogelijk zijn en dat is toch een stukje meer ‘democratie’ dan in landen waar het staatshoofd op ‘levenstijd’ zijn of haar functie behoudt en ondanks het feit dat er een ‘boven alle partijen staan ‘status  is  er vanuit de coulissen toch druk aan de touwtjes getrokken wordt.

Maar goed, zoals al verwacht werd zijn de door het grote kapitaal gesteunde Macron en zijn tegenstander Marine Le Pen van het FN de 2 overwinnaars geworden, die het op 7 mei tegen elkaar op moeten nemen. De stand werd 23.75% van de stemmen voor Macron en 21.52 % voor Le Pen, een ware sensatie, want geen van de traditionele kandidaten komt in de 2e ronde.

Het werd terecht een historische avond, want zowel Macron van ‘En Marche ‘een centrum linkse liberaal maar zonder enige regeringservaring als ook Le Pen, die net als haar tegenstander geen directe bestuurservaring heeft lieten de voormalige premier Fillon ver achter zich, die op zijn beurt nauwelijks voor lag op de ultra linkse Melenchon.

Al tijdens de avond, werd duidelijk dat bij de volgende ronde veel aanhangers van Fillon op Macron zullen stemmen, zeker nadat life door partijgenoten van Fillon daartoe werd opgeroepen of beter gezegd , zij de kiezers opriepen TEGEN Le pen te stemmen. De pijn van Le Pen te hebben verloren zit diep geworteld.

In verschillende Europese hoofdsteden en zeker in Brussel zal opgelucht adem gehaald zijn nadat de resultaten duidelijker werden, want voorlopig is het gevaar dat velen zien indien Le Pen president wordt even geweken en kan er 14 dagen gedroomd worden over een intacte , roze, voorspoed brengende EU, die indien Le Pen toch nog president wordt wel eens kan uitmonden tot een ineenstorten van deze door op macht, lust en geld beluste mannen en vrouwen in de voor zich zelf gebouwde toren van Babel.

Met de voorlopige overwinning van Macron wordt weer eens en temeer aangetoond dat het moeilijk is tegen het grote kapitaal op te boksen, want een man die als investment banker bij de Rothschild bank werkte, adviseur werd van de huidige president Hollande, daarna 2 jaar zijn minister van economische zaken, om daarna uit de regering te stappen en zijn eigen polititeke BEWEGING ( geen partij ! ) te beginnen en u als grootste uit de 1e ronde te komen, is opmerkelijk.

Het bewijs dat er achter iedere politieke beslissing geheime krachten en machten zitten wordt hier weer eens duidelijk bewezen.

Dus nu 14 dagen wachten,de wonderen zijn de wereld nog niet uit, misschien dat de Fransen wakker worden en liever een ongewisse tijd ( Frexit , Franse Franc) tegemoet gaan dan verder te leven onder een EU dictatuur.


11 Reacties

 1. chantal zei:

  Macron heeft 18 maanden Bij Rothschild gewerkt en daar miljoenen in zijn zak gestoken.

  GELD REGEERT….. een groot deel van de kiezers is betaald om op Macron te stemmen!

  Bovendien hebben gisteravond de verloren partijen hun kiezers inderdaad zeer dringend gevraagd om in de 2 e ronde NIET op Marine Le Pen te stemmen……………….

 2. Truitje zei:

  Zó bang zijn ze in Brussel dat ook Frankrijk EU de rug gaat toe keren.
  Dan is dit niet de lange arme van Erdogan maar de lange linkse arm van de EU die koste wat kost niet uit elkaar mag vallen.
  Ik hoop van harte dat Marine Le Pen wel de overwinning zal behalen in de tweede ronde. Als dat lukt krijg ik weer hoop dat ook Nederland kansen krijgt uit de Euro te stappen.

 3. Truitje zei:

  ???? niet geplaatst.
  Ik hoop van harte dat Marine Le Pen glansrijk door de tweede ronde komt.
  Mocht dat lukken (ondanks de actie van de verloren partijen), dan opent dat ook mogelijkheden voor Nederland.
  Wat zou dat een verademing zijn.

 4. Schilder zei:

  Inderdaad opmerkelijk. De Fransen verachten het systeem en de politiek en verwachten blijkbaar een ‘omwenteling’ van een bankier, een brave leerling van het systeem.
  Wat het wordt? Grote gebaren en mooie woorden, kleine daden. Meer van hetzelfde, à la Obama. Dat versterkt uiteindelijk FN.

  ‘De economie hervormen’ zou vooral neerkomen op draconisch bezuinigen op (zijn eigen) overheidsapparaat en de sociale zekerheid.
  War er dan gebeurt met de economie en de ‘openbare orde’ in Frankrijk laat zich raden.

  Waar denkt Macron het geld vandaan te halen om de belastingen (voor bedrijven en werkenden) te verlagen, de buidgetten voor politie, veiligheidsdiensten en defensie substantieel te verhogen?

  Hij is wel een uitgesproken voorstander van een Europees Monetair Fonds. Uiteraard. Het uitbouwen van het ESM (Europees Stabiliteits Mechanisme) brengt het redden van insolvente Europese staten (waaronder Frankrijk), onafhankelijk van het IMF, volledig in handen van de Eurocraten en daarmee direct ten laste van de Europese belastingbetalers, zonder dat die er nog iets over te vertellen zullen hebben. Toch wel handig een bankier als president.
  Sterkte, Frankrijk. Sterkte, Europa.

 5. Jean Claude zei:

  Ik heb de eer gehad om in een prachtige stad als Paris te werken. Met liefde denk ik terug aan de jaren in Paris. De stad en Frankrijk is veranderd….het is ook opgegaan aan de wetten van Bruxelles en de talloze mensen uit Noord Afrika maken Paris een onaantrekkelijke stad.De rijken zullen alleen rijker worden en de man in de straat krijgt het steeds moeilijker.Dat is Europa. Er zal een moment komen dat de burger het niet meer pikt en actie begint te voeren.
  De Fransen kennen hun geschiedenis en zijn niet zo passief dan de Nederlanders.Ik ben er van overtuigd dat de Fransen zullen opstaan……..

 6. Joost Visser zei:

  Als Macron wint, en dat is zeker, dan waren dit de laatste presidentsverkiezingen in Frankrijk.

 7. only you zei:

  Die lui goochelen met geld zoals draghi al die triljoenen op markt gestrooid heeft met als resultaat, de burgers blijven als voorheen weer met de ellende opgescheept?
  En de elite heeft de troef in handen?

 8. Toussaint zei:

  Hoe kun je nu van ’n Goldman Sachs bankier verandering verwachten? Alles blijft bij ’t oude en nog erger dan onder Hollande. Bovendien heeft Brigitte, 25 jaar ouder, de broek aan. Wat zijn die Frambozen ongelooflijk stupide, stemmen op ’n jongen die op 15 ’n verhouding kreeg met z’n lerares van 40. Zoiets heeft ’n mega impact. Heb altijd geleerd dat iemands jeugdjaren vormend zijn voor later. De afkeer voor Le Pen is groter en dus zal Macron President worden. Rijp voor Freud, die Emmanuel. Brigitte vertelde dat zij verliefd werden tijdens de lessen litteratuur op de middelbare. Emmanuelle, zeker? En dat nog wel op ’n Jezuïeten college.

 9. Jeremy zei:

  Het is eigenlijk simpel te volgen: de beurskoersen als barometer.
  ‘Dreigt’ meer democratie, gaan ze in het rood. Nu gaan de koersen door het dak. Een feestdag dus. Niet voor de democratie, het volk of de economie, maar voor de globalistische happy few. Hun business plan is weer even gered. Het geld stroomt aan de voordeur binnen. Jammer, dat het er aan de achterdeur weer even hard uit stroomt.
  De schatrijken hebben dus ook een probleem: ze mogen dan wel invloed hebben op hun ‘verdienmodel’, hun ‘bewaarmodel’, om het bezit zo waardevast mogelijk te verduurzamen, is zo lek als een mandje.

 10. formidabele zei:

  En nog dat zielige verhaal, dat hij met inkomen het veel mindere gaat verdienen, en het verhaal van zijn liefde is gewoon een mantel voor de satanistische praktijken van zijn achterban?
  Het moet maar eens afgelopen zijn dat met geld alles te koop is, terwijl het geld van vandaag zomaar door een een soortgelijke zot als draghi bij gedrukt kan worden?

 11. andre zei:

  ik kwam dit artikel tegen wat ik weer raar vind. Hier is macron dus nog als minister aktief in het kabinet van hollande en terwijl hollande zijn 2e termijn aan het promoten is is macron al en marche begonnen en roept vanuit london (city of london) dat hij zich kandidaat wil gaan stellen. Steek je daarmee hollande niet een mes in de rug? terwijl hollande nu roept dat het marcron maar moet gaan worden. Het rammelt aan alle kanten met zijn gratis leden. Frankrijk gaat voor de 2e keer met hun kop onder de guillotine dankzij de bankmannetjes.

  http://politicalminds.nl/2016/04/20/en-marche-dark-horse-emmanuel-macron-komt-beweging/

Comments are closed.