Nederland weerhoudt Russen van inval in Litouwen

Enige bewondering voor de demissionaire premier Mark Rutte is op zijn plaats.  Terwijl de kabinetsformatie zich ontwikkeld heeft tot een klucht van Europese afmetingen, moet Rutte met de commandant van de strijdkrachten Tom Middelkoop vandaag en morgen naar Litouwen om daar de 270 Nederlandse militairen te bezoeken.

De premier was natuurlijk graag aanwezig geweest bij de formatiebesprekingen, waar nu een nieuwe dimensie aan is toegevoegd , het woord “uitruilen” , dat wij tot nu toe slechts kenden van de mogelijkheid om bij een echtscheiding elkaar wat tegemoet te (moeten) komen, of bij het wisselen van krijgsgevangen.

Die laatste betekenis is als wij naar deze slepende affaire kijken meer op zijn plaats, want de aan de formatiegesprekken deelnemende partijen lijken elkaar gevangen te houden in principes en vooral beloftes aan die kiezer, die zij overigens nauwelijks na zullen komen.

Maar goed, je hebt een bepaald principe dat ook in je verkiezingsprogramma , de voorgehouden wortel voor de argeloze kiezer staat, je collega partij heeft dat ook en als je nu beide je principe laat vallen, hoef je daar ook niet meer over te praten. Politieke logica, want zo los je problemen op, ze zijn er niet meer, er wordt niet over gepraat, geen vuiltje aan de lucht. Dat je daarmee je kiezer ronduit belazert, ach dat is van ondergeschikt belang. Ze stemden op je, vanwege bepaalde principes, en als die er niet meer zijn, of uitgeruild worden tegen zaken die een volledig andere partij na aan het hart liggen, dan is dat gewoon een kwestie van jammer.

Maar inmiddels als wij de MSM mogen geloven, hetgeen steeds meer moeite kost gaan Rutte en de bevelhebber der troepen Middelkoop naar Litouwen om daar 270 Nederlandse manschappen te bezoeken, zoals minister van defensie Sjaan Hennis dat in april ook al deed. En dit om de mannen en vrouwen die daar gestationeerd zijn, volgens de staatsomroep NOS de Russen ervan te weerhouden een voet aan de grond te zetten in de Baltische landen!!! Tevens zal Rutte een een op een gesprek hebben met de Litouwse president Dalia Grybauskalte .

“Niets aan de hand Dalia, als de Russen voor de poorten staan, gewoon even Den Haag bellen zolang ik nog premier ben ( en dat zal nog wel een tijdje duren) ik wij sturen onmiddellijk versterking. Ons “pang , pang geroep “zal de Russen dusdanig in vewarring brengen dat zij een inval berouwen en Poetin onmiddellijk bevel geeft zijn troepen net als in de Oekraïne terug te halen. “

Terwijl Nederland hoe langer hoe meer een grote Ikea ballenbak dreigt te worden, is de man die mede een oorzaak is van de slepende formatie onderhandelingen weer even afwezig en gaat de PvdA gewoon verder met “regeren”.

Maar, laten we eerlijk zijn, is er eigenlijk wel iemand die hem mist ?

 

 

 


3 Reacties

  1. Tasmanian devil zei:

    Één grote soap! Nog ergerlijker dan GTST, en zoals hier Neighbours! Ik houd het kort, want dinner is being prepared .. door mij . Dit keer géén chinese dish, maar onvervalste Aussie beef (vrouw is Chinese )

  2. eva110 zei:

    Putin, zonder twijfel een Echte Man, schoffelt deze genderneutrale idioot met een veeg onder de tafel!

  3. harrie zei:

    dat wordt voor onze mannen daar een makkelijke overwinning. zodra de russen onze darkroom-ridder aanschouwen gaan ze dood van de lach.

Comments are closed.