EU geeft € 200 miljoen aan Libische overheid die weer samenwerkt met mensensmokkelaars (video’s)

Af en toe, of moeten wij zeggen zeer regelmatig, lijkt het wel of onze stelling dat bij de EU uitsluitend het politieke wrakhout van de EU landen is samengebracht, een understatement is. Wij legden de hand op een video van de collega’s bij de Britse TV zender Channel 4, die aantonen dat de Libische kustwacht gefinancierd met € 200 miljoen EU geld, samenwerkt met mensensmokkelaars.

Zoals u op de beelden kunt zien, helpt een Libisch Coastguard scheepje de om hen heen drijvende schepen van mensensmokkelaars  in dit geval de Seawatch  te bereiken. De Seawatch is eigendom van de NGO Sea-Watch.org, een in Dutlsand gevestigde liefdadigheidsinstelling die weer samenwerkt met de Diakonie in München.

De Libische kustwacht zorgt er in de beelden voor dat de nog te gebruiken delen van de vluchtelingenschepen zoals motoren en communicatie- apparatuur in veiligheid gebracht worden voor een volgende reis.

De € 200 miljoen die de EU aan Libië betaalt voor het bewaken van haar eigen maritieme grenzen en het tegengaan van de mensensmokkel blijken letterlijk  en figuurlijk in het water gegooid geld te zijn, daar vanwege de politieke situatie in Libië dat 2 ‘ regeringen’ kent die met elkaar concurreren plus nog een aantal elkaar bestrijdende stammen, er geen duidelijkheid is waar het geld uiteindelijk terecht komt en wat er mee gedaan wordt.

Klik hier voor het afspelen van de video.

Eveneens belangrijk zijn de conclusies van de Maltese onderzoeksjournalist Mark Micallef, die  aansluitend op de bovenstaande film een interview gaf aan Channel 4 dat u kunt zien door hier te klikken.

Micallef is onder meer bezig met een onderzoek naar de financiële handel en wandel van  de voor Libië opererende vluchtelingshulporganisaties die in een aantal gevallen naar hij vermoedt een goede boterham verdienen aan het ‘redden ‘van gelukszoekers, iets dat ook wij reeds meerdere malen hebben geschreven.


4 Reacties

 1. Tasmanian devil zei:

  Dat hebben de Aussies het toch beter aangepakt! Er komt nu geen enkel ‘vluchteling’ meer via een bootje. Véél commentaar van buitenaf hoe Australia dit had aangepakt …. maarrrr, toch humaner dan wat er op de Middellandse Zee gebeurt.

 2. Ameube zei:

  Tot nu toe bereikten dit jaar 85.000 “migranten” de Italiaanse kust onder toeziend oog van de EU-criminele Timmermans & Mogherini Ferry Service.
  Er wordt door de EU met geld (200 miljoen Euro) om deze waanzin te stoppen, maar controleren wat er daadwerkelijk met dit geld wordt gedaan, ho maar!! Is het nu echt zo moeilijk om de gezamenlijke EU-marine in te schakelen om een nog grotere ramp te voorkomen?? Bekijk de volgende video eens:

  https://youtu.be/SHhjW4JLfO0

  De EU is er niet voor u en mij, maar voor het Midden Oosten en Afrika,
  terwijl de EU was bedoeld om de Europeanen geluk en voorspoed te brengen en te beschermen tegen dit soort invasies. Het is uitgemond in een schandalige vertoning. En dan is er nog een idioot als Verhofstadt die iedere burger en ieder bedrijf direkt belasting aan de EU wil laten afdragen voor de geleverde “diensten”. Ben ik gek of zijn zij het??

 3. joepiejee zei:

  Het enige middel dat helpt is gewoonweg terugsturen of afzetten aan de kust van Libie?
  En de grenzen hermetisch sluiten.

Comments are closed.