Wie is Donald Trump en wie bedreigt zijn presidentschap ( video)

Met practisch iedere dag wel een nieuwtje over de Amerikaanse president Donald Trump is het interessant om eens wat verder te kijken wie deze man is en wat hem beweegt om steeds weer zeer verrassende uitspraken en de daarop volgende maatregelen te nemen.

De beste ‘gids ‘ daartoe zou zijn dat u het boekje  ‘the Art of the Deal ‘zou lezen van de Amerikaanse auteur Tony Schwartz, maar met de bijgaande video komt u al een heel stuk verder en ziet u wat Trump zo beweegt. Schwartz schreef deze in feite biografie over Trump reeds 30 jaar geleden.

Trump ziet het regeren als het besturen van een zakenimperium en reageert dan ook als zodanig, zodra hem iets niet aanstaat. Het bekende Amerikaanse ”hiring and firing ” principe komt daarbij duidelijk naar voren, ben je het niet met hem eens dan ben je automatisch tegen hem en moet je verdwijnen, zoals de recente ontslagen van zijn veiligheidsadviseur Flynn en nu de FBI directeur Comey aantonen.

Maar niet alleen dat, het oneens zijn met Trump, die geen tegenspraak duldt wordt door hem telkens weer gezien als een persoonlijke aanval op hemzelf en dat kan in Trump’s wereld niet worden toegestaan en moet worden afgestraft. Het ontslag van Comey kwam dan ook voor mensen die Trump goed kennen niet als een verrassing. Trump reageert impulsief en voelt hij zich aangesproken , iets dat niet in zijn (zaken) wereld ervaring past. Het gevolg is dan een verhaal waarin de fout altijd bij anderen ligt. Op zich zelf niet zo verrassend , want mannen en vrouwen die ‘iets ‘hebben neergezet menen daardoor een soort onaantastbaarheid te hebben bereikt en laten dat ook merken.

Trump ligt in feite voortdurend in oorlog met de rest van de wereld, die ‘hem niet begrijpt ‘ en dat voerde er toe dat hij maar een principe heeft, te domineren en te overheersen of te verliezen. Trump kiest zoals wij in zijn eerste ruim 100 dagen presidentschap hebben gemerkt altijd voor de aanval.

Hoe lang hij zijn positie als Amerikaans president zal weten te bewaren, voordat er een ‘impeachment actie ‘ tegen hem wordt opgestart valt op dit moment nog niet te zeggen. De hongerige haaien zwemmen rond zijn roeiboot en veel zal afhangen in hoe verre de deep states willen gaan om hun wil en niet die van Trump te laten prevaleren.

Vergeet daarnaast niet dat er een aantal ambtenaren zijn zoals de plaatsvervangende minister van justitie Rod Rosenstein die verantwoordelijk is voor o.a. de FBI, die nog wel een rekening met Trump hebben te vereffenen in samenhang met het ontslag van FBI directeur Comey. De aanstelling van de ex FBI chef Robert Mueller, die nu het dossier Trump en zijn mogelijk Russische contacten moet gaan onderzoeken, zou wel eens de opmaat kunnen zijn een artikel 25 ( impeachment) procedure op te kunnen starten. Allemaal zaken die Trump gelet zijn zakelijk verleden niet kent of met een pennenstreek altijd heeft kunnen omzeilen.


8 Reacties

 1. Hoeder zei:

  De man wordt bewust tegengewerkt door zg progressieve krachten. Hij is president, terwijl de elite de trekpop Hillary wilde. Zou dit hun wraak kunnen zijn?

 2. Jules van Rooyen zei:

  Wellicht is uw insteek niet prudent, beste redactie. De VS is sinds de Clinton maffia en de neo-con criminelen, totaal onderhorig gemaakt aan de Talmud bankiers van Wallstreet en de Israël lobby. Het was wachten tot die Comey aan de dijk gezet werd. Deze baas heeft niets ondernomen tegen de corruptie in eigen gelederen en vooral tegen het perverse Clinton gerelateerde pizzagate schandaal. Comey was de zetbaas van Obama, de Amerikaanse anti-Christ. Trump vecht tegen het systeem dat de wereld als eigendom beschouwd en tegen de media, de vijand van het volk, in de VS en hier in Europa. Collaboreer niet beste redactie !

 3. Solo zei:

  Hele sloten inkt zijn er al uitgekiepert over het controvversiële thema ‘Trump’. Grote Amerikaanse msm ruiken voortdurend bloed; zelfs het Nederlandse TV-programma ‘Zembla’ zocht en vond aanwijzingen voor Trumps (vermeende) financiële malversaties:

  http://www.informationclearinghouse.info/47043.htm

  Het houdt niet op. Daarbij heeft Trump nog nauwelijks de kans gehad om ook maar iets van zijn verkiezingsbeloften waar te maken.
  Hij wilde het ambtelijk corrupte Washington droogleggen, maar moet zich nu beperken tot het uitmesten van het door hemzelf ingerichte Witte Huis.

  Naast de ontelbare verdachtmakingen en onderzoeken barst het van de ‘misverstanden’ tussen de president en gouvernementele instuties en ministeries, de z.g. ‘deep state’.
  FBI, CIA, Pentagon, NSA schijnen niet te willen luisteren of hanteren een andere uitleg dan de ‘commander in chief’. Voorzien hem soms bovendien – bij ‘vergissing’ – van onjuiste informatie.

  Trump gedraagt zich daarbij als een stampende olifant in een porceleinwinkel. Hij zal zelf zeker geen lol beleven aan zijn ‘droombaan’.
  Niet weinigen schijnen te verwachten dat hij er zelf de brui aan geeft.

  Maar dat is waarschijnlijk veel te kort door de bocht. Trump zou best weleens gevangen kunnen zitten in het web dat eigens voor hem werd gebreid.
  Volgens die theorie was Trump en niet Hillary Clinton de voorkeurskandidaat van Wall Street voor het presidentsschap. Omdat Trump het meest geschikt zou zijn voor het uitvoeren van hun agenda.

 4. Robert-Panamá zei:

  Correct Solo. Het zou best kunnen eindigen zoals outsider/business man Heinsbroek van de LPF. Bye, Bye.

 5. andre zei:

  in het leven heb je 2 soorten mensen

  1) mensen die iets kunnen en ook doen
  2) mensen die liegen stelen, ziekelijk jaloers zijn en niet kunnen delen

  trump heeft wel zn woord gehouden en zijn salaris van de eerste 3 maanden weggeven. trump is een nummer 1

Comments are closed.