Gelekt: informatie over geheim plan om Frankrijk te redden indien Le Pen had gewonnen.

De mogelijkheid dat Marine Le Pen van het Front National de Franse presidentiële verkiezingen zou winnen, hetgeen zoals u weet inmiddels niet is gelukt, bracht de op het moment van de verkiezingen aan het bewind zijnde Franse regering er toe een soort van beleg situatie uit te roepen, indien Le Pen had gewonnen.

Naar pas nu blijkt via gegevens die het Franse blad OBS naar buiten bracht, was de regering van voormalig president Hollande panisch dat het Le Pen zou lukken om de toekomstige president van Frankrijk te worden en de daaruit voortvloeinde gevolgen. Men verwachte een soort volks- opstand georganiseerd door  met name de linkse en ultra linkse ( communistische ) vakbonden, terwijl ook rechts zich volgens de verwachtingen niet onbetuigd zou laten in een poging een democratische gekozen president gelijk weer af te zetten.

Nu is een afzettingsprocedure van een president niet eenvoudig en had volgens de Franse wet mits Le Pen had gewonnen, de ambtsoverdracht ook moeten plaats vinden. Echter voorziet de Franse wet in een mogelijkheid om de premier van het ‘af te lossen ‘ kabinet ondanks het aantreden van een nieuwe president gewoon in functie te laten, waardoor de nieuw gekozen president ( Le Pen ) in feite machteloos zou worden gemaakt. Dit wederom had dan kunnen leiden tot nieuw uit te schrijven verkiezingen, met alle gevolgen van dien.

Op de verkiezingsdag zelf waren er naast 50.000 politie agenten ook nog eens 7.000 militairen actief om de verkiezingen en de daaruit te verwachten ongeregeldheden gelijk de kop in te drukken, terwijl er nog meer militairen achter de hand werden gehouden, had Le Pen gewonnen, waarna er in feite een noodtoestand was afgekondigd, waarbij de op dat moment in functie zijnde premier alle maatregelen had kunnen nemen die een zeer kleine kern van ingewijden wenselijk hadden geacht. De schrik zat er dus goed in.

De premier had daarnaast de mogelijkheid gehad om alle 577 Franse Kamerleden  op te roepen te voldoen aan hun vaderlandse verplichting, hetgeen uiteindelijk geleid had tot uitschrijven van nieuwe verkiezingen en een nederlaag voor Le Pen.

Zo ver is het niet gekomen, Macron heeft zijn kabinet samengesteld, afkomstig uit linkse, rechtse leden plus een aantal die geen politieke ervaring hebben, zoals de nieuwe minister van sportzaken, een voormalige Franse Olympiade kampioen schermen, die verdacht van doping niet langer aan wedstrijden mee mocht doen. Daarmee zit de het nieuwe Franse kabinet weer geheel op koers , want wat zou de Franse regering en het parlement zijn zonder een rijke hoeveelheid leden met een veroordeling of zelfs een strafblad.

Macron wil de banden met Duitsland aanhalen, logisch omdat het geld om Frankrijk overeind te houden uiteindelijk uit Berlijn en Den Haag moet komen. Macron weet dat hij zich daarvoor een reisje den Haag kan besparen, daar de afhankelijkheid van Rutte van wat Merkel hem opdraagt een publiek geheim is. Zorgwekkender is het feit dat de Fransen de opvang van de migranten waarvan de stroom dit jaar al weer gestadig toeneemt wil financieren via Euro bonds.

Een aardig detail tenslotte is misschien nog te vermelden dat een bericht van de Italiaanse krant ‘ il Giornale ‘ uit 2016, waarin de krant stelde dat 98 % van de in Italië aankomende migranten geen echte door b.v. een oorlog vervolgde asielzoekers zijn maar gewoon economische gelukszoekers. Dit werd nu recentelijk door de Italiaanse regering bevestigt.

Het probleem van de Italiaanse regering is, dat het Vaticaan, een fervent voorstander van de opvang van migranten (nieuwe zieltjes) een traditioneel grote invloed uitoefent op de Italiaanse politiek en daarmee een stempel drukt op de pogingen van migratie kritische Italiaanse media.


7 Reacties

 1. GerD zei:

  Ik ben benieuwd naar het geheime plan dat er lag voor als Macron zou winnen.
  Merken we er al wat van?

 2. Arie Kanarie zei:

  Ach,… ze hebben ervaring opgedaan met het Vichy regiem ooit,…. what’s new,…. En het vaticaan,… tja als de Amerikanen ooit eens een MOAB over hebben, laat ze hem a.u.b. per ongeluk dan op het pedofileminded vaticaan vallen.

 3. Theo Hofman zei:

  Het is een democratisch geheel dat Brussel waar velen ALLEEN zo blij mee zijn, omdat ze tijdens die ENE vakantie per jaar ze kunnen betalen met eurotjes en geen last hebben van bankkosten en wisselkoersen.

  Besef dat ze het hebben over een besparing van misschien €15 en dat eenmalig in het jaar en niet wetende wat dit onzinnige Europa hen jaarlijks werkelijk kost.

  Zo snel en gemakkelijk is de hand van de burger gevuld!

  En om terug te komen op het artikel, het is voor mij onvoorstelbaar dat deze ideeën zich in dat “democratische” Europa ongestraft mogen worden gepland.
  Kan het daar, dan kan het binnen de kortste keren ook hier met daarbij de vragende kanttekening, als het zo en zo al niet de praktijk is!

  Ook hier gebeurt achter de schermen veel meer dan dat ze ooit prijs zullen geven.
  Ze beginnen niet voor niets het NU AL in ee media te betreuren, dat die NEP-koning de informateur niet meer benoemd.

 4. Ben zei:

  Ik citeer, wat zou de Franse regering en het parlement zijn zonder een rijke hoeveelheid leden met een veroordeling of zelfs een strafblad?
  NOU daar hoeven we niet ver voor om ons heen te kijken lijkt mij zo!
  Als ik ons kabinet eens onder de loep neem, nou ja loep?
  Nee, die heb ik niet nodig! Het ene schandaal na het andere. Tja en daarna betuigen ze spijt. Spijt, waarvoor zeggen ze er niet bij en ik weet zeker dat ze er zelf mee bedoelen dat ze het slimmer hadden moeten aanpakken.
  En ze komen ermee weg ook! En mocht het zover komen dat ze hun “politieke” functie moeten neerleggen ze binnen een half jaar een baan aangeboden krijgen met een wèl zéér riant salaris!
  Ik blijf erbij, WE WORDEN GEREGEERD DOOR PURE CRIMINELEN!

 5. Tonnie zei:

  Sta er niet van te kijken dat het bij ons ook zo gegaan is.
  Tenslotte heeft Rutte wel erg veel zetels terwijl hij verloren heeft.
  Ik denk dat Wilders de zetels aan Rutte gegeven heeft en Wilders die van Rutte heeft.
  Want belazeren kunnen ze hier wel. Niemand wil Rutte toch nog. Dus opzouten Rutte en nieuwe verkiezingen.

 6. Erik zei:

  @Tonnie

  Ik geloof niet dat je het helemaal snapt, al wil ik je niet aanvallen.
  Nieuwe verkiezingen zouden hetzelfde resultaat opleveren gezien ook die gemanipuleerd zouden worden.
  We moeten van dit beeld van controlle af, want dat is alleen een zoethoudertje.
  Er is geen democratie in het westen, we leven in een dictatuur….

Comments are closed.