Senioren mogen niet eerder uitstappen, een falende staatsecretaris wel

U heeft het kunnen lezen, als alles en dat kan in de politiek zeer veel zijn, meezit dan zou Nederland eind oktober wel eens over een nieuw kabinet kunnen beschikken, een knappe prestatie voor een club die rustig met vakantie ging en de boel de boel liet. Niet dat u daar overigens veel van gemerkt zult hebben.

Maar gelukkig is er resultaat. Zou u als oudere Nederlander het allemaal mooi geweest vinden en besluiten dat u na een voltooid leven afscheid wilt nemen, dan kan dat voorlopig niet. Het komende kabinet gaat geen voorstellen doen om de wet op de euthanasie te verruimen,  dus dan betekent “hold on to the wagon” of een pizza gaan zitten eten op een terras en hopen dat een terrorist die toch zo langzamerhand Nederland ook ontdekt zullen hebben, besluit in zijn auto het terras op te rijden. Een ander alternatief is, tegen een paar licht bruin getinte kansarme jongeren te zeggen, dat zij zich moeten gedragen dan zij zullen uw euthanasie in ruil voor een 30 uur taakstrafje ( die oude toonde geen rezzzzpekt ) graag op zich nemen.

Daarentegen komt er wel meer onderzoek naar embryo’s waardoor er al snel gekeken kan worden naar toekomstige eigenaardigheden van nieuwe Nederlanders.

Een daar zijn naar je zou denken volwassen mannen en vrouwen nu al maanden mee bezig, terwijl je als eenvoudige Nederlander toch zou denken dat er op dit moment zaken spelen die veel belangrijker zijn voor het land en haar burgers. Maar wie zijn wij.

Dus eerder uitstappen gaat voorlopig niet, maar dat telt niet voor staatssecretaris van Dam, die het per 1 september voor gezien houdt, want een nieuwe lucratieve baan wacht hem als voorzitter van het NPO , de Nederlandse Publieke Omroep. U begrijpt dat de NPO dringend verlegen zit om van Dam, dus stapt de man die nog wat uitleg zou kunnen geven over uw ontbijteitje, al naar schatting een maandje of 2 , 3 … ? eerder op. Gelukkig is de man die uit Tukkerland komt en dus weet wat er zo in het boerenbedrijf speelt, Henk Kamp bereid gevonden, zijn taak over te nemen, een hele geruststelling.

Misschien dat hij ook eens kan kijken EN DAN ACTIE ondernemen tegen het snel stijgende aantal varken en kippenstal branden. Waren dat er in 2015 nog 26, liep het aantal in 2016 op naar 47 . Varken- en kippenboeren hebben zo ver u dat nog niet is opgevallen de zelfde wat gemaakt verbaasde blik in de ogen als Henk Kamp zelf. “Bedoelt u mij ? Nee ik weet van niets, zal wel kortsluiting zijn “daarbij een wat wazige blik met een straaltje uit de open mondhoek weglopende kwijl . 344.000 dierenlevens gingen in 2016 door branden verloren en de boeren weten zoals gewoonlijk net als Kamp en zijn collega’s van niets.

Als het nog even zo door gaat, Stef Blok doet Justitie erbij, wordt hiermee het bewijs geleverd dat Nederland in feite niet meer dan 2 of 3 ministers nodig heeft, geen staatssecretarissen meer, en niemand daar iets van merkt. Dan het aantal Kamerleden nog reduceren van 150 naar 15 , bij voorkeur allen van een partij  en u zult zien, Nederland wordt weer dat prachtige land waar wij van dromen. Geen ellenlange debatten meer, altijd met elkaar eens en vooral veel vrije Quality Time om echt eens te kunnen genieten.

Overigens zo denken ze in een gekken tehuis er ook over, maar dat zal wel weer wat anders zijn.


5 Reacties

 1. Tonnie zei:

  UITSTAPPEN ? Ik ben nooit ingestapt, als ze nog effen doorgaan krijg je een beroerte van deze graaiers maatschappij.
  Je moet je toeslagen weer terug betalen als je die een jaar tevoren ontvangen hebt ,omdat ze daar de mensen met een goede afkoopsom hebben laten gaan en daar is gretig gebruik van gemaakt zo erg dat de “POT” leeg was geraakt eerder dan verwacht. Nu de oudjes maar weer laten terug betalen. Over instappen gesproken we hebben destijds NEEN gezegd om in de EU te stappen maar zoals we al weten, wordt het dan ja. Dus van dit klote kabinet verwacht ik NIKS maar dan ook niks wat de burger zou verblijden.
  BETER zou het zijn dat er NOOIT geen kabinet meer kwam.

 2. Fenny zei:

  Het is te gek voor woorden dat deze super linkse christelijke rakkers bepalen dat een mens die een voltooid leven heeft, of om reden van een ongeneeslijke ziekte of dementie moet blijven leven
  Het is voor mij onbegrijpelijk wat GOD en zijn regels met politiek te maken hebben, en zij dat bepalen dat je niet uit het leven mag stappen als bovenstaande regels van toepassing zijn.
  Geloven doe je in de kerk of moskee, en met je hart, en houdt het binnens huis. Val niet gelovigen daar niet mee lastig
  Voor mij bestaat er geen god, je moet zelf iets van je leven maken en dat gaat super goed als je je best doet.

 3. Jan zei:

  Geloven betekent dat je niet zeker bent. Niettemin zijn er gelovigen die laten uitschijnen dat ze wel zeker zijn. Of er nu een God bestaat of niet, ik weet het niet. Getuigen (gehoord, gezien) zijn er niet, hoewel er adepten zijn die zich als getuigen aanbieden. Erg is dit. Maar wat nog erger is, is dat sommigen zich geroepen voelen om dan zelf maar God te spelen en beweren in zijn naam de enige echte waarheid in pacht te hebben. Ik dacht dat we stilaan verlost waren van die ingebeelde wijsneuzen.

 4. Theo Hofman zei:

  Ik ga het maar niet over onze senior God hebben, maar over andere goden!

  De managers van de RET hebbben weer iets nieuws uitgedacht, zodat de oudere trambestuurder het vol kan houden tot zijn pensioengerechtigde tijd is gekomen, om na drie dagen van het pensioenrecht te hebben genoten letterlijk van het systeem kan doodvallen!

  Eén dag in de week niet werkzaam op de tram of de bus, maar die dag andere werkzaamheden te MOETEN doen.
  En de mevrouw in de NOS beelden stond op deze klusjesdag voor die ouwelui op station Rotterdam Centraal achter het loket kaartjes te verkopen.
  Nu dacht ik toch dat de loketten waren gesloten en inderdaad zoveel werk was het niet, want even later stond ze daar de vloer aan te vegen in de hal van het station.

  Als je dan ook nog laat weten dat je het op deze wijze wel vol gaat houden tot aan je pensioen, dan ben je als RET medewerker toch aardig het spoor bijster!

  Maar is tevens het toonbeeld, hoe onze sociale PUINBAK zich in de maling laat nemen.

 5. joepiejeej zei:

  En gelijk naar een baan hogerop met uiteraard een nog hoger salaris, mogelijk doen wij als normale burgers het totaal verkeerd?

Comments are closed.