Wat is de houdbaarheidsdatum van een premier ?

Ja en weer moeten wij u teleurstellen, want waar in omliggende landen de dienstdoende premier bij al te veel , laten wij het maar schoonheids- foutjes noemen de laan uit gaat, is het in ons land inmiddels haast de gewoonte dat een eenmaal aangestelde oppermarionet de hele periode van ruim 1.460 dagen mag volmaken.

Maar u mocht gaan stemmen en wat er daarna gebeurt, ach dat is letterlijk en figuurlijk ‘franje van oranje ‘ , immers de politiek wetend dat ondanks alle transparantie die de burger ter beschikking staat, hij of zij het wel best vindt, geeft een premier met zijn ploeg ruim baan.

45 Dagen lang met een dodenaantal dat de 30 overstijgt zijn de burgers van Venezuela nu aan het vechten voor een klein stukje (droom) democratie. Iedere dag gaan zij de straat op, creatief gebruik makend van ‘uitwerpselen cocktails ‘in plaats van de tegenhanger de Molotov cocktail , omdat in een land dat tot een van de meest welvarende zou kunnen behoren, de benzine op de bon is.

Ooit in de periode  1962 – 1968 mocht premier Pompidou 2.279 dagen premier zijn ( later werd hij nog een keer president) van een Frans kabinet, een absoluut record. Daarna werd de houdbaarheidsdatum van de Franse premiers steeds korter. Eerst nog de zojuist verslagen François Fillon die in de periode 2007 -2012 het nog maar 1.820 dagen uithield, waarna in de periode 2007 tot 2017 een Franse premier gemiddeld nog geen 350 dagen in ambt bleef , met als voorlopig triest dieptepunt 155 dagen voor de laatste premier Bernard Cazeneuve  in het kabinet Hollande.

Wat betekent dit ?

Dat in landen waar de burger niet ingeslapen is  zoals een van onze lezers dit treffend in een reactie weer gaf, het de Nederlander nog veel te goed gaat en dat hij of zij met slechts een paar uitzonderingen niet op duidelijke wijze laat blijken dat er op een bepaald moment een einde dient te komen aan een beleid, dat niet bevorderlijk is voor een land.

Sinds 16 maart dit jaar wordt er in den Haag maar wat gefröbeld, zaken besproken die al bij voorbaat onmogelijk zijn en nu gaan wij een 2e periode tegemoet, onder voorwaarden die nauwelijks afwijken van die gedurende de eerste poging.  Het “staatshoofd” wordt bijgepraat, zou het hem erg veel kunnen schelen, als ie zijn centen en zijn vliegtuig maar krijgt en zo strompelen wij naar het zomerreces om daarna ergens in de herfst misschien  een oude bekende weer te zien op te duiken, pukkie Rutte !

Rutte 1, Rutte 2 en misschien Rutte 3 en wat heeft het ons gebracht ? Ja zeker een onverwachte meevaller voor de regering ? Is het niet om te gieren van het lachen ?  Reeds in maart 2017 bleek het begrotingsoverschot € 3 miljard te bedragen, dankzij …… HOGERE BELASTINGSINKOMSTEN  !  Ja, als je lastenverzwaringen maar genoeg opvoert, de prestaties aan de burgers vermindert, dan is dit vanzelfsprekend, maar Jan met de pet vindt het prachtig. Tel daarbij op nog zo’n onverwachte blijde boodschap, namelijk dat de staatssculd 32 miljard lager is dan verwacht !

Duidelijk, want er zal met deze bedrogoperaties worden getracht de nationale staatsschuld onder de 60% van het bruto binnenlands product te brengen . En … dat wil de EU, dus gehoorzamen Rutte en Dijsselbloem, beide op hun eigen wijze denkend aan hun eigen carrière .

Maar wij , d.w.z. Den Haag moet behoedzaam blijven en kansen creëren voor iedereen  zei Dijsselbloem, een goede socialistische uitspraak, want ‘iedereen ‘ heeft in dat soort kringen een zeer beperkte betekenis.

En toch heeft onze premier een houdbaarheid van  ruim 1.450 dagen. Hoe komt dat ?

 


9 Reacties

 1. AG zei:

  Geachte lezers,

  De politieke situatie in ons landje is er intussen een van de grijze soort!!!
  Der heeft zich een politieke ontwikkeling voltrokken die een grauwsluier heeft getrokken over alle politieke partijen.
  Op de golven van het naar hun mening hardnekkig succes???

  Intussen kunnen wij burgers genieten van het gekkenhuis Den – Haag en Brussel in opdracht van de Elite.
  Nederichland is terecht gekomen in een gekkenhuis van zieke patienten,pluche plakkers,niks nutten,gelukzoekers,ect,etc.

  NEDERICHLAND IDENTITEIT ALS FUNDAMENT IS ZOEK!!!
  ===========================================

  Wij Nederichlanders zijn niet meer geinteresseerd in ons erfgoed en onze erflaters.
  Wij kennen onze geschiedenis nauwelijks, en zijn zodoende praktisch onwetend van onze culturele identiteit en nagenoeg onbewust van onze verworvenheden.

  ONWETENDHEID NIET ONDER OGEN WILLEN ZIEN!!!
  =======================================

  Met overleg en oeverloos vergaderen waar alles wordt voorgekookt in coalitieoverleg en het parlement heeft het nakijken.
  Nederichland is verzeild geraakt in een bende,die zij proberen op te lossen door er nog een veel grotere van te maken.

  KRANKZINNIG IS STEEDS HET ZELFDE TE DOEN!!!
  ======================================

  In de verwachting dat dit dan steeds weer nieuwe resultaten gaat opleveren!!!
  De zetel plakkerij is onder hen een nationale sport geworden,niemand vertrekt uit zichzelf en disfunctioneren wordt bestreden door promotie van des betreffende pluche plakker.
  Een incestueuze politieke kaste die het landje in een ijzeren wurggreep houdt is het resultaat.
  Aan de praktijk van alledag heeft het politieke en bestuurlijke circuit maling aan, mensen die de praktijk uit ervaring kennen en daaraan vorm en leiding kunnen geven is in de politiek en bestuur kennelijk geen behoefte.
  ER IS EEN GROTE AFSTAND TUSSEN BESTUUR EN BESTUURDEN!!!
  ===================================================

  Waardoor als voorbeeld haar politieke stem is ontnomen ( PVV als voorbeeld) doordat afwijkende meningen nauwelijks een politieke stem hebben.

  Normen en waarden van de Nedericlandse identiteit zijn zoek!!!
  Het gaat niet meer wat maatschappelijk haalbaar is,maar om onder de Haagse – kaasstolp van de politieke partijen en daarbij niet te vergeten de rijksbureaucratie haalbaar is.
  De maatschappelijke werkelijkheid dringt door deze kaasstolp slechts sterk gefilterd en veelal zwaar misvormd door.

  HET VOLK ECHTE NEDERICHLANDERS IS KIND VAN DE REKENING!!!
  ====================================================

  Dit zou zich wel eens kunnen ontwikkelen tot een kruitvat!!!

  Worden wij Nederichlanders eens wakker???

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 2. R.K. zei:

  Door de democratie te schofferen door o.a gevoelige onderwerpen uit te stellen, er niet relevante zaken bij te slepen als rookgordijn zodat wij ons over de symptomen zullen druk maken en/of leugens te vertellen met absoluut en menselijk dieptepunt de gang van zaken rond MH17 (wat op betrokkenheid van Oekraïne / de betrokkenheid van de EU belangen en dus ook van Rutte wijst). Verder de antipathie tegen “bedreiging” (van de democratie) die o.a. Wilders heet stimuleren.

  Stemmen op Wilders is een verloren stem, zo luid zijn boodschap! Dus een blijvend cordon sanitaire, dat blijkt ook uit de rest van zijn kompanen die zich poltieke partijen noemen, vaak met het woord democratie er in. Dus er is al wat in de achterkamertjes besloten! Nu ook weer, eerst de mogelijke samenwerking met GroenLinks suggereren en het (overigens massale) ontwijken van de redenen van de breuk met GroenLinks….. De open vraag is nu, welk doel dient dit?

  Hij, Rutte, zal ook wel weten wat voor een effect dat op de kiezer heeft….. Die gaan de volgende keer niet meer stemmen! Of ben ik nu al te vroeg met de volgende verkiezingen? Ergens hoop ik dat het vormen van het kabinet niet zal lukken en dat we opnieuw naar de stembus kunnen…. Rutte zal het zo lang mogelijk rekken, wij moeten strijden tegen partijbelang….. en wat hervormingen in de tweede / en eerste kamer!

 3. andre zei:

  Rutte is kennelijk een dure investering geweest en niet snel af te schrijven.

 4. Tasmanian devil zei:

  AD: ‘Formatie zit vast-geen partij beweegt’ … Schippers heeft alle partijleden gepolst … etc.’ Ben geen PVV fan, maar hoe hier dus 1.5 miljoen mensen worden geschoffeerd, toont duidelijk dat Den Haag schijt heeft aan de wens van de kiezer. Hoop dat SP rug recht houdt en niet bezwijkt om mee te belazeren. De CU erin met D66 kan nog weleens de val van enen new kabinet betekenen. Dan nieuwe verkiezingen, en hopen op een verstandiger uikomst.

 5. Jeremy zei:

  Hoe dat komt? Simpel. Er is geen tegenstand, geen oppositie. Geen Boer Koekoek. Terwijl het de burger niet boeit welke lachende sukkel in het Torentje zit.

 6. Ger D zei:

  Het probleem met Rutte is dat hij zelfs te weinig ruggengraat heeft voor EU-apparatsjik, ofschoon hij als schaamteloos leugenaar prima een baantje zoals Timmermans heeft, zou kunnen invullen.
  In EU-kringen wordt hem heulen met de Wilders verweten – hij heeft al eens een gedoogregering gevormd, en rooft telkenmale PVV-kiezers door vlak voor verkiezingen populistische gedrag te vertonen. Verder is Nederland als netto-betaler en braafste jongetje van de klas natuurlijk de risee in Brussel.

  En op wonderbaarlijke wijze -het is wel knap, een soort politiek illusionisme- is hij wel nog steeds de leider van grootste partij van Nederland. Dit keer omdat hij als opportunist ook nog stemmers op links wisten te trekken, die gevoed door verwarde angstpredikers van de NPO, wilden voorkomen dat een patriot leider zou worden bij regeringsvorming.

 7. Truitje zei:

  Vooruitlopend op eventuele verkiezingen, kunnen wij als anti Rutte, misschien nog wat invloed uitoefenen door ZOVEEL MOGELIJK mensen te informeren over wat hier besproken wordt.
  Vrienden, kennissen, familie, op het werk, overal waar mogelijk VVD uitkotsen.
  Een heleboel druppels maken ook een plas water.

 8. joepiejee zei:

  Hij kan toch niet blijven zeggen,’ Ik sta geheel achter deze vermeende fraudeur’?
  Dat klinkt toch niet meer geloofwaardig, waar ze mee bezig zijn?

Comments are closed.