Uitslag verkiezingen Frankrijk beslissen voortbestaan van de EU in zijn huidige vorm

Voor de meesten van onze landgenoten zal de uitslag van de presidentiële verkiezingen in Frankrijk over  een maand niet iets zijn waar ze van wakker liggen. Door middel van 2 verkiezingsrondes op zondag 23 april en 7 mei, er wordt een zgn. ‘afval systeem ‘ gevolgd, zullen wij weten wie president van Frankrijk wordt en hoe daarmee het voortbestaan van de EU in zijn huidige vorm er uit gaat zien.

Want, laten wij er geen twijfel over laten bestaan, als de nachtmerrie van “Brussel “waarheid wordt en Marine Le Pen van het Front National de komende 5 jaar het lot van de op een na grootste economie van de EU gaat bepalen, dan zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van de EU in haar huidige vorm. Misschien een “kleine EU” met Duitsland als spil en de Benelux landen als gehoorzame volgelingen en daarmee het einde van de droom op macht en aanzien beluste ” Europeanen” .

De zege van Le Pen moet dus op alle mogelijke manieren worden voorkomen. En daarvoor worden geen middelen geschuwd en met de wetenschap dat de Franse socialisten eigenlijk al op een verloren plaats de strijd moeten aangaan,  de centrum rechtse “les Republiciains”met François Fillon ook weinig kans maken tot de 2e ronde op 7 mei door te dringen, wordt het een strijd tussen Le Pen en de haast uit het niets omhoog geschoten Emmanuel Macron, ooit minister van economische zaken in de huidige regering van president Hollande. Macron, afkomstig van de Banque Rothschild, verliet 2 jaar geleden het kabinet van Hollande om zich daarna met zijn  nieuw opgerichte partij “en Marche” voor te bereiden voor de verkiezingen.

Ah, ha zullen de samenzweringstheorie aanhangers zeggen, we wisten het al, daar zitten de banken achter en daarmee de elite, en dan nog een bank met een joodse achtergrond, dan hadden wij toch gelijk.

Kort door de bocht, maar wel met een kern van waarheid.  Het desastreuze kabinet Hollande, een aaneenschakeling van persoonlijke “bloobers” van de president, een krachteloze man zonder enige visie, heeft de socialisten in Frankrijk geen goed gedaan. En Frankrijk is traditioneel een land waar de socialistische en communistische vakbonden een sterke vinger in de pap hebben, ondanks het feit dat dat socialistische kabinetten regelmatig afgelost werden door centrum rechtse regeringen, die echter de linkse tradities nauwelijks konden doorbreken.

De vraag bij,  en laten we ze maar elite noemen, was hoe kun je er voor zorgen dat er toch weer een linkse president aan de macht komt, ondanks het falen van Hollande ?

Macron maakte niet zo heel lang deel uit van de regering Hollande, functioneerde nadat hij Rothschild verlaten had eerst als economisch adviseur voor Hollande, om daarna minister te worden. Wat lag meer voor de hand om een man zonder enige wezenlijke politieke ervaring en voorbelasting als kandidaat van een nieuwe , maar in feite socialistische beweging ‘zo uit het niets’ naar voren te schuiven ? En tot nu toe ziet deze manoeuvre er goed uit. Frankrijk, waar rond de 40% van de Fransen nog niet hebben bepaald op wie zij gaan stemmen, wordt er inmiddels openlijk door president Hollande er op gewezen, dat Macron de nieuwe president moet worden.

En de gelederen tegen de gevreesde Le Pen sluiten zich nog meer, want ook de rechtse kiezers krijgen te horen, dat indien Fillon er niet in slaagt te winnen, en daar lijkt alles op, ook zij maar op Macron moeten stemmen, als die aantreedt tegen le Pen aantreedt in de finale.

Le Pen mag niet winnen ! Zij heeft aangekondigd, de euro te willen verlaten, afscheid te nemen van het Schengen verdrag, dus Frankrijk weer de eigen grenzen terug te geven. “Een Nexit kunnen wij wel overleven, maar een Frexit zou de genadeklap voor de huidige EU zijn, horen wij in Brussel. En met een zgn. ‘fast checking campaign ‘ heeft Brussel zich volop in de Franse verkiezingen gestort. Elke mogelijkheid om door Le Pen aangedragen argumenten om de EU vaarwel te zeggen worden soms dagelijks via deze campagne weerlegt – zie hier .

En terwijl wij ons opwinden over de mogelijke Russische bemoeienissen met de verkiezingen in de VS en Europese landen, doet Brussel in feite het zelfde, men tracht de verkiezingen in een lidstaat te beïnvloeden. U kunt hieruit concluderen hoe het spook visioen dat Le Pen gaat winnen er in zit.

Dat e.e.a. verre van democratisch is, iets dat Brussel altijd voor in de mond bestorven ligt, ach , dat doet er weinig tot niets toe. De politieke elite van welke zijde ook, wil gewoon dat u blijft zwoegen, zodat zij kunnen regeren , althans voor wat daar voor door moet gaan.


9 Reacties

 1. Toussaint zei:

  Le Pen mag niet winnen, gelijk Wilders. VVD verloor 9 zetels en eist de zege op, omdat t resultaat wordt afgezet tegen dat van PVV. Gelijk in NL, zal heel links F. in de 2de ronde op Macron stemmen, ook al komt hij v/d meest kapitalistische bank ter wereld, De Rothschild teneinde Marine de voet dwars te zetten. Brussel en de Moffin zullen druk lobbyen. Aan de knoflook eters heb je weinig: hebben we met Vichy gezien. Als ze kunnen heulen voor eigen gewin, zullen ze heulen. Brussel wordt als ’n vooruitgeschoven post van Parijs beschouwd. Een in zichzelf gekeerd land, dat v/d rest v/d wereld aanpassing aan F. verwacht, niet andersom. Comme ci, comme ca mentaliteit. Een gruwel.

 2. Ad zei:

  Herman van Rompuy wacht eenzelfde lot als Willem Kok ( met z’n vale klerkensmoel); op 12 september 2012 heb ik definitief afgerekend, met deze corrupte kliek. Mijn vrouw en ik zaten in het nagenoeg sub-tropische Clacton on Sea ( Essex, England ) Mijn vrouw was jarig, ik hief het glas naar haar, en stak mijn middelvinger op, richting continent. Mijn vertrouwen in de democratie en de zogenaamde rechtspraak, zijn inmiddels gedaald tot het absolute nulpunt. Nog even een opsteker, voor diegene die gisteren die overvaller in Arnhem heeft platgereden;,geef uw bijrijder de schuld; zou ik ook doen ( mijn vrouw heeft geen rijbewijs, en zou hoguit beboet kunnen worden, voor het rijden zonder geldige documenten. BEWIJZEN! Rechtspaak; iedere klojo kan het!!!!

 3. Jeremy zei:

  Brussel zal hopen dat het rechtspopulisme in Frankrijk (net zoals in Nederland) uiteindelijk veel meer sympathisanten zal hebben dan kiezers.

  Het programma van Le Pen is te karig en frivool en herbergt te veel onzekerheden om een redelijk alternatief te bieden.
  Kortom, de Fransen zullen hun minder geliefde overbuurman, de Brit, waarschijnlijk niet nadoen met een soortgelijke sprong in het duister.

  Het zal de EU echter weinig helpen om de interne rottingsverschijnselen te bestrijden. In haar huidige vorm lijkt de Unie sowieso onhoudbaar.

 4. politiek en religieus atheist zei:

  Le pen heeft grote tegenstanders. Ze kan niet winnen.
  Rothschild wil de EU als voorportaal naar een mondiale regering.
  Rothschild waarvoor 99% van de wereldburgers tegenwoordig indirect ploetert.

  Kennedy was er dichtbij met zijn executive order 1110 om de burgers te bevrijden uit de klauwen van deze familie die de Federal reserve bezitten waarbij de USA gigantisch in het krijt staat.

  De Federal reserve is een private onderneming en geen Amerikaanse staatsbank zoals velen denken.

  en hier :

  De globale rotzooi vandaag de dag vindt haar oorsprong in het creeren van een wereldregering onder controle van deze mensen.

  Ook het Poetin bashen vindt hier haar verklaring :

  en

  Met de banken en de media onder controle hebben staatsleiders het al moeilijk genoeg, Le Pen zal het niet redden.

  Het volk zal afgaande op de media wel afrekenen met deze “populist” en zo de NWO aanhangers in de kaart spelen.

  Net zoals in Nederland.

  Rothschild, Rockefeller, Morgan Sachs en andere elitaire globalisten vertegenwoordigt in de Bilderberg conferenties, de council of Foreign Relations of de Trilateral Commission sturen de wereldgebeurtenissen

  De hele wereldbevolking heeft in feite dezelfde vijand. Of je nu in het midden oosten woont danwel vanuit het midden oosten vlucht naar Europa (voor je leven vlucht of op zoek naar werk, maakt niet uit) of in Europa woont.

  Middels verdeel en heers worden ze tegen elkaar opgezet.
  Trump is ook een vijand. Daarom wordt hij gebashed.

  Trump stopt het vrijhandelsverdrag

  wie wil het vrijhandelsverdrag ?

 5. politiek en religieus atheist zei:

  Niet lang geleden werd je nog bekogeld met talloze alluminiumhoedjes als je wat schreef over Bilderberg of andere niet parlementair gecontroleerde besluitorganen.

  De mensen worden langzaam wakker.

  Wat Democratie. Hier worden de besluiten genomen die door de Ruttes in deze wereld uitgevoerd worden. Democratie bestaat niet meer.
  Zo simpel is het.

  En omdat er meer mensen geinteresseerd zijn in “boer zoekt vrouw” en “Barcelona vs Real madrid”en zich laten leiden door verkiezingsdebatten waarin de gladde praters 8 jaar afbraakbeleid kunnen weglullen heeft nederland nu weer 4 jaar van hetzelfde voor de kiezen.

  Frankrijk volgt gedwee.

  Let maar op.

 6. only you zei:

  Het werken in een zo’n grote organisaties geven de machthebbers monopolies?

 7. joepiedepoepie zei:

  Ik kan Frans spreken en lezen dus heb me even verdiept in de nieuwe partij “en Marche” en Macron. Ik ben erachter gekomen dat deze zogenaamde “nieuwe” franse beweging 1 op een gelijk is aan de Nederlandse partij D66.

  Zowel qua programma en overtuigingen is deze zogenaamde nieuwe beweging hetzelfde als onze nederlandse D66.

  Een zogenaamde voor Frankrijk nieuwe beweging een LINKS PROGRESSIEF LIBERALE beweging die in Nederland al 50 jaar bestaat maar door het beperkte partijensysteem van Frankrijk niet echt bestaan heeft.

  Normaliter gebeurt alles in Nederland 50 jaar later maar in dit geval kunnen we met recht zeggen dat het deze keer andersom is en nu een nieuwe D66 beweging 50 jaar later in Frankrijk opgang doet.

  Het is bijna zeker dat het desastreuze D66 beleid in Frankrijk zal gaan gelden wanneer Macron president wordt, en de kans hierop is zeker meer dan 50%.

  De partij van Macron staat voor een sterk EU dat meer federale macht moet krijgen over de EU landen net als D66 dit voorstaat, de partij staat voor dat de souvereiniteit van Frankrijk moet worden opgeofferd voor een machtige centralistische EU die veel meer macht moet krijgen over de EU landen (meer nog dan de centrale VS regering dit heeft over de staten in de VS).

  Verder staat de partij net als D66 een zeer humaan vluchtelingenbeleid voor waarbij het makkelijker moet zijn voor meer vluchtelingen om asiel aan te vragen en te krijgen in Frankrijk net zoals D66 dit voorstaat voor Nederland, samen met GroenLinks.

  Dus een leuk vooruitzicht voor Frankrijk en uiteraard de EU als Macron met zijn “En Marche” de macht krijgt in frankrijk en het ziet er naar uit dat dit gaat gebeuren.

  Net zoals in Duitsland het erop lijkt dat Eurofiel en vluchtelingenliefhebber Schulz in Duitsland de macht krijgt.

 8. formidabele zei:

  Net als het vullen van de zakken, gaat het manipuleren tijdens de verkiezingen gewoon door.5

Comments are closed.