Overwinning Macron : Rutte, Buma, Pechtold en puber Klaver mateloos naïef (video 2 x )

Dat wij een niet al te hoge dunk hebben van de kwaliteit van onze politici en nu met name van de 4 fractieleiders van VVD,CDA, D66 en GL zal de lezer van Geennieuws wel bekend zijn. Maar om de naïviteit en maar niet te spreken over pure domheid en wereldvreemheid van hen die wellicht binnenkort ons land gaan “besturen” en om dit nog eens te benadrukken het volgende :

Uiteraard wilden de MSM graag weten van de momenteel het meest in de belangstelling staande politici wat hun mening is over de overwinning van Emmanuel Macron, die over een paar dagen het tegen een faillissement aanleunende Frankrijk de komende 5 jaar weer tot een ‘grande nation ‘moet maken.

Unaniem, maar dat was te verwachten waren Rutte, Buma, Pechtold en snotneus Yasser Klaver verheugd dat de keuze op Macron gevallen was, want hiermede werd er een president gekozen die pro Europa is, iets dat ook door hen gedeeld wordt. Rutte gaf nog even aan dat hij blij is met de vernieuwde banden tussen Frankrijk en Duitsland en dat hij tevens hoopte Macron op afzienbare tijd te ontmoeten om ook de banden tussen ons land en Franrijk aan te trekken.

Zie hier de eerste video.

Zouden de 3 mannen en een opgroeiende puber nu geen buitenlandse media volgen ? Dat ze geen Frans spreken en/of begrijpen, ach dat kun je ze nauwelijks kwalijk nemen, want een beetje vooropleiding zit er niet bij.

Maar Duits, je mag toch zo langzamerhand aannemen dat in ons land dat het 17e Bundesland van Duitsland is, de ‘leidinggevende’politici toch nog een beetje Duitse verstaan ?  En…. ook eens voor hun nieuwsgaring over de dijken heen kijken ?  Maar nee, niets van dit al.

Luister en kijk naar het Duitse TV nieuws van gisteren 8 uur ( Tagesschau ) en scroll door naar 09:10 . Wat hoort u ? Macron wil een EU financiële huishouding voor alle EU landen, waarbij de 2 STERKE partners NEDERLAND en DUITSLAND de zwakkere partners zoals Frankrijk, financieel kunnen ondersteunen !

Maar niet slechts de Duitse TV bracht dit nieuws reeds gisteren, ook de andere Duitse MSM wisten dit te melden.

Op welke planeet wonen Rutte, Buma, Pechtold en Klaver ?

De samenwerking met een land verstevigen, dat met de nieuwe president net als met Hollande niet meer op eigen kracht uit de problemen kan komen, net as lotgenoten Griekenland en Italië en nu dankzij Nederland en Duitsland uit de chaotische bestuurlijke en financiële modder getrokken moet worden ?

Een waar blijven al die gewichtig doende Tweede Slaapkamerleden, is er dan niemand meer in den Haag die zegt, ‘jongens of meisjes, klopt dit nog wel , of worden we er weer ingeluisd ?’

Nee, men is tevreden met zich zelf, mocht weer even voor een camera bellen blazen want de  burgers snappen het toch al helemaal niet meer of ze moeten rellen vanwege een verloren voetbalwedstrijd.

Mensen, wat een zooitje !


11 Reacties

 1. john zei:

  welja dus nederland mag straks frankrijk uit de shit halen door heel veel geld die kant op te sturen

 2. Tonnie van der Heijden zei:

  Hier hebben ze hetzelfde spelletje gespeeld.een eurogezinde partij MOET winnen.
  Dus de VVD(gewonnen hebben ze niet wel de grootste door fraude)
  Ze hebben dozen vol stembiljetten weggegooid van Wilders .
  En moeten wij nu blij zijn met deze fraudeurs net als Macron.
  Ze kunnen voorlopig weer doorgaan met graaien.

 3. John zei:

  Ja, noem de misleiding en bedrog maar naïef.
  Dan zijn ze er zelf niet werkelijk schuldig aan, want dan is het een soort dommigheid.
  Geloof je werkelijk dat het je lukt om, als een naïef iemand, op hun posities terecht te komen?
  Dat lukt je alleen met ‘Rücksichtslosigkeit’, list, bedrog.
  Een eerlijk en integer persoon lukt dat nooit.
  Ze zullen en moeten hun agenda’s uitvoeren, ook al moet dat een miljoen doden in Nederland kosten.
  Er vindt op dit moment een genocide plaats op het Europese volk, en dat komt niet door naïviteit.
  Alles gaat zoals gepland.
  Ook het vluchtelingenprobleem.

 4. Sybe Boeinga zei:

  Via haar woordvoerder liet bondskanselier Merkel weten dat ze op dat gebied niet van standpunt veranderd is: landen moeten zelf geld lenen op de financiële markten, Duitsland is niet van plan om mee garant te staan voor de schulden van Zuid-Europese landen, dus ook Frankrijk !!!!!!
  Hoorde u de vader aller premiers Rutte hier iets over zeggen ? Nee hij en zijn stel formatie amateurs prijzen Macron de hemel in waarbij Rutte weer zoals in Rutte 2 toe gaat geven aan linkse chantage ( GL) als hij maar premier mag worden.

 5. Joost Visser zei:

  Frankrijk heeft geen grote pensioenpotten: Macron ‘pensioenleeftijd blijft 62 jaar’. Nederland heeft een van de vetste pensioenpotten te wereld. Rutte ‘om de pensioenen betaalbaar te houden gaan de mensen op levensverwachting met pensioen, wellicht 70 jaar’.

  Wat klopt hier niet?

 6. Schilder zei:

  Heel eenvoudig, @Joost Visser. Die ‘vette Nederlandse pensioenpot’ is wel ván, maar niet vóór de gepensioneerden.
  (Ik zal u de details besparen)

 7. Schilder zei:

  @Sybe Boeinga: Wat ‘ze’ zeggen staat los van wat ‘ze’ doen.

  Allen (Macron voorop) omarmen het op te richten Europees Monetair Fonds. In wezen een voortzetting van een opgetuigd ESM (Europees Stabiliteits Mechanisme).
  De grootste profiteurs van EU en Euro, de exportkampioenen Duitsland en Nederland, mogen (en zullen) een ferme duit in het collectezakje doen. Als financiële buffer, want zelfs met veel geld alleen is Frankrijk (en ook Italië) niet te redden. Er is een grote, jarenlange reconstructie nodig van de verzande Franse staat en economie.

  Als Macron werkelijk (zoals hij zei) fors wil omvormen en bezuinigen, zijn z’n dagen geteld. De Fransen (en hun fanatieke bonden) zullen niet zo gedwee volgen als de Nederlanders in de afgelopen vijf jaar. Le Pen zit op het vinkentouw.

 8. Theo Hofman zei:

  @ Schilder

  Ik zal u een detail aandragen.

  Ze zijn bezig met een Europees pensioen en dan is de bedoeling dat ALLE uitstaande pensioenen in één pot gaan en naar rato worden uitgekeerd.

  De jeugd is PRO-Eutopia, dus details?
  Hebben ze niet nodig.

  Zat de jeugd, student, jonge werknemer hier maar op het vinkentouw, om in te gaan op uw volgende reactie!

 9. Theo Hofman zei:

  Als het fout gaat dan kunnen de heren van de nieuwe coalitie plotseling wel Duits.

  Das haben wir nicht gewust!

 10. only you zei:

  Pikorde van de d66 heeft een goede dag, nou kant ie de gehele duurzame ontwikkeld en bedrijfsleven in de uitverkoop zetten, net als zijn voorgangers gedaan hebben, en de arbeidersbeweging tot nul lot reduceren?

Comments are closed.