Nordrhein Westfalen heeft gekozen, socialisten en linken weggevaagd, rechts mag niet mee regeren

Dit is in feite in een zin de samenvatting van de gisteren in de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen (NRW) gehouden parlementsverkiezingen. En net als in ons land enige weken geleden, wordt bij voorbaat de deelname aan een regering door de verrassend goed presterende AfD uitgesloten.

De cijfers die er toe doen :

De opkomst was 65% van de ruim 13,2 miljoen stemgerechtigden gingen naar het stemlokaal, hetgeen een groei van rond de 5% was ten opzichte van de verkiezingen in 2012.

De CDU werd de winnaar met 33.0%, de SPD volgde met 31.3%, daarna de FDP met 12.6%, de Afd met 7.4%, Groen behaalde 6.4% en de Linksen behaalden de kiesdrempel met hun 4.9 % van de stemmen niet, zodat zij net als de Piraten geen zetel meer zullen krijgen in het nieuw te vormen parlement.

Een afstraffing voor de Socialisten, die hoopten te kunnen profiteren van het zg. Schulz effect en nadat dit ook al tegenviel in Saarland en Schleswig Holstein, zich nu net als Schulz zelf af moeten gaan vragen of zij een kans maken de race later dit jaar om het bondskanselierschap te winnen. Nog niet zo lang geleden stemden 100!!! procent van de SPD aanhang op Schulz om hem als kandidaat voor deze verkiezingen aan te wijzen, maar deze euforie was kortstondig. De manier waarop Schulz zich al voorbarig manifesteert als de keizer of bondskanselier van Duitsland is velen in het verkeerde keelgat geschoten. Enige bescheidenheid is Schulz vreemd. Zo wist de Bild een zin van Schulz te citeren, waarin hij in slechts die ene zin, drie maal het woord ‘Ich ‘ bebruikte en dat gaat zelfs veel van de Genossen te ver. De man is vol van zich zelf, hamert nog steeds op de traditionele socialistische sprookjes als sociale gerechtigheid , tracht zich het imago aan te meten dat hij ‘een van hen’ is, de hardwerkende vroeg opstaande Duitser, maar dat dit ver bezijden de waarheid is, weten zelfs SPD kiezers.

Ja en hoe nu verder ?

Om te kunnen regeren zal de CDU een coalitie moeten vormen. Kijken wij naar de cijfers zou dat kunnen met de FDP en… de Afd …. maar samenwerken met de AfD is vloeken in de kerk en hadden politici van de CDU reeds vooraf aan gegeven dat dit nooit gaat gebeuren !

Komt u dit bekend voor als u kijkt naar onze afgelopen verkiezingen en het ‘kaltstellen ‘ van de PVV ?

Goed, dit betekent dat het voor partijen, wat u verder van hun soms summiere programma’s ook denkt nog een lange weg zal worden om enige zeggenschap te krijgen in  een parlement of regering.

Het zou ons niet verbazen als er een coalitie komt tussen de CDU en de verslagen SPD en dan zelfs de FDP te vergelijken met onze VVD moet bedelen om mee te mogen doen.

Stemmen ? Hoezo ?

Alles wordt voor u beslist, maar dat wist u misschien al.

 


3 Reacties

 1. jw zei:

  eerlijke verkiezing bestaat gewoon niet het is een grote fraude met het kiezen in het buitenland gelooft geen mens er nog in,of mensen die heel dom zijn.

 2. only you zei:

  Je wantrouwen wordt enorm op de proef gesteld?
  Europa moet de oude gang van zaken ondanks tegengas doorvoeren?

 3. Toussaint zei:

  Men konkelt direct na de verkiezingen. Hier formatie mislukt en VVD lonkt naar Plee v/d A die grootste nederlaag ooit heeft geleden. Hoe democratisch. Partij 2 PVV wordt straal -ademocratisch- genegeerd. Moffrika: idem. In F. stemt men op ’n moederskindje omdat 2/3 Le Pen niet wil. Heel Links omarmt ’n employee van Banque Rotschild, kapitalistischer bestaat niet. La premiere Dame gaat zich met “Education” bezig houden, wat vernieuwend zal uitpakken indien je beseft dat zij als 40 jarige lerares ’n knaap van 15 om haar vinger (of ander lichaamsdeel) (op)wond. Trump gaat op audiëntie bij de Paus, die hem nog niet aan de macht zijnde EL Diabolo, De Duivel noemde. 1 grote troep!

Comments are closed.