Voor Feyenoord de straat op, voor de toekomst van uw kinderen niet

Rotterdam lag plat, want Feyenoord is kampioen geworden en DAT moest gevierd worden. 100 tot 150.000 ‘ fans’ uit het gehele land waren naar Rotterdam gekomen om de overwinning te vieren en naar goede vaderlandse traditie ook om misschien nog even lekker te gaan ‘rellen ‘ tegen de politie.

Hiermee wordt weer eens overduidelijk aangetoond waar voor een groot deel van de Nederlanders de prioriteiten liggen en dat het gezegde ‘panem et circenses ‘  – brood en spelen waarmee in het oude Rome de regeringsleiders de meute onder controle hielden het ook heden ten dage nog uitstekend doet. Voeg er nog wat festivals aan toe en je kunt als Haagse politicus rustig gaan slapen en zal er niemand zijn die zegt, ‘nu zijn jullie 8 weken bezig met het formeren van een nieuwe regering, je komt er niet uit, gooit de bijl erbij neer, terwijl iedere willekeurig op de straat aangesproken voorbijganger je dit al had kunnen voorspellen .’

Rutte’s wil is wet en plaatsen wij hem in de rij van een klein aantal personen die in ons land de dienst uitmaken, en waar Rutte graag aan mee werkt. De man is uiteindelijk pas begin 50 en moet nog wel wat doen om zijn loopbaan nog wat meer glans te geven om daarna te eindigen als zijn partij genoten Wiegel en Bolkestein  , de zakken goed gevuld en als niet gevraagde orakels van den Haag ongevraagd nog weer eens hun mening te uiten.

En als een kudde schapen lopen de burgers naar het slachthuis, want daar gaat het eindigen. De poorten voor de ‘migratie ‘blijven wagenwijd openstaan, bezuinigingen om te protsen met een goede staatsbegroting gaan gewoon door , er kinkt hier en daar wat gemor, de toetsen van het computerbord worden wat heviger bewerkt om stoom af te blazen, en daar blijft het bij. Een generatie van in en in verwende dertigers, veertigers en vijftigers vindt het allemaal best. Hoogstens wordt er nog even gewezen naar de pensionado’s  die niets meer uitvoeren . Dat hierbij vergeten wordt dat juist deze laatste groep de huidige , maar in sneltreinvaart afgebouwde welvaart hebben mogelijk gemaakt, dat is een lastig detail van oude zeurpieten.

Laatst even wachtend in een winkel bracht een daar aanwezige man het prachtig onder woorden. “Ach,” zei hij, “kunnen wij het die ‘kinderen eigenlijk wel verwijten, wij hebben ze toch zelf zo opgevoed en het toegestaan ? ”

150.000 Fans van een voetbalclub, die een stad plat (mogen ) leggen, die op maandag als iedereen eigenlijk gewoon aan het werk zou moeten gaan , een feestje bouwen. Geen gezeur over wie betaalt mijn vervoer, ik hoef er toch geen vrije dag voor in te leveren, is het natje en droogje , uiteraard gratis wel geregeld , zoals een tijdje geleden door onderwijzers een dag gingen staken in de Amsterdamse Arena.

Maar op het moment dat een paar ‘helderzienden ‘ die de huidige afgang wel zien en proberen daar iets tegen te ondernemen, misschien tegen beter weten in, oproepen om de krachten te bundelen, dan zie je nog geen 1 procent van het aantal Feyenoord feestvierders de vinger opsteken en zeggen ‘ ja , daar ga ik voor, hoe gaan we het inkleden, wanneer gaan wij aan tafel zitten en proberen we los van onze religieuze of politieke achtergrond een plan te ontwikkelen om het broodnodige tegengas te geven aan wat er voor u van een falend hogerhand beslist wordt.

Of valt er binnenkort weer iets te vieren en hebben we nu net even geen tijd ?

 

 


14 Reacties

 1. jw zei:

  houw het kort ben het helemaal met wat u schrijft eens.
  weer de bittere waarheid.

 2. Sybe Boeinga zei:

  Het is triest maar waar, de jongeren met uitzondering van een kleine groep die wel het besef hebben dat het zo niet langer kan ( en dan vaak de beslissing nemen om te emigreren, waarheen ?? buiten de EU in ieder geval ) laten het er bij zitten. Moeten dan weer diegenen die dit allemaal al hebben meegemaakt het voortouw weer nemen ?

 3. Kees van Kesteren zei:

  De waarheid ik hard, zelfs KEIHARD!

  Bovenstaande top-artikel begrijpen de meeste simpele zielen niet maar wel commentaar geven op, op wat, ja waarop eigenlijk, want ook dat snappen ze niet.

  Dus gaan ze maar stom uit hun nek lullen en krijgen Bruine figuren met een meurende opening tussen hun stappers en Groene linkse criminelen een podium.

  Maar waarvoor eigenlijk? Dat snappen ze dan weer niet, want op dat podium lullen ze weer stom uit hun nek……

 4. Truitje zei:

  Leuk hoor voor de domme mens.
  Wat zou het mooi zijn dergelijke mensenmassa’s op de been te krijgen
  met betrekking tot de politiek.
  Zou graag de hele PVV aanhang zich zo zien manifesteren.
  Die worden nu ook afgevoerd als dood vee.
  Waarom zijn mensen toch zo oliedom?
  (Ik hoor daar ook bij, maar heb wel geleerd na te denken en wat meer interesses te hebben dan alleen sport).

 5. Theo Hofman zei:

  Vergeet niet, zelfs het onderwijs lag legitiem plat.

  Maar nu kunnen ze best wat onderwijs missen, gezien dat ze toch het beste onderwijs van de wereld genieten!

  En natuurlijk zijn ze onderweg naar het volgende feestje en mocht er zich ergens in hun wereldje onverhoopt een probleempje zijn, dan wordt deze toch opgelost door een ander.

  Het ligt immers ook altijd aan de ander, en wat kan kunnen ze eraan doen?

  Ze hebben het ook zo druk, met druk zijn!

 6. Gladiator zei:

  Eens met het verhaal en te zot voor woorden echter…..op geen enkel forum zijn mensen bij elkaar te sprokkelen, en helaas ook HIER niet!!!!!
  En dat is jammer, want ik heb reeds eerder aangegeven dat er wel ideetjes zijn echter alleen uitvoeren is onmogelijk.
  En geloof me nu maar, ik ben bereid om met een aantal mensen iets te doen aan dit weerzinwekkende en achterlijke mensonterende gedoe in het Haagse hofje.
  Dus, zou er iemand hier zin hebben om mee te doen, dan…..??

  Bedenk wel, wie A zegt….

  Gladiator

 7. AG zei:

  Geachte lezers,

  OVERGANGSTIJD OF EINDE DER TIJDEN???
  =================================

  Wij zitten in de piek van een ongelooflijk mondiale verandering.
  Maar weet dat het bizar klinkt,als het menselijk ras zijn ogen lang genoeg afwendt,van de laatste soap of spelletjesshow dit om zijn hersens bezig te houden.

  DE TOTAAL GECONTROLEERDE MENS!!!
  ==============================

  Door het najagen van een totalitaire staat is de macht elite nu in staat om op ongehoorde wijze toegang te krijgen tot ons bewustzijn en controle daarover uit oefenen,en tot controle over mens-zijn,en ermee te doen wat zij willen.

  GAAT OM DE STRIJD VAN DE MENSELIJKE GEEST!!!
  ========================================

  De middelen voor de verdere vorming van een wereld wijde slavernij zijn in zicht en het ten uitvoer brengen van deze technologie schrijdt met de dag voorwaarts.

  DE TEKENEN ZIJN OVERAL OM ONS HEEN TE VINDEN!!!
  ==========================================

  Velen vermoeden dat er een overkoepelende Elite – bestaat die de crises en de chaos in scene zet voor de gewone mensen.
  Achter de coulissen zijn krachten aan het werk om een nieuwe wereldorde te propageren om de massa hun wil op te leggen.

  OP WEG NAAR DE ROBOT MENS???
  ===========================

  Want als de elite die de macht op Aarde in handen heeft koelbloedig genoeg is om welbewust oorlog,hongersnood en ziektes te creeren – en velen vermoeden dat bedoelde elite dit al gedaan heeft.
  Welke geweten bezwaren zouden hen dan kunnen afhouden van het in stand brengen van een werelwijde bewustzijnscontrole???

  Namelijk stel dat alles wat je weet niet alleen onjuist is,maar dat het om nauwkeurig in elkaar gezette leugens gaat!!!
  Stel,dat je geest gevuld is met onwaarheden – over jezelf over de geschiedenis over de wereld om je heen – door machtige krachten in je geest geplant als om je in zelfingenomenheid in slaap te wiegen.

  Zoals je vrijheid is zo een ilusie!!!
  Je bent een pion in een complot en je rol is die van een willoos slacht offer van list / bedrog,als je geluk hebt.

  Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel!!!

  WORDEN WIJ WAKKER???
  ====================

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 8. Pinokkiocratie zei:

  Hoe ver kan je wegzakken als maatschappij.
  In de scholen werd naar de huldiging gekeken en gefeest, zo worden de kindertjes geïndoctrineerd en leren ze hoe belangrijk de mongolen zijn in deze maatschappij.
  Het was ook helemaal geen probleem in basis en middelbare scholen om die dag vrij te krijgen, alle verlof was op voorhand goedgekeurd.

 9. Tonnie zei:

  En een dag eerder op vakantie gaan mag dan weer niet.
  Kort leve de elite met hun misselijk makend spel.
  Wij geloven nergens meer in ook niet in de kabinetsformaties dat bleek gisteren wel weer.
  Pinokkio och wat heb je daar aan en de rest van het graaiersspul idem dito.

 10. check zei:

  Ben sinds mijn jonge jaren een fervent supporter van Feijeeeenoorddddddddd en heb me de laatste dagen kostelijk geamuseerd. Wat een ontlading en een vreugde daar in mijn geboortestad Rotterdam en eindelijk kampioen van baggerland. Niks mis mee integendeel en dat vieren met 200.000 supporters inde binnenstad. Heb satelliet ontvangst en als abonnee van FOX kon ik de wedstrijd en het grote feest daarna in het stadion en de andere dag op het Stadhuisplein heel goed volgen. Wat een enorme massa en wat een feest . Maar waar ik aan zat te denken, hoe bestaat het , zover ik het allemaal heb kunnen zien er, geen betonnen of andere afzettingen waren , die de mensen tegen een terroristen aanslag zouden beschermen. Heb al die tijd niemand daar over horen praten laat staan waarschuwen , alleen maar veel politie en ME om eventuele amokmakers te kunnen arresteren. Het heeft me aan het denken gezet , want zover ik heb kunnen zien stonden er mensen en niet te vergeten op het Hofplein fontein waar duizenden hun plezier hadden.

  Wat is het toch dat men in baggerland gewoon zit te slapen of weet men meer dan wij denken ? Is baggerland een luilekkerland voor terroristen, waar ze kunnen schuilen en uitrusten en bovendien een riante uitkering krijgen . Is het pure dommigheid of gewoon opzet om dit tuig van de richel gewoon met rust te laten opdat ze hun snode plannen niet uitvoeren ?
  Doet me toch weer denken aan een 75 jaar geleden , want waren het grootste deel van de baggerlanders immers de beste vrienden van de bezetter, die het in baggerland goed toeven vond. Tijden zijn nooit verandert

 11. Toussaint zei:

  Waarheden als ’n koe: panem et circenses en mundus vult decipi. Men wil vermaakt en bedrogen worden. Rest telt niet. DH gaat tot 2021 z’n gang. EU herwint aan kracht want Wilders en Le Pen exit; Merkel zal winnen in September a.s. Brexit komt geïsoleerd te staan. Volk heeft gestemd, volgende stroom gelukzoekers komt er aan. Zij die hier zijn gaan nooit meer terug.

 12. Giordano Bruno zei:

  Voor hen die weten,hoeft niets verklaard te worden.
  Voor hen die willen weten, verklaren zichzelf.
  Voor hen die niet weten, is geen enkele verklaring afdoende.
  Voor hen die niet willen weten, verklaren je voor gek.

 13. hillbilly zei:

  We zijn er nog lang niet….t wordt alleen maar erger…meer woestelingen worden europa binnengelaten….meer macht naar brussel…onze zogenaamde leiders zijn allemaal euro/ globalisatie gezind…verschil tussen arm en rijk wordt groter…willempie heeft een nieuw vliegtuig gekocht vd belastingbetaler…de ouderen in de zorg kunnen stikke…die kunnen nog best wel de luier een daggie langer aanhouden…wat een kutland is t toch geworden…multicultiekliek… een multicultieland werkt niet..de bom zal een x ploffen.

 14. Arie Kanarie zei:

  Ach,… ik denk als ik het zie wat een mongolen,… Het is weer eens een dag dat we ons als debiel mogen uitdossen en vol mogen laten lopen met alcohol, pilletje door de slokdarm, of je neus vol met andersoortige opiaten,… De echte Feyenoordfans daar gelaten. Het was weer eens een algemene dag in Rotterdam om je eens lekker te profileren als goegemeentemongool,…en dat is precies wat de overheid graag ziet. Brood en spelen,.. niks meer en niks minder.

  Of het nu over voetballen gaat of andere zaken waarin je je mag “profileren” als het maar niet politiek getint is,….. probeer eens met 150.000 man het binnenhof op te komen,… probeer het maar,… repressie zal jouw deel zijn.

Comments are closed.