Staatssecretaris Theo Francken zet eerste criminele asielprofiteurs het land uit ( video)

Er zijn twee politici waarvoor wij onze redactionele petten telkens weer afnemen. De een is de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans, die er niet voor schroomt om moskeeën waarvan zij de bewijzen heeft dat hier haat wordt gepredikt gewoon te sluiten. De ander is de eveneens Vlaamse staatssecretaris van Asiel en Migratie, Theo Francken.

Francken kwam reeds enkele maanden geleden in de belangstelling toen hij een asielverzoek van een Syrische familie had afgewezen. Een Belgische rechter gaf de familie gelijk, legde Francken een dwangsom op , maar nadat de zaak was voorgekomen bij het Europees Hof van de Rechten voor de Mens, verloor de Syrische familie de zaak en kreeg geen toegang tot België.

Nadat in België het parlement de vernieuwde vreemdelingenwet , een voorstel van Francken, goedkeurde, tekende de staatsecretaris gisteren de eerste uitzettingsbevelen en liet via Twitter het volgende weten :

In een video boodschap op zijn Facebook pagina gaf Francken een toelichting :

“Vandaag nemen we de beslissing om de eerste vreemdelingen hun verblijf af te nemen. Het gaat om moordenaars, verkrachters, drugsdealers, dieven. Het gaat om zeer zware profielen van mensen die allemaal effectief veroordeeld zijn”.

“Een deel ervan is in België geboren of voor hun 12-jaar in België toegekomen. Vroeger kon het niet om deze mensen hun verblijf af te nemen, nu kan dat dus wel. Ik vind dit heel belangrijk, deze mensen willen duidelijk geen lid worden van onze gemeenschap. Dan moeten die mensen er ook maar uit.”

Lees mee en trek uw conclusie. Effectief optreden van politici kan dus nog wel, maar daar is wel een rechte rug voor nodig.

Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) start de procedure voor het intrekken van de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen. Dat is de op een na grootste moskee van ons land. Als de moskee haar erkenning verliest, vallen ook de subsidies weg.


6 Reacties

 1. Hoeder zei:

  Die Belgen hebben meer moed dat onze regering en Tweede Slaapkamer.
  Wanneer gaan mensen inzien hoe we gehersenspoeld worden met dat policor gebeuren.

 2. Fenny zei:

  Wanneer gaat Nederland de middeleeuwse salafisten haat tempels sluiten, die lui horen in een islamitisch land thuis , ze hebben nog nooit gehoord van vrijheid van geloof en vrijheid van leven.

 3. Theo Hofman zei:

  Hebben ze in België toevallig stageplaatsen beschikbaar?

  Zolang er nog geen kabinet is gevormd, zou dat een goede dagbesteding zijn voor al UW nieuwe P-rutsers!

 4. Bert Bezorgd zei:

  Precies wat de PVV ook in Nederland wil. Die wijn echter aan alle kanten gesaboteerd en er is met de verkiezingsuitslag geknoeid. Wilders wil al jaren de criminele buitenlanders uitzetten, actieve steun hier zou zeer gepast zijn!

 5. Bert Bezorgd zei:

  Precies wat de PVV ook in Nederland wil. Die is echter aan alle kanten gesaboteerd en er is met de verkiezingsuitslag geknoeid. Wilders wil al jaren de criminele buitenlanders uitzetten, actieve steun hier zou zeer gepast zijn!

Comments are closed.