Ruime overwinning voor Theresa May, harde Brexit , zachte landing

Het lag in de lijn der verwachtingen, maar nadat de stemmen waren geteld blijkt de steun voor Theresa May overweldigend en stemde het Britse parlement met 509 stemmen van de 650 zetels voor het voorstel van May en krijgt zij middels de verkiezingen op 8 juni een keiharde basis om de Brexit volgens plan te laten verlopen.

Maar niet slechts de kale cijfers tellen, maar ook wie stemde en dan blijkt dat het Britse parlement weer (! ) een ruk naar rechts gemaakt heeft, de enige garantie om onder het juk van Brussel uit te komen.

‘Crush the saboteurs’ kopte de Daily Mail vandaag  op haar voorpagina, daarmee doelend op de parlementsleden die weliswaar tot het rechtse kamp behoren, maar toch lieten weten voorstanders te zijn om Groot Brittannië binnen de EU te houden.

Uiteraard is de race naar de finale uittreding een lange, want er staan 2 jaar om alle wetten die nu in samenspraak met de EU Groot Brittannië zijn binnengeslopen. En dat niet alleen. Brussel heeft al laten weten dat zij verwachten dat het VK een bedrag van ongeveer 60 miljard ‘terug’ moet betalen, waarvan Westminster al heeft laten weten dat zij het hier niet mee eens zijn.

Ongetwijfeld zullen de onderhandelaren aan beide zijden nog menig robbertje gaan vechten en worden de messen reeds geslepen. Zo heeft de Franse onderhandelaar Michel Barnier namens de EU reeds aangekondigd dat de taal waarin de onderhandelingen moeten worden gevoerd Frans moet zijn. Een stukje kinderachtige psychologische oorlogsvoering dat gezien moet worden in het licht, dat een gefaalde Franse politicus meent zijn land weer even in het middelpunt van diplomatie te laten staan.

Barnier, de man met een veroordeling wegens bedrog aan de pantalon, zoals u hier kunt zien. En dat stuurt de EU het veld in ? het toont hiermede weer eens het niveau aan van de Brusselse apparatsjiks.

 


4 Reacties

 1. Toussaint zei:

  Je kunt over Brexit denken wat je wilt, maar ’t moet gezegd, Britten hebben lef itt NL’ers. Wij denken vaak Brits, maar moeten gedwongen aan de bevelen van Duitsland gehoor geven, dat NL als n deelstaat beschouwt gelijk NRW. Daarom neemt NL geen voortrekkersrol op zich, wat 15/3 weer heeft bewezen. GB zal proberen op ’t oude Empire terug te vallen, want de sfeer met ’t Continent is danig verzuurd en verpest. Of May de geschiktste is, valt nog te bezien. May be June will end May!

 2. Henri zei:

  Waarschijnlijk spreekt Barnier zelf hoogstens een slechte versie franglais. Wat een minkukel.

 3. Angel of Light zei:

  Eindelijk weer eens een vrouw met “BALLEN”, Theresa May!
  Waar kerels te “SISSY” & te laf zijn en zij laat weer eens zien dat PM Theresa May een super mastermind is. En het is een wrang, zuur en schril kontrast met de PM Rutte aka “RELNICHT!

 4. Jeremy zei:

  Vanwaar ‘hosanna’?
  May kreeg toestemming van het parlement om verkiezingen te houden.
  Om haar ‘mandaat te versterken’?
  Ze speelt met vuur en dat weet ze. Is waarschijnlijk ook de achterliggende bedoeling.
  Want de verkiezingen zullen niet alleen over de premier gaan, maar vooral over ‘Europa’ en het lidmaatschap van de EU.

  Met andere woorden: de ‘Remainers’ zullen hun kans grijpen om de’Brexiteers’ een oorvijg te bezorgen.
  Zijn de Britten gewoon weer terug bij af.

Comments are closed.