Nederlandse belastingbetalers betalen mee aan Noord Koreaanse intercontinentale raket

Nee, verslikt u zich niet in uw ochtend koffie, maar geheel bezijden de waarheid is de titel niet. Het Amerikaanse Institute for Strategic Studies (ISS) heeft sterke aanwijzingen dat de RD 250 motoren die de Noord Koreaanse intercontinentale raket Hwasong-14  raket aandrijven afkomstig zijn van de Oekraïense fabrikant Yuszmash .De internetsite van Yusmash is momenteel niet bereikbaar, de veiligheidsexperts in Washington zeggen voor een raadsel te staan, maar in de nog geheim gehouden studie zijn foto’s waarop de Noord Koreaanse leider Kim Yong Un te zien is bij het inspecteren van de motoren. Deze foto zette wederom de experts van het ISS aan het werk en blijkt nu dat de op de foto getoonde motoren afkomstig zijn uit de Oekraïne, u weet wel het door  o.a. de heren Guy Verhofstadt en Hans van Baalen als trouwe toekomstige EU en NATO bondgenoot geprezen land, waar wij braaf middels belastinggeld talloze miljoenen naar toe sturen om enkele oligarchen waaronder de ook in Nederland zeer geliefde chocolade koning en president van Oekraïne Poroschenko  te ondersteunen.

Opvallend is dat Donald Trump alleen China verantwoordelijk houdt voor steun aan het Noord Koreaanse raketprogramma en nooit Oekraïne of Rusland.

De motorenfabriek teert in feite op oude Sovjet ervaring en naar wat wij in het artikel van de New York Times lezen die e.e.a. aan het licht bracht, is de fabriek noodlijdend. Dit in tegenstelling tot wat Yusmash zelf beweert, maar zoals geschreven hun website is ( tijdelijk ? ) uit de lucht.

De fabriek ligt in de plaats Dnipro in het zuiden van Oekraïne dicht tegen de zone aan, waar Oekraïne nog steeds vecht tegen de separatisten. De fabriek was o.a. ook de leverancier van de sterkste Russische intercontinentale raket de SS 18 en is tot op de dag van heden nog steeds hiervoor de leverancier.

Ofschoon de Amerikaanse inlichtingendiensten tot 2 jaar geleden kans zagen het Noord Koreaanse raket programma te storen, heeft men kennelijk daarna de optie uit Oekraïne over het hoofd gezien, hetgeen uitermate vreemd is, maar ook zou kunnen wijzen  op pogingen de zich toen al als risico aandienende mogelijkheid dat Trump president zou kunnen worden bij voorbaat in diskrediet te brengen.

Kortom een nieuw verwarrend hoofdstuk toe te voegen aan de relatie tussen Noord Korea, de VS, China, Rusland  en…. de huidige politieke situatie in Washington.