De grote leugen over de formatie

Wij zijn de tel kwijt, maar als wij het goed begrijpen komen deze week de partijen weer bij elkaar om net als in “Goede tijden slechte tijden ” een zoveelste hoofdstuk toe te voegen aan een nationale klucht, “De formatie” hetgeen overigens door het merendeel van de bevolking  normaal gevonden wordt. En je zou haast zeggen terecht, want of je nu door de hond of de kat gebeten wordt het resultaat is gelijk.

Overigens is dit in feite al tientallen jaren zo, want door onze vele politieke partijen die er voor zorgen dat geen partij de absolute meerderheid van 76 zetels behaald,  zal het altijd polderen blijven, hetgeen in bijna alle gevallen tot het voornoemde hond/kat resultaat leid. Nog nooit in de vaderlandse naoorlogse historie heeft slechts een partij die absolute meerderheid behaalt, wij zijn nu eenmaal een individualistisch volkje.

Een resultaat waarbij slechts 2 partijen samen de meerderheid behalen, zal mede vanwege deze houding meestal tot gevolg hebben dat 2 partijen met een volkomen afwijkende “bloedgroep ” het land gaan regeren. Dat , en het resultaat daarvan kennen wij  van het afgelopen kabinet Rutte, waarin de VVD ter wille van de  persoonlijke ambities van Rutte 4 jaar volledig in de houdgreep gehouden werd en… dit met het demissionaire kabinet in feite nog  steeds het geval is.

Nadat alle regels van een democratische verkiezingsuitslag afgelopen voorjaar  met voeten waren getreden ( en nog) de op een na grootste partij gewoon “kalt gestellt ” werd , de leider van deze partij zijn kiezers  gewoon in de kou liet staan zonder dat deze er met zijn kiezers iets tegen ondernam , mochten achtereenvolgens VVD minister Edith Schippers, nooit te beroerd voor een akkefietje, PvdA fossiel Herman Tjeenk Willink, de loopjongen van Beatrix en nu lachebek Gerrit Zalm  proberen een kabinet in elkaar te zetten, hetgeen naast een aanslag op de lachspieren lijkt op het in elkaar zetten van een Ikea meubel. Je begrijpt  het nauwelijks, komt altijd een stukje te kort en uiteindelijk denk je ik zet het maar neer, ook al valt de deur open en klemt de lade.

Nu is het een samenzijn van VVD, CDA,D66 en… CU, de christenen van Gert Jan Segers die steevast een assistente bij zich heeft, dromend van een ministerspost, Carola Schouten. Nu is het verkeerd een partij en haar vertegenwoordigers aan te spreken op hun geloofsovertuiging, ofschoon als wij wat CU nieuws en standpunten doornemen je toch de vraag moet stellen of je met een oud stoffig sprookjesboek, de bijbel, in de hand een land mee kunt helpen besturen en daar je wijsheid uit gaat putten. U kunt zich nog Jan Peter Balkenende herinneren, die andere vaderlandse brekebeen, die ronduit vertelde dat hij ’s avonds altijd even een stukje uit de bijbel las om daaruit voor de volgende dag zijn wijsheid te putten. Toch komen wij dit zelfde verschijnsel tegen bij de CU en dat zet ons aan het denken.

En als wij dan lezen en dit ook in andere media bevestigd zien dat vanwege deze houding en de daaruit voortvloeiende menslievendheid er nog meer gelukszoekers naar ons land mogen komen dan begint er een belletje te rinkelen. Was het niet een zichzelf als de polderlandse uitvoering van de Canadese president Trudeau beschouwende Pamperjongeling en leugenaar Jesse Klaver, die uiteindelijk de formatiebesprekingen verliet mede vanwege ….. het economische gelukszoekersbeleid, want ook GL is  een voorstander van een ruimhartiger beleid, dus meer cultuurverarmingverrijking.

Zien wij iets over het hoofd, twee maal een zelfde argument, in de eerste rondes een struikelblok en nu niet meer ? Is de nood van de jongeheer/dame Mark/ Marcia Rutte ( strepen wat niet van toepassing is ) zo hoog dat er nu toch maar een kabinet moet komen en de Kamer voltallig 2 maal per dag bij aanvang en einde van de ziting  “ik loof de heer “gaat zingen  ?

Nogmaals en met nadruk, niets tegen iemands geloof, maar net als de Koran is ook de Bijbel een oud bestoft boek, dat ooit misschien een nuttige handleiding was om in woestijnachtige landen te overleven, maar heden ten dage volledig achterhaald is, wat overigens de “voodoo doktors  “van het christendom en de islam er niet van weerhoudt miljoenen “gelovigen” een sprookje voor te toveren, dat niet of zelfs nooit heeft bestaan.

Dus wat nu ? Toch maar eens wakker worden en praktijkgerecht gaan onderhandelen ?  Wij zijn bang dat het er niet van zal komen.


4 Reacties

 1. Tonnie zei:

  Ik ook iedereen slaapt hier is wel zo handig denken ze.
  En genaaid worden door het politiek stelsel is nix nieuws is al 100 jaar zo of langer.
  Daarom ga ik nooit meer stemmen, ik zou niet weten op welke nepperd .
  Beter van niet zeg ik dan redenen genoeg om braaf thuis te blijven. Of naar Verweggistan te gaan.

 2. Robert-Panamá zei:

  Mark of Marcia (vrij naar keuze) wordt premier van een samenraapsel van onrendabelen zonder enige sociale en economische verbeteringen.

 3. Robert-Panamá zei:

  @Tonny, je bent hier welkom in Panamá. Hele gemengde bevolking met een Christelijke inslag en bijna geen moslims.

 4. marcel zei:

  De afgelopen verkiezingen heeft ned massaal kenbaar gemaakt, door op de pvv te stemmen , dat we geen vluchtelingen meer willen en minder europa. Echter wordt de pvv doodleuk buiten gesloten door alle andere flutpartijen. De rest is wel euro gezind en wil dat er steeds meer macht naar brussel gaat en dat we meer van dat tuig in ned moeten opvangen, en dat terwijl er veel mensen in ned ook met veel pijn en moeite kunnen rondkomen. Het is een vooropgezet spel..ze gaan gewoon door met het opnemen van asielzoekers…en wij kunnen ervoor betalen. Ik ben nu inmiddels lid van de NPD in duitsland. We moeten ons eigen volk en vaddrland beschermen van al dat tuig wat ons land in komt.

Comments are closed.