Honden hebben een paspoort nodig, deurkloppers niet !

Onlangs plaatsten wij een artikel over een wet die demissionair Staatsecretaris van Dam tracht door te voeren, dat alle zich in Nederland bevinden honden gechipt moeten worden en van een EU paspoort moeten worden voorzien. De instantie of persoon die dit moet uitvoeren is een Nederlandse dierenarts die tevens er op toe moet zien dat indien u zich voor een bezoek meldt alles keurig volgens de wet is gebeurt !

Kort na het verschijnen van het artikel had een van onze redacteuren contact met enige Nederlandse dierenartsen die ronduit stelden dat zij niet als onbezoldigd overheidsambtenaar wensen te worden aangesteld en… dat zij niet aan de ene kant u als klant willen hebben om u daarna op de vingers te tikken of zelfs de bevoegde overheidsinstantie  hiervan op de hoogte te stellen. Dit zou leiden tot een onacceptabel twee sporen beleid en niet te verenigen zijn met het vertrouwen dat u en uw huisdier stellen in een dierenarts.

Een volledig duidelijk verhaal !

Hoe staat deze wet echter haaks op het feit dat iedere deurklopper zonder enig geldig identificatiedocument dat meestal zgn. verloren is gegaan zich in ons land kan melden en dat dit inmiddels een volledig normaal gegeven is . Bekend zijn de verhalen van totaal verstopte vliegtuig-toiletten bij aankomst op Schiphol of andere Europese luchthavens.  Bij nader onderzoek bleek dat de verstopping was  veroorzaakt door het voor de aankomst in het toilet gegooide paspoort, zodat het de immigratie autoriteit extra moeilijk gemaakt om werd de nieuwkomer te identificeren , laat staan bij voorbaat al de toegang tot ons land te verbieden. Immers  bij aankomst sta je nog in het zgn. douanegebied dat officieel nog niet in juridische zin tot Nederland behoort.

Inmiddels komen de meeste gelukszoekers per boot, maar ook daar speelt zich het zelfde verhaal af. Zonder paspoort wordt je binnen gelaten, en je kunt omdat je ( tegenwoordig het excuus nummer één) homo bent en dus in je land van herkomst achtervolgd wordt.

Echter tracht u eens met hond maar zonder paspoort Frankrijk binnen te komen als de aan de grens staande douanier een slechte buit heeft, hetgeen met Fransen regelmatig het geval is. U kunt gewoon terug, want uw hond alleen terug laten reizen, dat begrijpt zelfs een douanier, dat kan niet.

Meten met twee maten noemen wij dat, maar het toont tevens weer aan hoe ver de EU regels zijn doorgeschoten en hoe selectief deze worden geïnterpreteerd.  En dat is een verenigd Europa, waar het reizen zonder documenten ons  als een van de grote voordelen werd voorgehouden.

Maar niet voor Tarzan of Vlokje !

Maar wat in de VS bij grote bedrijven reeds is ingevoerd, namelijk een chip waarmee deuren geopend kunnen worden, bepaalde documenten worden bekeken, dus iets wat niet tegen de mensenrechten verstoot, zou in Italië of leders aan de EU grens ook een mogelijkheid kunnen zijn, om de broodnodige gegevens van gelukszoekers te registreren en in een systeem vast te leggen. Na een definitieve goedkeuring om te mogen blijven, kan de chip binnen een paar minuten weer worden verwijderd, of ongeldig gemaakt worden. Een ethisch gezien moeilijk terrein. Een alternatief zoals een polsband met gegevens is niet werkbaar daar net als bij de enkelband deze te gemakkelijk verwijderd kan worden.

 


5 Reacties

 1. Tasmanian devil zei:

  Vorig comment: daar ipv hier 🙂 hoe dan ook, het is bij de beesten af …

 2. AG zei:

  Geachte lezers,

  NOOIT SAAI IN NEDERICHLAND!!!
  =========================

  WIJ ZIJN BENIEUWD; WAT LEUKS ZIJ VOOR ONS IN PETTO HEBBEN!!!
  =====================================================

  Iemand ging van morgen naar de sociale – dienst in zijn gemeente.
  Om daar zijn hond aan te melden.
  Zegt de mevrouw aan de balie direct tegen hem.
  Honden krijgen geen uitkering.
  Hij maakte haar duidelijk dat mijn hond zwart is en werkeloos.
  Ook geen Nederichlands spreekt.
  Niet weet wie zijn vader is.
  En geen documenten heeft.

  Waarop zij in haar administratie keek,dit om te kijken wat de richt lijnen zijn!!!
  Om in aanmerking te komen voor sociale hulp – verlening.
  Aanstaande vrijdag wordt het eerste bedrag overgemaakt.

  NEDERICHLAND IS EEN PRACHTIG LAND!!!
  ================================

  DEMENTIE – Op een congres werd bekent gemaakt.
  Dat twaalf dagen beweging bij ratten,voldoende was om hun geheugen te verbeteren!!!
  Vermoedelijk gaat dat ook op voor politici!!!
  Dit door de gesel van de Elite – Den – Haag – Brussel en ook op gemeentelijk niveau.

  En wij nederichlanders kijken allemaal toe en nemen het voor kennisgeving aan.

  IS ONS VOLK VERWARD!!!
  ===================

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

Comments are closed.