De Boze Oude Man , deel 2 en afsluiting

Toegegeven, nog nooit heeft een artikel in ons ruim 12 jarig bestaan zoveel reacties getrokken als de door ‘de Boze oude Man ‘geschreven bijdrage waarin hij in duidelijke voor iedereen begrijpelijke taal uitlegt, waar de Nederlandse burger zich steeds meer zorgen over maakt. Toch willen wij met een korte uitleg die u als onze lezer verdient een einde maken aan deze discussie. Boze oude Man , R.I.P. 🙂

Bijgaand de volgende uitleg :

Graag verlenen wij en deden dat ook  al vaker in het verleden onze medewerking om een initiatief van een lezer onder de aandacht te brengen van andere  lezers, die anders hierover misschien nooit iets  hadden gehoord en/of  gelezen. Dit wil niet zeggen dat wij ons altijd 100% konden verenigen met de inhoud en dat hoeft ook niet maar mits helder geschreven, geven wij hiervoor soms graag een podium en dat was de bijdrage van de ‘Boze oude Man ‘ en plaatsten wij  zijn artikel. Als een van de laatste onafhankelijke  sites waarop  nieuws en commentaar daarop , elkaar afwisselen willen wij dat als redactie graag zo houden.

Toen wij  op verzoek van een aantal van onze lezers, hun E mail adressen doorgaven aan de Oude boze Man, en hem tevens verzochten ook weer namens lezers contact op te willen nemen met andere  lezers van zijn artikel, ontvingen wij tot onze verbazing een bericht waarin hij meedeelde : Voorlopig heb ik even geen tijd maar zal zo snel als ik kan meer laten horen. Boze Ouwe Man , en dat hij i.v.m. veiligheid hij eerst een ander E mail adres aan moest maken alvorens de mails te beantwoorden .

Dit is voor onze redactie onbegrijpelijk, daar je dit soort zaken van tevoren regelt om niet het momentum van het aanvankelijke enthousiasme te verliezen.  Maar daarna kwam er nog een heel verhaal , waarbij zonder enige hint in die richting middels onzerzijds  de ‘wij toon ‘ werd ingezet, en Geennieuws zonder enige ruggenspraak als platform voor de plannen van de Boze oude Man  werd ‘ingezet ‘. Dit terwijl wij duidelijk hadden gemaakt waaruit onze ‘dienstverlening’ zou bestaan.

Verder kunnen wij  kunnen het voorts niet beter verwoorden  als een zin te citeren uit de reactie van onze lezer Check  onder het artikel van de Boze oude Man.

@ Theo Hofman, Solo en anderen,

Ik ben de laatste die zand tussen de tandraderen wilt strooien , maar bezint eer je begint. Tenzij de groep of wat dan ook de boel goed gaat optuigen en eerst eens de doelstelling(en) definieert . Maar eerst maar eens bedenken hoe je de grote massa gaat bereiken , want alleen met massa kun je het einddoel halen.

Wij zullen daarom de mogelijkheid tot reageren onder het artikel van de Oude boze Man beëindigen en wensen hem veel succes toe met zijn project.

Redactie Geennieuws.

Op dit artikel zijn geen reacties meer mogelijk
 

 

 


18 Reacties

 1. Tim zei:

  Duidelijk een terrechte beslissing van de redactie.
  ———///
  De boze oude man bleek meer praatjesmaker dan verzetstrijder.
  Dus misschien was nu achteraf gezien de titel “de broze oude man” toch iets beter geweest.

 2. kees zei:

  Redactie hartelijk dank voor uw inzet en medewerking!

  Er is iemand / iets dat precies weet wat en waarom het vermelde artikel is geschreven.

  Was de bedoeling positief of komen diegene die met toestemming hun email adres hebben afgegeven aan “Geen Nieuws” in de schijnwerpers te staan bij…….?????

  Ben benieuwd wat de gevolgen (kunnen) zijn.

  Met vriendelijke groet aan allen die zo openlijk en vol overtuiging op het betreffende artikel hebben gereageerd.

 3. Gradus zei:

  Oude boze man heeft blijkbaar dezelfde lafhartige mentaliteit als de leiders waar tegen hij wil “strijden”.
  Te triest voor woorden!

 4. Sybe Boeinga zei:

  Redactie Geennieuws, een wijs besluit , heldere motivatie en de rug recht. U heeft inderdaad al meerdere malen het podium gegeven aan reageerders of gastschrijvers en ik denk dat uw lezers dat weten te waarderen. Echter als kruiwagen te worden gebruikt gaat te ver. Een naar mijn smaak ondoordachte actie van de Boze oude Man, die wel wilde ( hulde daarvoor) maar geen idee had hoe de wereld er echt uit ziet. Ik ga eens denken of ik iets leuks kan schrijven, ofschoon dat in ons land niet mee zal vallen en… steeds moeilijker wordt.

 5. Theo Hofman zei:

  Redactie,

  Het kan niet anders dan dat de lezer van deze onafhankelijk site u dank verschuldig is, voor de aan haar lezers ALLE geboden mogelijkheid van reageren en zelfs dat ingezonden bijdragen van hen worden gepubliseerd!

  Nee, nooit is het in mij opgekomen dat GeenNieuws de indruk heeft gewekt zich als platform op te werpen of zich als platform op te willen werpen in de bijdrage van @Boze Oude Man en dat is naar mijn mening ook de kracht van jullie site, GeenNieuws.com, die onafhankelijkheid!

  Echter laat u niet weerhouden een bijdrage van de lezer te publiceren en ik wens de Boze “Oude” Man, succes met het gaan van de weg die hij NU inslaat, om te bereiken wat hij in het vizier had!

  Was overigens wel heel interessant om te zien wat de reacties waren, ook van de Boze (oude) Vrouwen en ook dat mag worden gelezen en is heel belangrijk.

  Maar laat ik daar aan toevoegen, waarom al die reacties op een onderwerp als deze zonder je volledige naam te willen noemen?
  Denk je nu echt dat je niet te vinden bent onder je in elkaar gepRutte naam?

  Ze lachen zich zo en zo al de krampen en als het erop aankomt, dan is dat voor toch echt HUMOR geweest!

 6. GerD zei:

  Ach, ja, heren en dames. Wij zijn wel Nederlanders.
  Na de oorlog zijn we allemaal in het verzet geweest -want we hebben onze fietsen en radio’s niet willen afstaan en ergens goed en veilig verborgen.
  Voor nu doen we zo af en toe een anonieme natte scheet in besloten kring, en dan duiken we snel weer achter de geraniums.

  Ik neem de boze oude man niets kwalijk. We kunnen hem wel verwijten maken, maar wie doet hem voor hoe het dan wel moet?
  Voordat je het weet ben je persona non grata. Buitenspel gezet door de policor- elite.
  Kijk naar de voorman van Pegida – die wordt preventief opgesloten. Voor een vertolker van een voor het establishment onwelgevallig geluid, gelden geen mensenrechten.
  http://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/pegida-voorman-opgepakt-wegens-overtreding-protestlocatie/

  Of voordat je het weet moet je van safehouse naar safehouse onder permanente bewaking (Wilders).

  Wat geef je op voor je idealen?
  Hoeveel is je vrijheid je waard? En die van je kinderen?
  Er is erg veel vasthoudendheid en dapperheid geboden.
  En dan nog zul je zien dat je altijd weer onenigheid krijgt over de manier waarop zaken moeten worden aangepakt.

  Maar naast Pegida hebben we al wat bewegingen die op verschillende manieren behoud van westerse waarden propaganderen. PVV, FvD. Afgelopen verkiezingen vonden een kleine 15% van de Nederlanders eigen verworvenheden belangrijk genoeg om te beschermen.

  We zijn -gek tolerant land als we zijn- nog duidelijk in een minderheid. Laten we hopen dat “we zijn met meer” lang genoeg duurt om het tij te keren. En als niet: democratisch hebben we besloten, “weg met ons”.

  Als vechten niet helpt of te riskant wordt, dan misschien maar vluchten? (Ons koninklijk huis gaf ons immers al verscheidene keren het goede voorbeeld.) Waar we het misschien alhier in het forum eens wat meer over moeten hebben. Emigratie? Wat zijn de mogelijkheden? En waar vinden we de “cultuur” en omgevingen waar het nog prettig toeven is? En willen ze ons daar nog wel hebben?

 7. andre zei:

  nou kees maak je daar maar niet zo druk om. Die schijnwerpers geven maar weinig licht hoor die hebben zelf een hele duistere kant.

 8. Gladiator zei:

  Helaas staat het woord “opgeven” niet in mijn woordenboek!!!

  Mensen, hoe je het ook went of keert, die maffiabende in dat haagse hofje moet echt een halt toe geroepen worden.
  Heb nog liever met de echte maffia te maken, u weet wel, is een trilogie van verschenen!!! Daar is een woord een woord.
  En ik kan verzekeren, dat geld ook voor mij, ben nog een beetje ouderwets opgevoed, misschien voor de meesten een beetje belegen (bouwjaar 1958)!!
  Voel me al een aantal toch al niet zo op mijn gemak, dit ivm een naamgenoot van mij welke na enkele grove leugens zo een topfunctie in het EU parlement heeft gekregen. En hij komt ook nog uit dezelfde provincie als mij, dus dat is al helemaal erg te noemen!!
  Leugens en bedrog, daar staat den Haag voor. Willen jullie zo doorgaan, wat schrijven op een site…….????
  Daar kan ik mij absoluut niet in vinden!! Weet ook niet hoe een groep bij elkaar te brengen is maar ik zal blijven proberen, ik hoef vandaag niet te winnen…….ALS ik maar win!!
  Ik heb 5 kids en 2 kleinkids…….ZONDER toekomst! NO WAY!!!

  Gladiator

 9. Robert-Panamá zei:

  @Gerd. In Panama ben je als gepensioneerde zeer welkom. EN het is ca. 30% goedkoper dan in Europa, incl. het NL belasting voordeel als niet NL ingezetene. Uiterst gemengde vriendelijke bevolking.

 10. Jeremy zei:

  ‘Afsluiting’?! Terwijl menige lezer dacht (volgens de massale reacties) dat hier eindelijk een begin zou worden gemaakt met het ‘concretiseren’ van de onvrede in ‘verzet. Vanuit een site waarop al een decennium het ‘onbehagen’ kristalliseert in ontelbare protestartikelen en kritische reacties op binnen- en buitenlandse gebeurtenissen.

  Het gaat immers niet alleen om ‘De boze oude man’ en zijn vermeende boze (privé)plannen, want dat is niet meer dan verpakking. Een hint om iets prudent zichtbaar te maken dat hier kennelijk al jaren leeft.

  ‘Einde van de discussie’, omdat ‘de Boze oude man’ plots koudwatervrees heeft? Maar de inhoud dan, de al jaren levende onvrede en kritiek? Houden we daarmee ook op of beginnen we weer van voor af aan? Veel geblaat, maar weinig wol. Tot de een of andere naïeveling weer met (te)veel bijval schreeuwt om ACTIE?

  Sorry, GeenNieuws, maar hoe serieus is dan uw ‘dienstverlening’?

 11. P. Partout (snapikniet) zei:

  Direct, indirect, expliciet, impliciet. Bijna elke dag zelf oproepen tot ‘verzet’. Jarenlang.
  Komen er een paar inderdaad uit hun luie stoel, heet het “STOP! Einde van de discussie!”
  Heb ik iets gemist? 🙁 ?

 12. Anoniem zei:

  Ik begrijp deze stap van de redactie wel, een anti establishment beweging opzetten zou misschien te doen zijn in Nederland, maar dan wel doordacht en goed voorbereid, rekening houdend met het feit dat je op social media geweerd wordt een website snel onder aivd en antifa toezicht staat, in Nederland zal ook je inkomen zeer onzeker worden, grote kans dat je auto en huis gevaar loopt, je moet zeker de eerste tijd onder de radar blijven en pas boven gronds komen als je met 500000 man of meer iets van een protest actie kan doen.
  Dit lijkt me in Nederland onmogelijk dus kansloos.
  Daarnaast bestaat er een grote kans dat deze inzending een vorm van uitlokking is om uit te vinden of er volk is wat hierin mee zou gaan, wat dan simpel in kaart te brengen valt met alle gevolgen van dien voor deze groep.
  Vergeet nooit dat de gevestigde orde als een wilde kat om zich heen slaat als je niet netjes doet wat ze willen, je hebt zo een linkse directe te pakken.
  Mocht je de mogelijkheid hebben het beste protest is vertrekken uit Nederland misschien beter uit EU gebied.

 13. Theo Hofman zei:

  Reactie op het besluit van de redactie om achter dit onderwerp een punt te zetten en lezende een aantal onterechte (negatieve) reacties.

  De Redactie van GeenNieuws heeft zich op geen enkele wijze gemengd in de discussie rondom de inbreng van Boze Oude Man.
  Behoudens dat zij reageerde op het verzoek van Gladiator op 17 mei 12.23 uur, nadat ook andere al vragend in die richting hadden gewezen en dat is hier te lezen:
  Noot redactie : geven uw vraag door aan ‘de Oude boze man “en na zijn antwoord hoort u van ons via uw E mail adres

  Ook was er door de redactie geen inleiding gegeven op de bijdrage van Boze Oude Man, hetgeen de redactie nog wel eens wil doen op ingezonden stukken van haar lezers.

  Als Boze Oude Man dan wordt overladen met reacties die hem tot acties manen/dwingen wordt het hem om (veiligheids) redenen te heet onder de voeten en maakt kenbaar (voorlopig) af te haken, dan kan ik mij goed voorstellen dat de redactie via een mail aan hem haar verbazing heeft uitgesproken over de gang van zaken.

  Als Boze Oude Man dan verlost wil worden van het succes van zijn (ondoordachte) bijdrage en een ander in een verzonnen WIJ-vorm als verantwoordelijke wil aanwijzen en dat in plaats van zelf de verantwoordelijkheid te nemen, dan gaat het de redactie terecht te ver.

  De Boze Oude Man besloot zijn bijdrage letterlijk met de onderstaande woorden.
  Hoe breder mensen in hun eigen omgeving iets weten uit te bouwen en hun ervaringen om iets van de grond te trekken met elkaar delen kan op termijn een grotere beweging tot stand brengen, En dat is wat wij als gewone Nederlanders hard nodig hebben tegen de elite die dit land zit leeg te zuigen en te verpesten. Het met elkaar ideeën uitwisselen kan een begin zijn van iets groters.

  GeenNieuws is een site waar items te lezen zijn welke voor de reguliere media geen nieuws is en dan van nog eens van een hoge en in leesbare kwaliteit.

  De redactie van GeenNieuws doet er heel verstandig aan om op deze wijze direct duidelijk te maken dat ze zich niet voor de verlaten kar te laten spannen waar B o m in paniek vanaf is gesprongen.

  En wat let het de nu nog ontevreden lezer om zelf EENS op een dergelijk kar te springen.

  Hoop dat de redactie ingezonden bijdragen gewoon blijft plaatsen en zich hiervan niet laat weerhouden na dit “”avontuur””, omdat Geen Nieuws een unieke site is waar door een ieder, heel veel gezegd kan worden.

 14. Gladiator zei:

  Onbegrijpelijk…….
  Een slecht- cq onbegrijpelijk bericht en de hele kluit ligt op zijn gat hier…
  Wat ik hierboven geschreven heb meen ik beste mensen, en…..
  @Anoniem maar ook aan de rest………uit NL weggaan….voor wie dan wel…voor een antifa….of een poppetjesregering welke ik verfoei en NIET voor gekozen heb…..no way!
  En nee, iets onoverwogen doen is een slecht idee, echter niets doen is m.i. een véél slechter idee.
  Dit is mijn land, en dat van mijn kinderen. Wat konden onze grootouders wat wij niet kunnen, dat vraag ik u. Dacht u dat de Duitsers in de oorlog schatjes waren en dom? Was er moed voor nodig om verzet te plegen???? Dacht toch van wel. En velen zijn voor de muur gezet en hebben hun leven moeten geven! En voor wat dan?
  En om in termen van @Anoniem te blijven, een linkse directe kun je a) voorkomen met een correcte dekking en b) beantwoorden met een rechtse upper!
  En ik heb A gezegd, test me maar uit zou ik zeggen.
  De redactie heeft mijn toestemming om mijn emailadres door te zenden aan betreffende personen welke gereageerd hebben onder een boze oude man 1.
  Voor nu…..adé!
  Gladiator

 15. Martin zei:

  Afgezien van het feit dat de redactie van GN hier een correcte koers vaart is er natuurlijk ook op voorhand een zeker risico genomen door email-adressen te willen uitwisselen. Maar goed, dat zijn altijd initiatieven in goed vertrouwen. Al heel lang speur ik naar mogelijkheden mensen wakker te schudden uit hun winterslaap. Ik ben, alhoewel al gewaarschuwd, er meer en meer zeker van, om te beginnen) dat er geen andere weg bestaat dan dat, om te beginnen, iedereen voor zichzelf moet gaan uitvinden waarom de mensheid in deze neerwaartse spiraal zit. Ondanks alle tekenen dat het alleen maar erger wordt, slaapt iedereen rustig verder. Tenminste, zo lijkt het. Het positieve aan de reacties op het artikel is dat er wel degelijk “iets” leeft. Men heeft er alleen geen idee van hoe dit te vorm te geven. Toch is dat er! Geen klepverhalen in woord en geschrift, maar controleerbaar en nuchter uitvinden van alle ontwikkelingen van de mensheid. Geen traditionele wetenschap of religie kan je daar bij helpen. En dan komt het lastige: bijna iedereen wordt des duivels over een nieuwe mening die controleerbaar is. Dat is een erfenis van onze opvoeding en opleidingen. Het is altijd al zo in de geschiedenis geweest: iets nieuws wordt direct de grond ingeboord, maar het blijft bestaan! Ook voor een dergelijke nieuwe mening is GN geen platform. Deze idee bestaat al zo’n 100 jaren en omvat alles wat de mens en zijn sociale omgevingen betreft. Er is uitstekend bekend waar de oorzaken (het zijn er vele) van onze misères liggen. Het is ook bekend dat geen enkel gepraat of geschrijf zal helpen zolang geen inzichten bestaan over de achtergronden van onze misères. Nu is het hebben van inzichten één aspect en het toepassen daarvan een andere. Maar zoals aangegeven er blijkt althans onder de lezers van GN geen belangstelling te bestaan. En toch moet er regelmatig een indicatie over worden gegeven. De dagelijkse praktijk in ons Avondland zal ons er steeds meer van overtuigen dat er geen andere weg blijkt.

 16. R.K. zei:

  Van GN weet ik, en vooralsnog vertrouw ik erop dat mijn mail adres niet zal worden misbruikt, nu dat mail adres mogelijk bij de boze man is terechtgekomen is er minder zekerheid over het gebruik van mijn mail adres omdat ik in het geheel niet weet wie er achter “de boze man” schuilgaat (dus ben ik boos). Ik ging en ga echter uit van de zuivere en goede intenties van zowel GN en ook de boze man. Overigens van een ieder die op GN post.

  Ik was zelfs van plan om mijn ware naam, verscholen achter mijn nickname aan hem/haar of zelfs de groep bekend te maken maar pas op een meer verstopte plaats. Ik had hiertoe ook het voorstel gedaan om een denktank te vormen op een geheime locatie opdat er uiteindelijk ontmoetingen mogelijk worden en ook de echte namen konden worden gebruikt. En ik kijk ook liever de mensen tijdens gesprekken in de ogen. En dan een strategie te bedenken. Vooruitlopend, dus e.a.a. met het oog op mochten wij, deelnemers, ooit een gevaar worden!

  Het gebruik van internet bied, voor geïnteresseerde, geen bescherming tegen meer persoonlijke gegevens. Het ip adres van iedere (min of meer anonieme) gebruiker kan altijd worden gebruikt om de gebruiker en zijn identiteit te achterhalen. Het IP adres zegt overigens niets over wie er werkelijk achter het toetsenbord zit. Daarvoor is aanvullend bewijs (gelijk met alleen DNA bewijs) voor nodig.

  Maar ook, als er interesse zou zijn van hackers, OM of anderszins moet er wel een reden zijn. Jezelf (of een groep) op internet verstoppen is dan ook maar relatief veilig. En ik denk dan ook aan mollen. Er zijn wel methodes om verstoppen zo goed mogelijk te doen. Maar voorlopig is die reden er nog niet. Dus kunnen we m.i. het internet gebruiken, met al zoveel mogelijk ingebouwde veiligheden (het ondergronds gaan) om een groep te vormen.

Comments are closed.