Fibronil, Poultry Vision, Chickfriend en dominee Molenaar in Barneveld, die tikt een eitje

Wat zijn wij toch aardige begripvolle mensen. Niet altijd, want een seniore Nederlander die jongens aanspreekt op hun gedrag wordt vakkundig dood geslagen, een op zijn balkon zingende soortgenoot, heeft gelijk 2 maal de politie op zijn dak, iedere dag wordt er wel iemand vermoord, maar voor de rest gaat het prima.

Fibronil, het woord dat momenteel op ieders lippen ligt, die van een eitje houdt en die nu angstig opstaat , vrezend dat dit middel tegen bloedluis en andere enge dieren ook hem te pakken heeft.

De hoofdrolspelers zijn :

Poultry-Vision, een firma uit het Kempense Weelde ( B) . Het bedrijf profileert zich als leverancier voor de pluimveesector. Je kan er diervoeding en bestrijdingsmiddelen kopen, maar ook mondkapjes en handschoenen.

Poultry-Vision maakt op zijn website vooral reclame voor zijn “unieke formules tegen dierziektes die altijd op de loer liggen”. Een van die dierziektes is de beruchte bloedluis, een parasiet die vaak kippen besmet.

Het Antwerpse parket  dat de zaak onderzoekt , stelt dat Poultry-Vision heeft geknoeid  bij het fabriceren van zijn wondermiddel tegen bloedluis. Het legale bestrijdingsmiddel Dega-16 werd gemengd met het verboden middel Fipronil. Zo werd een ongevaarlijk middel omgetoverd tot een veel krachtiger middel, dat mogelijk wel schadelijk is voor de volksgezondheid. De directeur van Poultry Vision ontkent alle betrokkenheid , maar uit in beslag genomen facturen van 6 mei 2016 , blijkt dat het bedrijf grote hoeveelheiden Fibronil bestelde in Roemenië.

De tweede belangrijke speler in het Fibronil schandaal is de firma Chickfriend uit Barneveld.  Zij zijn gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte en kochten hu bestrijdingsmiddelen o.a. bij Poultry Vision. Maar op de van dat bedrijf ontvangen facturen ontbreekt de naam Fibronil maar is vervangen door een naam van een niet bestaand ingerdiënt “Fibro-rein”.

De Belgische onderzoekers vermoeden  dat het gaat om de verboden mengeling van Dega-16 en Fipronil. ChickFriend voegde ook eucalyptus en menthol toe aan het mengsel, om de stallen na behandeling lekker fris te laten ruiken.

Het middel werd door de uit Barneveld afkomstige Nederlanders Martin van de B. en Mathijs IJ aangeboden aan pluimveebedrijven in Nederland, België en Duitsland.  Om de verkoop te promoten beweerden zij  te beschikken over een nieuw wondermiddel, dat minstens een half jaar zou werken en succes garandeerde. Over het geheime (en verboden) ingrediënt werd met geen woord gerept. Beide mannen zijn inmiddels niet meer bereikbaar en laten via hun Voicemail weten dat zij vanwege zakelijke omstandigheden de beller niet te woord kunnen staan.

Vreemd , want als je je oor te luisteren legt weet praktisch iedere Barnevelder in de zeer gelovige en gesloten gemeenschap waar de mannen zich bevinden. De Barnevelders hebben over het algemeen begrip voor hun buren. Het zouden “in en in goede jongens zijn” die niet met opzet hebben geprobeerd anderen in het verderf te storten .”

En dat wordt weer beaamt door dominee Molenaar van de Hervormde Gemeente : “Wij zijn een hechte gemeenschap. Iedereen in de kerkeraad kent wel familie of vrienden die er direct door getroffen zijn. en Chickfriend staat te boek als een goed bedrijf.” En dat ging zelfs zo ver dat de dominee afgelopen zondag na zijn ontbijt met een eitje – nee hoor niets aan de hand – in de zondagse preek  de mensen een hart onder de riem trachtte te steken , maar er ook op wees,  om met iedereen die door de affaire is getroffen,  mee te leven.

Onwillekeurig duikt bij ons de vergelijking op van jammerende moslim moeders en vaders die voor draaiende camera verklaren dat hun zoon die net een terreuraanslag heeft gepleegd toch zo’n  goede jonge was, altijd zorgzaam en zij niet kunnen geloven dat hij een dergelijke daad gepleegd kan hebben.

Zou er dan toch een sterke overeenkomst zijn tussen de islam en het christelijke met name hervormde geloof , of is het een typisch Nederlandse eigenschap om alle wat krom is recht te praten. Met dat laatste werd u als u Telegraaf lezer bent de afgelopen dagen weer overspoelt. “Maxima is door het verlies van haar vader haar spiegel kwijt “. Dat belooft nog wat, want op eigen kracht de Argentijnse junta  invloed nog sterker in huisje Weltevree in Wassenaar kenbaar maken, daar kunt u nog veel plezier aan beleven.

 

 


5 Reacties

 1. Knodse.K.24 zei:

  Knodse .K.24
  Laten we het er dan maar op houden dat het een typisch Nederlandse eigenschap is om alles wat krom is recht te praten.Want het wordt steeds meer duidelijk dat het Nederlandse volk overal onkundig van gehouden wordt en veelal ook een rad voor de ogen gedraaid wordt.Dat is natuurlijk niets nieuws ,want men is na de oorlog niet anders meer gewend.
  Het verontrustende is dan ,dat de bevolking alles voor zoete koek aanneemt,en iedere keer weer de zijde van de bedriegers kiest,zodat het onmogelijk wordt om verandering in dat politieke beleid aan te brengen.

 2. Pauletta zei:

  “Zou er dan toch een sterke overeenkomst zijn tussen de islam en het christelijke met name hervormde geloof” … of …
  Dit is een vergelijking met ‘De Eenling David’ en het collosale leger van Goliath, de islam !

 3. andre zei:

  ik begrijp het weer eens niet want als ik dit lees zijn er weer 2 multinationals die er hun poen mee hebben verdiend en dat is bayer en basf met het maximale termijn t/m september 2017 aflopend in de EU!!!!

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Fipronil

  bloedluis is een irritant beestje dat bij nacht und nebel uit de krochten en kieren van het kippenhok komt om de kippen die op stok zitten leeg te zuigen (het brussel principe) dus het wordt niet met het voedsel meegegeven. en overdag verstoppen ze zich weer. kijk maar op youtube bloedluis bestrijding, er is genoeg te zien. Het gaat om de bijensterfte en er moet gesaneerd worden in de kippen bisniz met hun vorige leugen de vogelgriep.

 4. Haverbeck zei:

  Barneveld. Fibronil. Eieren
  Dordrecht. GenX. Drinkwater
  Gelukkig komt Generatie Zyklon eraan

 5. joepiejee zei:

  Nu blijkt dat kabinet alleen het tegenovergestelde nastreeft, met name het land onbestuurbaar maken?

Comments are closed.