Nederlanders houden meer van Angela Merkel dan de Duitsers, Fake news van het Pew Institute (video)

Dat was even verwonderd de ogen uitwrijven , toen wij vrijdag de jubelende toon lazen van het door Berlijn gecontroleerde roeptoetertje , “die Welt “.  “Europa’s Liebe zu Merkel ist ein Problem für Deutschland ” . Nu, daar gaan we toch wel het een en ander van de Duitse verkiezings-  propaganda machine gewend even goed voor zitten.

Die Welt baseerde zich op een onderzoek van het Amerikaanse PEW Institute, dat normaal niet om Fake News bekend staat. Maar deze keer met de komende Duitse verkiezingen mocht er een slippertje gemaakt worden. het instituut vroeg aan inwoners van een tiental EU landen wat zij van Angela Merkel dachten en zie daar, terwijl 81% van de Duitsers zeiden vertrouwen te hebben in de Bundeskanzler, waren dat er in ons land zelfs 89% !  Donnerwetter, das ist ja supergeil  om het maar eens in het Duits te zeggen . Zie de hieronder geplaatste grafiek.

U ziet PEW schrijft het, dus moet het waar zijn en is Merkel helemaal weer volgens ‘die Welt ‘beduusd wat zij met deze grote last nu aan moet en een groot deel van de EU naar haar opkijkt in blijde verwachting  wanneer zij à la Napoleon haar eigen kroning tot Keizerin bekend gaat maken.

Aan Rutte en zijn clan zal het niet liggen,  want zonder een wind  uit de goede richting van Merkel zal de door onze premier beoogde positie in Brussel niet tot de mogelijkheden behoren.

In Polen, Italië en ondanks de zojuist ontvangen bijna 9 miljard in Griekenland  ligt dat vertrouwen in Merkel duidelijk anders. Mocht u op vakantie gaan naar een van deze landen, praat gewoon eens met een willekeurige bewoner van een van die landen. Een leuk gesprek zal daarvan het resultaat zijn en hopelijk leert u er iets van  al zou het alleen maar zijn, dat in dat soort landen zelfs de meest eenvoudige burger wèl interesse heeft in wat er in zijn of haar land gebeurt en dat dit met politiek te maken heeft. Zeer verhelderend !

Maar ‘die Welt’ was niet meer te stuiten.7 van de 10 EU landen hebben een positief beeld over Duitsland en dat doet de Duitser deugt. Begrijpelijk als je in feite weet dat niemand in de EU je eigenlijk echt aardig vindt vanwege het typisch Germaanse gedrag, maar je betaalde euro’s natuurlijk wel accepteert.

Die Welt filosofeert nog even door, namelijk of Merkel de tegenpool in de wereld moet worden voor Donald Trump ? U ziet mocht u het idee hebben dat het niet zo goed gaat in de wereldpolitiek, het kan als het aan deze fabeltjeskrant ligt nog erger .

Ten slotte was er toch nog goed nieuws, want  Pew onderzocht ook nog even hoe er in de EU landen over de door Brussel geboerde economische politiek gedacht wordt. In Griekenland, voor de hand liggend waren slechts 11% van de bevraagden positief, maar in ons land waren dat 54 % en Duitsland 61%.

Nu nog even de “Anschluss ‘ zoeken bij Berlijn, en alles komt goed !


4 Reacties

 1. Tonnie van der Heijden zei:

  Hier wonen wel erg veel pinokkio’s geloof er niets van dat Nederlanders haar zo goed vinden.
  Maar wir machen das heeft veel goed gemaakt denk ik.
  Nu mijn fiets nog terug.

 2. Kees van Kesteren zei:

  Wat wil je als zo’n leuhenachtige LAMLUL als die Rutte niks anders kan als lachen en je vat dit als opgewarmd vrouwenlijk al snel op als zijnde sjans en kom je hoog in de Fakelijst.

  By the way!

  Van die VETKWAB en SUPER-EUROFIEL “Kohlenboer” zijn we toch maar op een mooie manier vanaf gekomen nietwaar?

  Paar kuub grond er over en hij heeft nooit bestaan!

 3. Claudia M. zei:

  Waarschijnlijk vooraf goed gescreende “Nederlanders”. Het waren er overigens maar 1000 en gezien de laatste verkiezingen weten we dat een groot deel van de “Nederlanders” volledig losgezongen moet zijn van ieder stukje realiteit.

  Ik heb geen enkel vertrouwen in Merkel. Dat mens heeft Duitsland en de rest van Europa naar de rand van de afgrond geduwd met haar ‘wir schaffen das’. Bijna heel Europa naar de kloten, voor zover het al niet zover is. Dit geheel in samenwerking met de utopistische denkers uit Brussel.

  Ik vrees dat PEW een heel aardig bedrag aan “subsidie” heeft gekregen om dit bericht naar buiten te brengen.

 4. Knodse.K. zei:

  Het ,,ENE” Europa wat Hitler in vijf jaar oorlog en met een miljoenen leger niet voor elkaar kreeg ,heeft Merkel met ..fluwelen”politiek voor elkaar gekregen.Het economische superieure verleden van Duitsland stelt dat land ook nu weer in staat tot een leidende rol in Europa. Deze superieure economische rol waarvoor dit land in het verleden door veel landen benijd werd ,heeft wel tot een aantal oorlogen geleid en wordt ook nu met argusogen gevolgd.

Comments are closed.