USA, de grootste bedreiging voor de wereldvrede

De Verenigde Staten van Amerika zien zichzelf nog steeds als onbetwiste leider van de westerse wereld en als de enige wereldmacht die kennelijk het recht heeft om overal ter wereld in te grijpen en landen met economische sancties of militaire macht hun wil op te leggen.

Om die positie te kunnen behouden hebben de Amerikanen wereldwijd meer dan 200.000 militairen in het buitenland gelegerd, verdeeld over meer dan 700 militaire basissen terwijl tegelijkertijd een grote vloot over de wereldzeeën kruist en overal opduikt waar de Amerikanen menen dat hun militaire dreiging gewenst is.

De bondgenoten binnen de NAVO en de altijd slaafse EU worden door de USA gebruikt als vazallen om de Amerikaanse belangen te verdedigen en om hun agressie politieke en militaire avonturen te ondersteunen, hetgeen de bondgenoten in onzinnige en onrechtmatige oorlogen betrekt ten koste van vele mensenlevens en miljarden euro´s.

Voorbeelden hiervan zijn de oorlogen tegen voormalige Joego-Slavië, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië en het Oekraïne conflict, maar ook de sancties tegen Noord-Korea, Iran, Venezuela en Rusland.

Daarbij maakt het de USA niets uit of er wel of geen toestemming van de VN is, ze gaan gewoon hun gang en hebben maling aan alles en iedereen.

Ze bouwen rustig tien (10) illegale militaire basissen op het grondgebied van Syrië onder het mom van de strijd tegen IS maar met geen ander doel dan de omverwerping van de wettige regering van dat land.

De opkomst van en de oorlog tegen IS vormen daarbij een hoofdstuk apart.

De Amerikanen hebben al vele decennia lang een grote troepenmacht en luchtmacht in de landen van het Midden-Oosten en kunnen via satellieten de gezichten van mensen vanuit de ruimte herkennen en de kentekenplaten van een auto midden in de woestijn lezen.

Hun militaire mogelijkheden zijn op dat gebied bijna onbeperkt.

Hoe is het dan in vredesnaam mogelijk dat opeens een compleet terroristenleger vanuit het niets uit een goed overzichtelijk woestijngebied opduikt en enorme gebieden met daarbij behorende miljoenensteden kan veroveren zonder dat dit door de Amerikanen opgemerkt werd. Onmogelijk!!

Vervolgens bombarderen en bestrijden de USA samen met de meeste westerse landen (waaronder Nederland) gedurende twee jaren dit uit het niets opgedoken woestijnleger van IS, terwijl datzelfde IS gedurende die tijd gewoon verder gaat met het veroveren van grote gebieden in Irak en Syrië en het afslachten van tienduizenden mensen.

Anders gezegd….IS werd kennelijk geen strobreed in de weg gelegd en deze miljarden kostende militaire operatie had geen enkel resultaat totdat de Russen ingrepen om orde op zaken te stellen.

Het feit dat de USA vorige week hun militaire steun aan de opstandelingen in Syrië hebben beëindigd wijst er alleen maar op dat de Amerikanen beseffen dat zij de oorlog in Syrië hebben verloren en dus maar opgeven om ergens anders een nieuwe oorlog proberen uit te lokken.

De spanningen tussen de USA en Noord-Korea lopende de laatste weken steeds verder op waardoor de dreiging van een (nucleaire) Derde Wereldoorlog steeds groter wordt.

En ondanks het feit dat de leider van Noord-Korea Kim Jong-un ongetwijfeld een wrede dictator is worden door de bepaald niet betrouwbare media een aantal feiten onderbelicht gelaten.

De Koreaanse oorlog duurde van 1950 tot 1953 en werd destijds afgesloten met een wapenstilstand, maar zonder vredesverdrag. Er heerst sinds 1953 nog steeds geen echte vrede op het Koreaanse schiereiland na een oorlog die miljoenen doden heeft gekost en waarbij alle Noord-Koreaanse steden door de Amerikanen volledig platgebombardeerd werden.

Dat de Noord-Koreanen provoceren mag duidelijk zijn, maar de Amerikanen doen met hun 36.000 man sterke troepenmacht in Zuid-Korea exact hetzelfde middels militaire oefeningen aan de Koreaanse grens, het stationeren en afschieten van raketten, het dreigen met hun B-1 bommenwerpers en hun vlootoefeningen.

Het is dus niet verwonderlijk dat Noord-Korea zich bedreigd voelt aan hun eigen grens door een land dat aan de andere kant van de wereld ligt en formeel nog steeds met hen in oorlog is.

En wat doet Amerika midden in deze crisis?

Het stuurt 10 augustus 2017 opnieuw een oorlogsschip naar de door China geclaimde Spratley eilanden en dringt de 12 mijlzone binnen om de Chinezen te provoceren terwijl juist de Chinese regering de beste optie is om de crisis met Noord-Korea via diplomatieke kanalen te bezweren.

Het antwoord van China liet dan ook niet lang op zich wachten, de Chinese bereidheid om te bemiddelen werd na deze actie van tafel geveegd, hetgeen de kans op een oorlog alleen maar vergroot.

Of dit een doelbewuste actie van de USA was om een diplomatieke oplossing van het Korea conflict met opzet te blokkeren zal de toekomst uitwijzen.

Maar het lijkt erop dat de USA haar burgers en de wereld doelbewust weer in een volgende oorlog slepen, maar dit keer een die volledig uit de hand kan lopen en niet te winnen is.

De lessen van Vietnam en Afghanistan zijn in Washington niet begrepen, evenmin als het besef dat de tijd van de Amerikaanse wereldhegemonie voorbij is.

Amerika is met zijn 20.000 miljard dollar schuld gewoon failliet en probeert zich als wereldmacht alleen nog staande te houden via oorlogen en militaire macht, waarbij aangetekend mag worden dat economische sancties ook een vorm van oorlogsvoering zijn en de laatste serie sancties tegen Rusland in strijd zijn met internationaal recht en alleen maar dienen om Rusland van de Europese energiemarkt te verdringen.

Ordinaire economische oorlogsvoering dus en dat is vaak een voorloper van echte oorlog.

Het wordt tijd dat de rest van de wereld wakker wordt en zich niet langer voor Amerikaanse belangen en oorlogen laat misbruiken voor het echt te laat is!

S.R.L. Lancee 12 augustus 2017. USA, de grootste bedreiging voor de wereldvrede Nr. XXIII.


6 Reacties

 1. Harry 1 zei:

  Prima artikel, goed onderbouwd en niets tegen in te brengen en de spijker op zijn kop!

  Ik denk dat velen van ons er net zo over denken, het wachten is alleen wanneer………

  Ook Merkel is bezig om Europa te vernietigen en gaat nog steeds door.

  Trump, Merkel, Kim yong Un de 3 krankzinnige wereldvernietigers en vergeet vooral niet Soros!

  Een ding is echter zeker, er MOET een wereldoorlog komen om alles wat na de 2 e wereld oorlog is opgebouwd en weer is AFGEBROKEN op te lossen.
  Helaas, iedere generatie maakt een oorlog mee, onze voorouders zelfs 2!

 2. Sybe Boeinga zei:

  Ik denk dat in een land waar men zich meer bezig houdt met de keuze van het festival waar je het weekeinde naar toe kunt of eigenlijk moet, want je moet immers “in “zijn en erbij horen, weinigen zich realiseren wat voor risico’s er zich aandienen. De VS heeft sinds de 2e WW altijd wel ergens een land ontdekt waar men meent onder het voorwendsel van het prediken van democratie moet wroeten met alle soms fatale gevolgen van dien. Dus schrijver ik deel uw mening, goed stuk
  PS
  Harry 1 ja wat kan ik aan uw mening nog toevoegen ?

 3. Haverbeck zei:

  Super artikel. Helemaal mee eens.

  De Deep State/Ambtenarij/Zittende apparaat/…
  is een Corrumperende Structuur die normaal organisch boven staten hangt, maar in deze tijden de Instinctieve /Intuitieve Heideggeriaanse en Duginiaanse Push and Pull in de weg staat.

  We moeten zsm af van deze middenstanders/filters/Luegenpresse/Loki
  Vanavond kijken naar de Gezond Verstand beweging in Charlottesville VA
  waarover ik nog geen enkel bericht, ook meen ik uwerzijds, vernomen heb

  Dit zijn de Artikelen om uit het Coma te geraken, van
  Lemmingen naar de afgrond.

  Wanneer gaat de laatste trein?
  Die is al vertrokken. Je zit er in.

 4. Ruud Steunassen zei:

  Prima artikel. Ben het er helemaal mee eens. En toch maar hopen dat het niet de VN wordt, die het Amerikaanse volk van zijn schaduwregering gaat verlossen, want dan zijn we nog verder van huis.

 5. Onno zei:

  Ex-premier Ruud Lubbers (CDA) gaf in 2005 in een openhartig interview toe dat de Nederlandse regering in 1975 én 1986 Khan heeft laten lopen op instigatie (in opdracht dus!) van de CIA.

  Ze zitten hier ook nog (met hun criminele/niet onderscheidende wapens op ons grondgebied, glibberglad via NAVO-constructie), hebben Nederland op typisch psychopathische wijze (zonder dat de bevolking van -zoals psychopaten dat zien = je kunt ermee doen wat je wilt- ” goedgelovige gekken” het tot op heden door heeft) tot vazalstaat omgetoverd met nijvere criminele inzet van het (conform onze wetgeving) voortvluchtige, afschuwelijk (extreem onnodig schadelijk) hoogverraderlijke duo Bernhard en Wilhelmina en hun psychopaten- netwerk waaronder onverschillig over lijken gaande figuren als Lambertus Neher en Jan Donner.

  Vermoedelijk heeft de moreel totaal gestoord ongeremde ‘deep state’ in de USA/GB (op dezelfde wijze als ze Noord-Korea meer recent via Nederland/Urenco aan primitieve atoomwapens hebben geholpen) op het vaste land van Europa psychopathische korporaal Hitler in het zadel geholpen om ijskoud van de voorzienbare of zelfs (moreel debiel = grenzenloos) bewust nagestreefde gruwelijke puinhoop te kunnen profiteren door hun invloedssfeer hier zeer sterk te vergroten.

  Dit zou wel een psychopathisch logische verklaring opleveren voor Duinkerken en Stalingrad en zelfs “Arnhem”, waar tot nu toe iedere militaire deskundige zich over achter de oren krabt.

 6. Partout zei:

  Veel mensen bivakkeren nog in de (oost/west en links/rechts) hokjesgeest van meer dan een halve eeuw geleden.

  De globalisering is praktisch rond; 99% van de wereld (inclusief China en Rusland!) gehoorzaamt intussen aan de ‘Wall Street doctrine’, het kapitalistische (schulden) verdienmodel.

  Noord-Korea, één van de weinige overgebleven ‘schurkenstaten’, zal er ook aan geloven. Met GEZAMENLIJKE inspanning, uiteraard.

  Niemand koopt iets voor de totale vernietiging door een derde wereldoorlog. Dat zal dan ook echt niet de bedoeling zijn. Veel meer zal het gaan om een herstart van het versleten Ponzi-systeem.

  Binnenkort zal blijken hoe het experiment van de centrale- en wereldbanken terzake uitpakt.

Comments are closed.