Mayday, Mayday, turbulentie voor Conservatieven van Theresa May

Het zou spannend worden en dat werd het. Weliswaar behouden de Conservatieven van de huidige premier Theresa May nog steeds een grote voorsprong op de Socialisten van Jeremy Corbyn, maar een meerderheid om verder te kunnen regeren is verleden tijd en zal May om te kunnen blijven regeren een coalitie moeten gaan vormen.

Terwijl Corbin , May opriep af te treden heeft , liet May al weten dat zij dat niet van plan is.

Zoals de laatste resultaten tonen halen de Conservatieven 318 zetels, de Socialisten 267 en zal May haar toevlucht moeten nemen bij de LibDems, die 11 zetels haalden , om daarmee een meerderheidskabinet te kunnen vormen , waarvoor 326 zetels nodig zijn. Let op dat nog niet alle stemmen binnen zijn, dit zal nog een paar uur duren, maar van een echte verschuiving zal geen sprake meer zijn.

De Conservatieven hadden met 3 terreuraanvallen in de afgelopen weken en door het feit dat juist May verantwoordelijk wordt gesteld voor de enorme personeelsbezuinigingen bij de Britse politie ( 20.000 man ) het zwaar te verduren, hetgeen nu uit de resultaten blijkt. De socialisten van Jeremy Corbin daarentegen zetten volop in op iets wat wij in ons land ten dele ook zagen, stemmen winnen bij de generatie 20 en 30tigers  die je gemakkelijk kunt overtuigen met wat Joop den Uyl vroeger altijd noemde ‘leuke dingen voor de mensen “.  Zolang linkse krachten zoals bij ons Groen Links maar volop met de brood en spelen wortel blijven zwaaien, waarbij niemand zich afvraagt wie dit gaat betalen, zal men er altijd in slagen de generatie van feestvierders over de streep te trekken.  Opvallend is dat toen Corbin in een TV interview gevraagd werd, waar hij de vele miljarden nodig voor het financieren van zijn Fantasialand vandaan wil halen, je weer uitkomt op het typische socialistische verhaal  van ‘meer belastingen heffen bij de rijken ‘.

De Brexit gaat door, zelfs Corbin is daar van overtuigd, maar er zal een zucht van verlichting hebben plaatsgevonden in Brussel, en de Duitse pers kon het niet nalaten jubelend te berichten over het ‘verlies ‘van May, daarbij vergetend hoe snel het economisch met Duitsland achteruitgaat, hetgeen met de komende verkiezingen natuurlijk zowel door de partij van Merel als ook de SPD angstvallig voor de Duitse burger verborgen moet blijven.

 

 

 


3 Reacties

  1. only you zei:

    Dat ze zou verliezen was al tijd geleden te voorzien, mn toen ze een club wou leiden, waar ze in beginsel niet achter stond? Brexit!

  2. Jeremy zei:

    Net als haar Nederlandse collega zou mevrouw May moeten beseffen dat ze op persoonlijke titel is weg gestemd. Ophoepelen, dus.

  3. Toussaint zei:

    May has gone, it’s June, but May stays. Zoekt haar toevlucht tot DUP, ’n protestantse N-Ierse partij, die de waarden van wijlen dominee Paisley uitdraagt. Haar leider vetode er ’t homo huwelijk. N-Ierland wordt gezien als ’n buitenpost, maar Stormont heeft nu Westminster in de broekzak. May dient de eer aan zichzelf te houden: was juist uit op ’n versterkt mandaat voor Brexit maar bereikt ’t tegenovergestelde. Dan ligt je reputatie aan diggelen. Juncker zal vanochtend vast ’n extra fles hebben laten aanrukken. VK=1 puinhoop.

Comments are closed.