Terreuraanslag Parijs , WEER worden de verkeerden getroffen !

Op het moment dat u vertrekt met Mei vakantie, hier een nadenkertje als u in wachtrij staat op Schiphol of…. mopperend aan de Franse grenzen, omdat daar i.v.m. de nog steeds geldende noodtoestand een versterkte controle wordt uitgevoerd.  En toch kon hiermee , en overigens zeer begrijpelijk niet vermeden worden dat gisterenavond op de meest bekende straat van Parijs, de Champs – Élysées weer een laffe terreuraanslag werd gepleegd, die de dood aan een politieman en daarnaast 3 gewonden opleverde.

De neergeschoten dader van de aanslag was een in Frankrijk geboren 39 jarige man met Franse nationaliteit van Noord Afrikaanse afkomst, reeds eerder in 2005 tot 15 jaar celstraf veroordeeld wegens een poging agenten te doden en bekend bij de Franse DGSI veiligheidsdienst. Onbekend is op dit moment wanneer hij is vrijgekomen.

Onmiddellijk na de aanslag kwam de obligate Twitter campagne op gang, waarin politici waaronder de Duitse kanselier Angela Merkel !!!!! zeiden geschokt te zijn en aan de zijde van Frankrijk te staan. Van haar teckel, toch altijd vooraanstaand als het gaat om dit soort tekens van medeleven mochten wij nog niets vernemen.  Wel meldde hij  dat ons land het beste is uitgerust om het EU geneesmiddelenkantoor  (EMA) in Amsterdam te gaan huisvesten, iets dat nog eens werd bevestigd door de man die mede heeft gezorgd dat de Nederlandse gezondheidszorg  om zeep werd geholpen,  staatssecretaris  Martin van Rijn.

Onze titel luidt ‘WEER worden de verkeerden getroffen ‘en omdat dit misschien niet begrepen wordt of verkeerd kan worden uitgelegd een korte toelichting :

Sinds de jaren ’70 laten de politici van verschillende pluimage ongehinderd door enig verantwoordelijkheidsgevoel en kennis van zaken, laat staan een toekomstvisie, mensen binnen, waarover nu terecht overigens gezegd wordt, dat hun integratie is mislukt.

En of dat nog niet genoeg is, u kent het gezegde van die ezel die zich nooit 2 maal aan de zelfde steen stoot, gaan die zelfde politici, of liever gezegd afkomstig van de zelfde partijen tot op de dag van vandaag gewoon door met het toelaten van mensen van wie nauwelijks bekend is wie zij zijn, waar zij vandaan komen en wat voor mogelijk risico zij opleveren.

Een risico dat indien het zich manifesteert altijd de verkeerden treft, daar diegenen die als enigen de verantwoordelijkheid dragen voor de huidige situatie en deze nog steeds toestaan en bevorderen , altijd buiten schot blijven !

In tegendeel, het  nieuwe vluchtvliegtuig staat binnenkort weer klaar, het is nog even behelpen met het gebruik van gewone lijndiensten, maar dan zoals Wilhelmina laf vluchtte naar Groot Brittannië, de rest van familie naar Canada en men de Nederlanders toeriep ‘goede moed te houden’ en deze nog zo gek waren om in 1945 deze hele club landverraders weer toe te staan om terug te komen!

De dames en heren politici, die goed afgeschermde beveiligde ruimtes hebben om van daar uit in geval van terreur of andere daden van geweld een veilig heenkomen te hebben, want het ‘regeren’ moet doorgaan.  En andere politici die door slechts een grote mond te hebben ,maar geen daden tonen , dag en nacht zelfs op uitstapjes met hun vrouw omringd worden door een cordon van beveiligers.

Maar nee, je zit als brave politieman de winkelstraat in de gaten te houden, je loopt als toerist door een stad, je bezoekt in een nachtclub muziek, je gaat een museum of een voetbalwedstrijd,  je ligt aan het strand en jij bent het VERKEERDE slachtoffer !

En om dan toegespitst op ons land, de situatie nog te verergeren kan wellicht een man die uitsluitend door leugens aan zijn baan als premier is gekomen, zijn verwoestende werk voortzetten door met een puber van  voormalige communistische partij in zee te gaan, uitsluitend om eigen gerief. En zij die als schapen achter hun herder aanliepen die de grenzen zou sluiten, zijn dat  na de verkiezingen al lang weer vergeten en doen niets.

Het is niet te hopen dat ook in ons land er een keer de verkeerden het slachtoffer worden, maar ach,  gelet de nasleep van de MH 17 , wordt dat met een bloemetje en wat loze kreten gauw weer vergeten en daarmee opgelost.

Toch nog een plezierige Mei vakantie , mis er geen minuut van  en hopen wij voor u, dat u en de uwen ooit  niet tot ‘die verkeerden’  zullen behoren !

 


5 Reacties

 1. Truitje zei:

  Heel goed en waar dit artikel.
  Wij kunnen onszelf verwijten toch weer gestemd te hebben op hetzelfde huichelachtige beleid van afgelopen jaren.
  Niet het landsbelang staat voorop maar EU- en eigen- belang.
  Ik ben bang dat het tij niet gaat keren.
  Andere geluiden worden niet gehonoreerd.
  Zelfs als hier een grote aanslag komt zal na een paar weken alles op de oude voet door blijven gaan. Het *geknuffel* blijft.
  Als ik jong was vertrok ik uit dit land of zou meedoen aan het organiseren van een echt grote protest demonstratie.
  Nu mag ik blij zijn dat ik alle komende ellende niet zal meemaken, de toekomst zie ik somber in.
  Maar wij, het klootjesvolk, kunnen niet ijzer met handen breken.

 2. Jeremy zei:

  Na ‘Westminster’ waarschuwde de Britse premier voor ‘tendentieuze bangmakerij’ die de aanstichters in de kaart speelt.

 3. Corry zei:

  Is het niet een noodzaak dat we de straat opgaan voor een hevig protest en onze ongenoegens laten horen.

Comments are closed.