Shell directeur verdacht van € 560 miljoen fraude ( video)

Grote bedrijven, grote zaken en zou men hebben opgekeken indien het bij  de fraude van voormalige Shell directeur  Diezani Alison-Madueke slechts om enkele miljoentjes gegaan zou zijn. Maar zelfs voor Nigeria, waar deze mevrouw vandaan komt en waar zij directeur was van Shell Nigeria was , gaat het over serieus geld.

De Nigeraanse anti fraude autoriteit, ( EFCC)  je zou het niet verwachten dat zo iets bestaat in een land van waaruit nu hordes cultuurverrijkers onze kant uitkomen, is aan een onderzoek begonnen. Diezani Alison Madueke heeft tijdens de regering van de Nigeriaanse president et de toepasselijke naam Goodluck Jonathan kans gezien om € 560 miljoen achterover te drukken, of zoals dat in Nigeriaanse termen heet elders te investeren.

Volgens de commissie werden van de 560 miljoen ongeveer 400 miljoen belegd in stenen, d.w.z. flat- en kantoorgebouwen in Lagos, Abuja en Port Harcourt.  De opbrengsten van de olieproductie maken ongeveer 60 procent uit van de Nigeriaanse staatsinkomsten, maar met meerdere termijnen ook als minister moet het voor Madueke niet zo moeilijk geweest zijn om het geld uit de staatskas te ontvreemden.

In februari dit jaar werd Madueke al veroordeeld om de staat € 130 miljoen terug te betalen, maar dat is tot nu toe niet gebeurd om de eenvoudige reden dan Madueke het geld niet heeft.

Reeds eerder werd er beslag gelegd op een aantal appartementen in bezit van de ex directeur, welke zij bezat op het chique Nigeriaanse complex voor jet setters Banana Island  en die een waarde vertegenwoordigden van 30 miljoen. De verhuurpenningen brachten jaarlijks 2.5 miljoen op.

Verder lopen er 2 onderzoeken tegen Madueke en 2 van haar zakenpartners in de VS, terwijl de Nigeriaanse regering nu ook wil laten onderzoeken hoe het zit met 2 oliecontracten tussen het land en Shell en de Italiaanse oliemaatschappij ENI ter waarde van 1 miljard.

Madueke was niet voor commentaar bereikbaar in Londen waar zij tegenwoordig leeft.

Ofschoon het persagentschap Reuters berichtte dat zij in 2015 reeds een keer door de Britse anti fraude autoriteiten  ( NCA) zou zijn gearresteerd  wordt dit weer door de NCA zelf ontkent.  Dat lijkt ook waarschijnlijk daar Madueke nog in juli van dit jaar gesignaleerd werd in de First Class van van een British Airways toestel op weg naar Johannesburg.

Vast staat wel dat deze vrouw die telkens de dans lijkt te ontspringen alleen al in Londen 4 appartementen bezit voor een totale waarde van circa 17 miljoen euro.

Het woord leeft hebben wij even vet afgedrukt omdat Madueke trachtte aan het onderzoek en aanklachten te ontkomen door zich in een ziekenhuis op te laten nemen vanwege kanker en haar familie zelfs een overlijdensadvertentie heeft laten plaatsen.


2 Reacties

  1. check zei:

    Met heel veel genoegen heb ik jullie artikel gelezen en frappant als het is niet achterover gevallen van mijn stoel. Niets verandert sedert ik daar een drie jaar gewerkt en gewoond hebt voor de tegenhanger van Shell ofwel dezlefde boevenkolonie Nigerian National Petroleum Company. Diegene die daar ook hebben gewerkt zullen het wel bekend voorkomen dus eigenlijk what’s new ? Heel het continent Afrika is een grote corrupte bende , dat je als een caisson ofwel een tunnelbuis in het diepste gedeelte van de oceaan moet laten afzinken. Maar vertel het de sukkels in de politiek maar eens , kan je net zo geod tegen de tafelpoot of een lantarenpaal zeggen. Het ergste is dat er nog volkstammen zijn die in sprookjes geloven en ook willen dat we daar al onze duiten naar toe sturen en dat niet alleen hun zakkenvullende arme mensen baantje betalen. In 2040 zitten er 4 ( V I E R ) miljard joekels in Afrika en die WILLEN ALLEMAAL NAAR EUROPA KOMEN. Ik herhaal diegene die daar hebben gewerkt kennen dat , want als je met verlof gaat willen ze allemaal met je mee. Want volgens de zimpele zwarten zijn wij allemaal miljonair en komt alles gratis en voor niets naar je toe gevlogen. Daar die idioten de arme mensen hlpers is ze dat ingefluisterd , want die zijn totaal verdwaasd en van de pot gevallen. Toekomst ? Geen enkele toekomst want ze willen en kunnen niets. Nu het op een paar na totaal islamitisch is al helemaal niet meer want hun allah zorgt voor ze en als ze doodvallen van de honger krijg je GRATIS toch je maagden en bruiden.

    Als wij nu eens die malloten van de politiek konden afschaffen , de Koenders en al dat soort zakkenvullende ellendelingen. Een groot geluk hebben we en dat is dat de Chinezen veel landen waar grondstoffen zitten koloniseren . Daar hoor je al die mafkezen als AZG , Ammesty etc niet over want dat zijn geen blanken. De Chinezen drillen de lokalen en als die niet willen sturen ze gewoon een tig miljoen eigen Chinezen , simpel zat. Alleen de imbecielen in Europa begrijpen het nog steeds niet ,want als er niets tegen wordt gedaan heb je bijna no time een paar miljard zwarten hier zitten. Gaat u ze onderhouden ?????

  2. Gerda zei:

    Heeft ze al een uitkering en voldoende toeslagen want ze heeft het ook niet makkelijk ! Laten we dit nu eens politiek-correct oplossen en bied haar het EU-schap aan !. Zij is een cultuur-verrijking !

Comments are closed.