Hoe Macron denkt Europa uit te gaan kleden ( video)

Morgen is in Frankrijk de eerste ronde van de  parlementsverkiezingen,  en indien er niet gelijk een absolute meerderheid door een van de partijen wordt behaald volgt de tweede ronde op 18 juni.  De nieuw opgerichte politieke partij  van de pas gekozen Franse president Emmanuel Macron , ‘la République En Marche’ ,(REM)  zal er alles aan doen of in de eerste ronde al en anders de tweede deze absolute meerderheid te behalen , om daarna te beginnen Europa uit te kleden.

Om u vertrouwd te maken met de wijze waarop deze ‘les Legislatives’ werken, zie hier de video ( met dank aan ‘le Monde ‘) :

Er zijn in het Franse parlement 577 zetels en uiteraard zal Macron trachten een absolute meerderheid te halen om daarna zijn dwz. de hem opgelegde plannen en en politiek door te zetten. De REM heeft 526 potentiële kandidaten voor de 577 zetels in het Franse parlement en de polls  ( 🙁  ) tonen op dit moment een voorsprong van de REM  van tussen de 395 tot 425 zetels , dus een ruime voorsprong.

Wat REM en de beweging die Macron vormde goed hebben begrepen , is het feit dat er in heel Frankrijk zo langzamerhand een grote afkeer is gegroeid tegen de bestaande linkse of rechtse politieke partijen. Juist door middels de kandidaat parlementsleden te mikken op een overgrote dwarsdoorsnede van het Franse volk, van de werkman via de huisvrouw tot de academici , hoopt de REM een voorsprong te behalen.

Met slechts 4 ministers in zijn kabinet die een eerdere ministeriële ervaring hebben, de rest zijn politieke nieuwelingen, moet Macron sterk leunen op zijn top ambtenaren apparaat die zoals in Frankrijk haast gebruikelijk afkomstig zijn van de ‘Ecole Nationale d’Administration ( ENA), die ook Macron bezocht. Deze “Enarques ” moeten Macron dus steunen in een soort ‘oude jongens krentenbrood club ‘ , hetgeen in Frankrijk zeer vaak het geval is als een nieuwe president aantreedt. Nog nooit eerder moest een Franse president zo sterk op dit systeem leunen, maar met Enarques in alle Franse uitvoerende politieke gelederen, maakt Macron een goede kans  als eerste een soort Franse ‘dictator ‘te worden.

Een van die plannen, essentieel voor het slagen van het hem door de deep state opgelegde taken zal zijn de banden met Duitsland nauwer aan te knopen, zodat Duitsland (en Nederland) uiteindelijk de rekening zal moeten betalen van het Franse economische falen, waardoor het land met Italië en Griekenland tot de brekebenen van de EU behoort. Door o.a. zijn voorstel om zgn. Eurobonds uit te geven, EU obligaties om het eenvoudig te houden, kunnen daarmee volgens Macron de schulden van de EU landen gelijkelijk en solidair worden aangepakt, waarbij nogmaals dit ten goede zal komen aan landen zoals Frankrijk dat nog nooit de door de EU bepaalde regels heeft gehaald, maar waar in Brussel aan wordt toegegeven , omdat ‘het nu eenmaal om Frankrijk gaat ‘.

De bedoeling zal dus zijn om middels een absolute meerderheid in het Franse parlement een soort dictatorschap in Frankrijk in te voeren, daar de Franse president anders dan in andere Europese landen een veel actievere rol speelt in de politiek van het land en middels decreten zijn wil door kan zetten, waarbij een meerderheid in het parlement  uiteraard goed van pas komt, maar niet noodzakelijk is. Macron kan dan datgene doen, wat een Franse elite hem heeft ingefluisterd en… waardoor hij uiteindelijk president heeft kunnen worden. Zie het maar zo alsof in ons land een partij, zeg de VVD een absolute meerderheid zou behalen en een Rutte dan braaf datgene uitvoert, wat hem door het staatshoofd gedicteerd wordt.

Dat de verhoudingen met Duitsland daarvoor aangehaald moeten worden, is duidelijk daar er uiteindelijk in Berlijn en niet in Brussel bepaalt wordt, hoe het verder gaat in Europa. Alleen daarom al juichten wij met alle risico’s van dien een Brexit toe, omdat uitstappen uit de EU de enige manier is om niet te worden opgeslokt door een geheime politieke elite, die zich niets gelegen laat liggen aan het lot van de burgers.

Vergeet niet dat de EU niet een spontane keuze geweest is van talloze bewoners van het Europese continent die gezamenlijk een doel hadden, zoals dat gebeurde in de VS. Daar stonden ondanks de burgeroorlog uiteindelijk alle neuzen in een richting, het waren de Verenigde Staten van Amerika die het doel vormden met alle onderlinge twisten. Maar niemand van de Europese burgers heeft dit ooit bedacht. Het is slechts een verhaal dat wat handige op macht beluste mannen en vrouwen hebben bedacht. Niet voor u, maar voor hen !

De uitslag van de Franse verkiezingen zal dus weer ook ons land raken, maar dat zal aan de meeste bewoners van ons land voorbij gaan. Een kort artikel in de MSM, een paar seconden op de staatsomroep en dat was het dan weer en kunnen wij ons weer wijden aan de keuze van een te bezoeken festival .  Een herhaling van de reacties na de Britse verkiezingen. De Belgische kranten en het nieuws hebben hier op hun voor- pagina’s vaak tot 10 artikelen aan besteed.

Misschien eens de moeite waard om een Belgische krant te lezen om te zien wat er echt in de wereld speelt ? Een echte aanrader als andere talen dan Nederlands te moeilijk zijn.

 

 


9 Reacties

 1. positivo zei:

  Waarschijnlijk is die pensioenpot al weg, evenals het goud wat niet meer in fort foetsie ligt

 2. jw zei:

  wij worden gewoon genaaid maar slaap rustig verder want het CDA,VVD D66,GROENLINKS zijn druk bezig om uw geld door het riool te spuiten .
  Maar een ding is zeker als de heer Rutte durf te zeggen dat hij er is voor alle Nederlanders dan liegt hij waar hij bestaat en dat geld nu zeker ook voor de heer Buma en het hele CDA.

 3. P. Partout zei:

  Wie de macht heeft, heeft ook de verantwoordelijkheid.

  Een appeltje voor de dorst is altijd welkom, maar een falende economie is niet geholpen met geld alleen, er zal fundamenteel moeten worden omgebouwd, o.a. om de aansluiting met Duitsland (dat onder kanselier Gerhard Schröder voor een vergelijkbare uitdaging stond) niet helemaal te verliezen.

  Snel zal blijken of Macrons politieke samenraapsel van links en rechts (én de jongeman zélf) de beentjes hebben om de luxe te dragen.
  Naar Gallische traditie zal de eigenlijke strijd immers niet in de Nationale Vergadering, maar op straat worden uitgevochten.

 4. Toussaint zei:

  Voor Frambozen is de wereld ten noorden van Brussel dichtgeplakt met kranten. Dat Van Wijk KLM heeft verpatst aan AF is ongelooflijk, de epitome van 2 niet compatibele elementen. NL’s wereldvisie staat haaks op die van F. Jammer dat De Nederlanden ooit zijn uiteengevallen. Hadden we met 30 miljoen meer tegenwicht kunnen bieden en waren we ’n directe buur v/d Galliërs geweest. Meesters in haantje de voorste (willen) zijn en anderen de factuur laten betalen. EU is niet anders. Ambtenaren apparaat daar is op de leest v/d Franse Etat geschoeid. Navelstaarders die F. als ’t centrum der aarde beschouwen. Staken immer in juli, wanneer N-Europa met vakantie gaat, maar nimmer in augustus, wanneer ze zelf en route zijn. Walgelijk volk.

 5. Henk / Paris zei:

  @ Toussaint, inderdaad onze vriend Leo van Wijk die altijd zo opgaf dat hij met Johan Cruyff in betondorp had gevoetbald. Toen hij het idee opvatte om de lamme en blinde Alitalia te kopen en net voor de eerste vergadering openlijk zei dat hij die Pizza bakkers wel eens even ene lesje zou leren !! vroegen wij ons af – de Alitalia mensen – of Leo wel enig idee had over cultuur verschillen ? Nee , dus
  en met AF ging het net zo !

  lees hier wat GN hier al eens over schreef :

  http://www.geennieuws.com/2012/05/klm-passagiers-betalen-bonussen-ontslagen-air-france-directie/

 6. only you zei:

  Of ze de Nederlandse pensioen potten al niet genoeg geplunderd hebben met hun slecht beleid zich aan het stabiliteitspact te houden ?

 7. Marie Jean Paris zei:

  Frankrijk heeft geld nodig van Europa……daarom deze politieke ontwikkeling in Frankrijk…..Nederland open uw spaarpotten u gaat mede de rekening betalen.
  De voedselbanken in Nederland zullen groeien en het einde is nabij.

 8. Jeremy zei:

  @only you:

  Welja, ‘onze Nederlandse pensioenpotten’. Overal komen we die tegen, als kostbaar nationaal bezit.
  Van wie is ‘ons’? Niet van verzekerden en gepensioneerden, in ieder geval. Die mogen de potten spekken, maar afromen doen aandeelhouders, overheden, moedermaatschappijen, bobo’s en blauwe blazers. NEDERLANDSE, welteverstaan.
  Voor de rest is NL nog steeds een SCHULDENLAND, erger dan Griekenland en Frankrijk.

Comments are closed.