EU commissie weigert juiste informatie te geven over gemaakte onkosten van EU commissarissen

U weet het zich zeker nog te herinneren. Niet een maal, maar vele malen zag u EU commissieleden die met grote nadruk u probeerden te overtuigen dat ” Transparency ” ( openheid van zaken) een van de grootste  deugden van de EU commissie is. Immers, de EU is van ons allen en mogen wij daarom weten, hoe er bij voorbeeld met ons geld dat wij moeten betalen, wordt omgesprongen.

Dat de waarheid er weer eens geheel anders uitziet dan wat de 28 EU commissarissen met voorzitter Jean Claude Juncker u trachten voor te spiegelen , zal u dan ook niet verwonderen.

Toen de organisatie “Access Info Europe” (AIE) een poging deed om te weten te komen wat het bedrag aan reis- en verblijfkosten was gedurende het jaar 2016, een verzoek dat in januari 2017 werd ingediend,  zit AIE nog steeds op een correct antwoord te wachten.

Er werden enige honderden verzoeken om informatie ingediend door 53 leden van de AIE .  Daarvan werden er 152 zelfs niet door de EU commissie als ontvangen geregistreerd,   188 daarvan  werden niet in behandeling genomen , en op 51 aanvragen met specifieke vragen  werd niet geantwoord.

Op vragen wat de jaarlijkse reiskosten in 2016 waren van EU commissie voorzitter Juncker en zijn commissarissen Canete, Stylianides, en Oetinger werd ronduit geweigerd deze bekend te maken zonder enige opgave van reden.

Het excuus , zo ver men dit nog een excuus kan noemen was, dat de gevraagde gegevens niet gedigitaliseerd waren opgeslagen en derhalve nauwelijks nog te achterhalen waren, mits daar veel personeelskosten aan te pas zou komen, terwijl de EU juist op de uitgaven let.

Er kwam slechts een oppervlakkig briefje dat men de vragen zou onderzoeken en een nietszeggende bijlage, waaruit bleek dat in de eerste 2 maanden van 2016 er totaal € 492.249 was uitgegeven per commissaris gemiddeld  € 17.580, waarbij Frans Timmermans de goedkoopste was met € 6.925 en Federica Mogherini het meeste geld uitgaf € 96.000 .

Het mag duidelijk zijn, dat men in Brussel de AIE met het bekende kluitje het riet in tracht te sturen, want in aanmerking genomen dat een reiske van Juncker alleen naar Rome onlangs ruim € 25.000 kostte, is er veel te verbergen.


6 Reacties

 1. joepiejee zei:

  HET GELD WORDT DOOR DEZE GAUWDIEVEN ALLEEN MAAR MINDER WAARD?
  iEDEREEN GRAAIT MEE DRAGHI DRAAIT MOEITELOOS BIJ?

 2. 403 zei:

  Ik zie daar in dat parlement alleen maar death man walking. Aangezien het failliet van Europa met de dag dichter bij komt (het is al failliet) alleen de gewone domme burger ziet dit niet.
  Uiteindelijk zal dit net zoals in Albanie eindigen toen alles daar een groot piramide spel bleek te zijn.
  Ik kan bijna niet wachten tot het moment dat de jacht begint en het uitschakelen van……….En mijn roeping kan aanvangen.
  Dit is geen dreigement maar een bijna religieuze missie ondanks dat ik elke religie haat.

 3. Theo Hofman zei:

  En toch geloven velen in het goede van Brussel.

  Wat mij betreft kan de wereldeconomie niet snel genoeg in elkaar storten, door welke oorzaak dan ook.
  Dat is dan gelijk ook het einde van dat circus der Malloten.

 4. Fred Megelink zei:

  De EU zit het voornamelijk voor hun eigen belang en de top,en echt niet voor de burger.
  Men maakt de bevolking wijs dat het een democratie is die wij nodig hebben,
  En de pijnlijke waarheid is een dikke 70 procent van onze bevolking in deze club gelooft en ook nog op partijen stemt die deze club met alle geweld erin willen houden.
  Deze EU club en trouwens ook de west Europese politici zijn eigenlijk niet beter dan gelegaliseerde criminele die door onze eigen bevolking in stand worden gehouden.
  Hopelijk dat het financiële systeem ooit helemaal in elkaar knalt en dat er een politiek komt waarin de burgers ook meer zeggenschap krijgen.

Comments are closed.