RDW behoedt Nederland voor milieuramp

Dat mag toch wel eens geschreven worden, zeker op een site waar de activiteiten van onrendabelen er meestal niet al te goed afkomen. Dat willen wij nu graag corrigeren, want de Rijksdienst voor het Wegverkeer  zoals deze zelfstandige overheidsinstantie ooit heette , maar beter bekend staat as de RDW  heeft haar twijfels over de NOx (stikstof)  uitstoot van 2 auto’s waarvan het op de Nederlandse wegen wemelt, de Suzuki Vitara en de Jeep Grand Cherokee.

Daarom heeft de RDW een nader onderzoek gelast naar wat deze 2 auto’s die bovenaan  op de lijst van de meest verkochte automobielen in ons land staan via hun uitlaat aan schadelijke stoffen de lucht in blazen. En dat is een compliment waard.

Niet voor niets is  de RDW in het laatste evalutatieonderzoek over haar  functioneren  zeer positief beoordeeld door het onafhankelijke adviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF). Het onderzoek dat eenmaal in de 5 jaar plaats vindt werd in opdracht gegeven door demissionair minister van Verkeer enz. Melanie Schultz, die kennelijk vergeten is haar eigen prestaties ook gelijk eens door te laten lichten.

Zij zond de rapportage over deze evaluatie naar beide Kamers van de Staten Generaal. De Minister schreef aan de Kamer: “Ik ben verheugd over de conclusie van AEF dat de RDW een doelmatig en doeltreffend opererende organisatie is, waarvan ook de governance op orde is. De aanbevelingen die AEF doet, zijn herkenbaar en zullen voortvarend worden opgepakt.”

Hoe bedoelt u , de slager die zijn eigen vlees keurt ?

Maar even terug naar al die miljoenen berijders van Suzuki Vitara’s en Jeep Grand Cherokee’s . Het is te hopen dat deze boosdoeners die ons klimaat verpesten gauw van de weg worden gehaald, waarmee ook in een keer het dagelijkse fileleed tot de verloren tijd behoort. Het kon niet uitblijven, dat na het nog steeds lopende Dieselgate schandaal dat de Volkswagengroep treft en daarmee niet slechts VW maar ook Audi rijders tot “vervuilers ” maakt , wij in ons land niet achter konden blijven.  Maar om nu nog eens die arme geplaagde VW en Audi rijders aan te pakken, wat zou de parkeerplaats op het Binnenhof opeens leeg zijn en waar moet W.A. met zijn supergepantserde Audi A8 L naar toe, werden er welgeteld 22 andere milieu vijanden aangepakt.

In een onderzoek  kwam de RDW tot de volgende voorlopige conclusie :

Aannemelijk
Voor 14 voertuigen maakten betreffende fabrikanten aannemelijk dat de verminderde werking van het emissiebestrijdingssysteem geoorloofd is voor het beschermen van de motor.

Onvoldoende aannemelijk
Voor 2 auto’s (Suzuki Vitara en Jeep Grand Cherokee) is het volgens de RDW niet aannemelijk gemaakt dat de verminderde werking van het emissiebestrijdingssysteem nodig is voor motorbescherming. Bij deze voertuigen wordt nader onderzoek uitgevoerd. De RDW heeft het Openbaar Ministerie geïnformeerd over deze voertuigen. Het is aan het OM om te beoordelen of zij tot actie overgaan en zegt het OM nog bezig te zijn met ene oriënterend onerzoek.
“Dat betekent dat het OM berijders van de Vitara en Grand Cherokee in de gaten kan gaan houden, want nogmaals in onze propere landje kunnen dit soort zaken natuurlijk niet door de beugel en moet een zorgzame overheid ingrijpen, waarvoor wij natuurlijk dankbaar zijn. “
Maar om u nog even te doordringen van het RWD toneelstukje , het gaat bij de Vitara en de Grand Cherokee om dieseluitvoeringen. Beide motoren zijn volgens de RWD door Fiat ontwikkeld, waarbij dat niet juist is, daar de diesel in de Jeep afkomstig is van VM. Zowel de Vitara als ook de GrandCherokee worden met de gewraakte motoren niet meer nieuw verkocht, er rijden slechts nog slechts oudere modellen rond, waarbij het zou gaan om circa 200 Vitara’s  en in heel Europa 27.000 Grand Cherokee’s maar waarvan de RWD niet weet hoeveel dat er in Nederland zijn!
En dan een lovend rapport over zeer goed functioneren ?  Wat een BULLSHIT………………..!!!

4 Reacties

 1. only you zei:

  Nieuwe voorspelling voor 2022, dan rijden er alleen nog maar elektrische auto’s?
  Vvd komt dan eindelijk zijn gouden belofte na?

 2. Truitje zei:

  Ja het zal wel.
  Maar wat denkt u van onze invasie aan buitenlanders?
  Die brengen ook zeer gevaarlijke *stoffen* in ons land aan allerlei ziektes die hier al lang zijn verdwenen en nu zullen terugkeren.

 3. Zondertoekomst zei:

  De nieuwste generatie benzinemotoren in personenauto’s stoten duizend keer meer fijnstof uit, waaronder kankerverwekkende stoffen, dan de conventionele modellen. Dat is het ironische en zorgwekkende gevolg van Europese regelgeving om de CO2-uitstoot van personenauto’s terug te dringen. Volgens Transport & Environment zullen rond 2020 vrijwel alle benzine-auto’s voorzien zijn van een GDI-motor.
  http://www.duurzaambedrijfsleven.nl/mobiliteit/1898/nieuwe-benzine-autos-schadelijker-dan-voorgangers

  Dit is een bewust beleid om de mensheid uit te roeien.
  Gellof niet in die dieselschandalen hoax. Hier is Agenda 21 in werking.

Comments are closed.