Rotterdams bedrijf verdacht van PGB fraude , maar what’s new ?

Gisteren berichtte Radio Tv Rijnmond dat de politie een inval had gedaan bij een Rotterdams bedrijf dat zich namens cliënten die in veel gevallen geen Nederlands verstaan of spreken hun PGB’s beheert. Er wordt een grootschalige fraude vermoed .Hoe je als niet Nederlands sprekende en verstaande inwoner van Rotterdam ??  ( zoals RTV Rijnmond berichtte )  kennelijk wel in staat bent om een PGB aan te vragen ? Het PGB, waarmee socialistisch Nederland weer eens leuke dingen voor de mensen bedacht, door ze de toegang tot de snoeppot te geven. ?

Lezers hoe vaak hebben wij nu niet al over het PGB geschreven, met als een van de hoogtepunten ex minister Maria van der Hoeven, die na haar minister carrière naar Parijs vertrok, daar rond de 2.5  ton opstreek en toch kans zag € 40.000 per jaar PGB op te strijken voor haar man, die ze toch niet zo maar onverzorgd in Nederland achter kon laten.  De moeite waard om dit artikel uit 2011 nog eens te lezen.

En blijven wij nog even in het verleden ? Dan gaan wij naar een artikel uit 2008 op deze site waarvan wij u een deel nog eens hier laten zien.

Zoals vandaag bekend werd hebben de bestuurders van de thuiszorginstelling “U en Zo” aan creatieve boekhouding gedaan. De zorginstelling die zich speciaal richt op mensen met een islamitische achtergrond heeft voor miljoenen euro’s verduisterd. Vier bestuursleden van de zorginstelling “U en Zo”, waaronder een salafistische prediker uit Schiedam hebben zich de verschillen toegeëigend tussen de aanvraag die zij voor hulpbehoevende mede moslim’s indienden en de uiteindelijk uitgekeerde bedragen. Er zijn invallen gedaan in Rotterdam, Amsterdam, Schiedam en Eindhoven.

Uiteindelijk greep Justitie in, maar de rechter een allochtonen knuffelaar van het eerste uur vond dat de gefraudeerde bedragen ‘ binnen de marge’ vielen en sprak de verdachten vrij. Ruim 2 miljoen verdwenen dank zij deze reeds goed geïntegreerde Marokkanen naar Marokko, waarna ‘U en Zo ‘uiteindelijk failliet werd verklaard.

U ziet de PGB  fraude bestaat reeds sinds de invoering van dit bij voorbaat al tot falen gedoemde systeem. Opa’ s en oma’s die in de gaten kregen dat met hun kleinkinderen gaan wandelen, omdat de ouders moeten werken  een leuke zakcent op kan leveren, is zo maar een klein voorbeeld van het feit dat mensen zo maar bij de snoeptrommel te laten, het effect oplevert dat u ook in een dergelijke situatie bij kleine kinderen kunt zien.

Inmiddels is dit soort (semi) fraude zo gewoon, dat er echt al tonnen moeten verdwijnen alvorens  Justitie in actie komt en dan is het meestal al te laat.

Grabbelen ligt ons in het bloed van HOOG tot laag, want was het niet de toenmalige koningin Beatrix die niet alleen EU landbouwsubsidie in ontvangst nam voor haar olijfboomgaard naast har huis in de Toscane, maar ook nog de schadevergoeding opstreek toen door een strenge vorst talloze bomen dood vroren.

Pecunia  non olet, zullen we maar zeggen.

 

 

 

 

 

 

 


2 Reacties

 1. only you zei:

  Misdaad moet eenmaal gevoed worden, anders raak te de overheid de grip op samenleving kwijt ?

 2. Truitje zei:

  Van redelijk dichtbij ook zoiets vernomen.
  Vader, moeder één zoon, thuis wonend.
  Vader overleed en moeder werd wat hulpbehoevend.
  De zoon dronk teveel, kwam met rugklachten thuis, uitgewerkt.
  Niemand mocht daar in huis.
  PGB werd aangevraagd en verkregen voor de verzorging van moeder, door de zoon.
  Aan moeder werd geen cent uitgegeven.
  Zoon had wel een grote boot en nieuwe grote auto.
  Werden geen van twee gebruikt.
  Alles vervuilde daar, controle nooit gezien.
  Toen moeder overleed na een aantal jaren ging de zoon pas goed doordrinken en zoop zich dood.
  Bakken geld hebben ze in huis gevonden, de familie, die toen ineens wel bestond.
  Het zal zeker niet het enige geval zijn.

Comments are closed.