Brieven van een deurwaarder hoe Nederland is verziekt

Onlangs plaatsten wij een artikel met de titel  “55.998 Nieuwe behuizingen voor gelukszoekers sinds 1 januari 2016” Hierop ontvingen wij een aantal reacties waaronder 2 van een deurwaarder, waarin hij beschreef hoe het er echt in Nederland aan toe gaat en niet in het Fantasialand waarvan velen geloven dat wij daar nog steeds in leven. Voor vele dromers en slapers een ware ‘wake-up call ‘, of is het al te laat ?

Als deurwaarder weet ik hier alles van: je zou eens moeten weten hoe frustrerend het is om een autochtone Nederlander glashard te moeten aanpakken, terwijl er voor onze cultuurverrijkers totaal andere -zeer humane en “klantvriendelijke” wetten gelden.
We dienen begrip op te brengen voor deze nieuwkomers: schulden kennen ze niet in hun cultuur. Aanspreken op hun schulden is onbeschoft.

Ik kan u verzekeren: soms nog vóór men enige status heeft wordt er al driftig besteld uit diverse catalogi etc.
Melding aan BKR mág niet! Het werkt zo “stigmatiserend” voor deze nieuwkomers.
Huurachterstanden, energiekosten: deze worden standaard niet betaald. De schulden worden voor een schijntje afgekocht bij de crediteuren.

Hoewel: de volledige kosten dienen wél betaald te worden en u raadt het natuurlijk al wie daar voor opdraaien.
Dit land is dood- en doodziek.

In tegenstelling met bepaalde Tv-programma’s (Deze zijn ALTIJD politiek correct) ziet de functie van deurwaarder er in de praktijk een beetje anders uit. Enkele nieuwkomers in dit beroep hebben waarschijnlijk een hoog geitenwollen sokken gehalte en geven altijd de voorkeur aan politiek correct gedrag.

Al eens meegemaakt dat een gezin uit huis gezet werd: vader, moeder en drie kinderen op straat. Hún probleem waar ze naar toe moesten. (We doen nog wel moeite voor opvang van moeder en de kinderen in Opvanghuis, Leger des Heils of Verdi-stichting. Zoals gezegd: alleen voor de kinderen en moeder. De vader zoekt het maar zelf uit.) Container voor de deur en de hele troep er in en in dit geval meteen nieuwe sloten op de voor- en achterdeur.

Nauwelijks twee weken later: allochtoon gezin eruit!

Alvorens tot ontruiming overgegaan werd, moest een bepaalde instantie geïnformeerd worden. Op het moment dat de laatste resten van de inboedel in de container gegooid werden, kwam men kijken.

Gezin mocht weer in huis en kreeg de toezegging voor een nieuwe inboedel (en geen spul van IKEA of Leen Bakker)
De ware “boosdoeners” zijn de hulpverlenende instanties en zijn worden in grote mate hierin gesteund door onze regering.

De door u voorgestelde acties hebben geen schijn van kans: nog vóór de eerste beklagprocedure wordt de zaak al gefrustreerd.

Geloof me dat ik niet de enige ben die dit meemaakt en bezwaar maakt.

De keuze is simpel: brodeloos worden en zelf de intrek nemen in een kraakpand of zo.

Dit geldt in zekere mate voor alles op dit forum. Bezwaar en zelfs openlijk verzet is soms doeltreffend.

MAAR NIET IN NEDERLAND.

 


10 Reacties

 1. Henk/Paris zei:

  Ofschoon ik niet rechtstreeks met deze Nederlandse ‘zaken’ te maken heb, hoor ik via collega’s wel hoe het er inmiddels al een tijd in NL aan toe gaat. Ik verwijs voor diegenen die het allemaal juridisch nog eens na willen lezen als voorbeeld naar Rechtbank Breda, sector kanton, 12 mei 2010, LJN BM5007/.

  Een Brabantse woningcorporatie wilde de huurovereenkomst met één van haar huurders door de rechter laten ontbinden. De verhuurder baseerde haar belang bij de ontbinding en ontruiming op de hoogte van de huurachterstand van ruim 8 maanden en op haar slechte ervaringen met de huurster betreffende huurbetaling en de nakoming ervan. Daartegenover stonden de ingrijpende gevolgen van de ontbinding en ontruiming voor de huurster.

  De huurster was door verslechterende financiële omstandigheden niet meer in staat om de huur te voldoen. Dit had te maken met haar 80-100% arbeidsongeschiktheid, veroorzaakt door psychische problemen. Ook had ze twee inwonende minderjarige kinderen, van wie de oudste extra zorg nodig had. Inmiddels werd de huurster door de GGZ en schuldhulpverlening begeleid en had ze ook meerderjarigenbewind aangevraagd.

  Op basis hiervan vond de rechter dat de belangen van de huurster zwaarder wogen dan die van de verhuurder. Wel moest de huurster de achterstand betalen, maar ze hoefde niet haar huis uit.

  Wat ik hiermee tracht aan te geven is wat in het bovenstaande bericht de geciteerde deurwaarder zegt, de ‘bescherming ‘ van huurders is in NL optimaal en…. daar gaat het om, zeker als het ‘niet van oorsprong Nederlanders ‘betreft die nog meer dan Nederlanders met fluwelen handschoenen worden aangepakt, hetgeen echter niet hardop gezegd mag worden.
  Vluchtelingenwerk, de kerken, kortom allen in NL ‘met een groot hart ‘zullen zich inzetten voor zaken, waarbij een gewone Nederlander meestal er in zijn eentje voor staat en het verliest.

 2. andre zei:

  een deurwaarder die dit schrijft, ik begrijp het wel maar die deurwaarder snap ik niet.

 3. TomTom zei:

  En ik snap die vuursmid niet.
  Voor de Gutmenschen is zijn dreigement al reden genoeg om hem alle (nederlandse-) rechten te ontnemen en zijn smederij te sluiten.
  Hoe durft hij. Moet er niet aan denken, al die ingedeukte zwarte hoofdjes.

 4. ongeloveloos zei:

  @ andre

  die deurwaarder geeft aan hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat en dat kan hij niet langer aanzien.
  de nederlander word aangepakt en voor de allochtoon word alles op alles gezet om te helpen,en dat vind deze deurwaarder oneerlijk.
  snap je het nu wel of begrijp je het nu niet?.

 5. Jeremy zei:

  Uitgerekend een deurwaarder met gewetensproblemen (zonder dat het betrekking heeft op hun veel te hoge tarieven die door de berooide schuldenaren ook nog moeten worden opgehoest)? 🙁

 6. René zei:

  Lang leve de open grenzen ! Heb vanaf dag 1 v/d openstelling al gezegd dat hier problemen door zullen ontstaan. Helaas wordt de gewone man toch nooit gehoord.

 7. jw zei:

  daarom willen de heer Rutte en de heer Buma niet dat deheer Wilders in een kabinet komt begrijpt u dat niet want dan gaat er een andere wind waaien en dat past niet in het straatje van hun bazen in BRUSSEL waar ze hun ziel en zaligheid aan verkocht hebben.
  nee dan liever met D66,GL die willen het land nog verder de afgrond in helpen

 8. Corné zei:

  De omvolking onder Coudenhove- Kalergi doctrine is in volle gang en de “instanties” die het uitvoeren zijn niets anders dan dienaren van wat achter de schermen van hen wordt verlangd. Maar we slapen door en zien vooral het grote plaatje niet.

 9. Sunshine zei:

  Een familielid van me werkt voor een woningcorporatie en beaamt het verhaal van de andere regels voor buitenlanders. Zij hebben ook een man die al voor 10-duizenden euro’s aan huurschuld heeft, maar hij mag niet uitgezet worden. Bovendien woont hij niet eens in het betreffende huis, maar bij zijn vrouw en kinderen die elders wonen. Hij houdt echter 2 adressen aan om met allerlei zaken fraude te plegen o.a. zijn uitkering. Het geval is bekend, maar er wordt niets aan gedaan.
  Walgelijke zaken.

Comments are closed.