Duitse verkiezingsuitslag : Frau Merkel, was nun ?

Eigenlijk waren de Duitse verkiezingen net een slechte crimi.  Je begint er aan, maar je weet de uitslag al, dus kun je het boek net zo goed opzij leggen. Dat deden rond de 76 % van de ruim 60 miljoen kiesgerechtigde Duitsers niet, braaf zoals zij zijn opgevoed, gingen zij als lemmingen naar de stembus en het resultaat was, wat eigenlijk al voorspelbaar was.

Beide, de CDU/CSU combinatie en de SPD, tot nu toe de coalitiepartners kregen een ongenadig pak slaag. De belangrijkste oorzaak hiervoor was o.a wat in veel Duitse MSM verzwegen wordt, maar wel in de neutrale buitenlandse media gemeld wordt, het verlies van de CDU/CSU wordt in grote mate veroorzaakt door de “Wir schaffen das “actie van Merkel , die in 2015 de deuren van Duitsland en daarmee ook van omringende landen en zeker niet in de laatste plaats Nederland open zette voor crimigranten, die je toen ten dele met wat goede wil nog als vluchtelingen kon bestempelen.  Hiermee werd Europa in een crisis gestort, die de werkloosheid cijfers, de criminaliteit, de steunuitkeringen dramatisch deed stijgen, terwijl de inkomsten gelijk beleven, met als gevolg de ene lastenverzwaring na de andere.

Gemiddeld 18.000 handophouders komen iedere maand nog steeds Duitsland binnen en in ons land zijn dat er 3.000 per maand !

Maar de “vluchtelingencrisis” is slechts het topje van de ijsberg dat Duitsland en ook ons land net zoals de andere EU landen bedreigt. De naderende gevolgen van de economische crisis, die sinds 2008 eigenlijk nooit heeft opgehouden te bestaan, zullen in de komende 2 jaar tot uitbarsting komen en pas dan zullen de volledige gevolgen van een onverantwoordelijke politiek zoals Merkel maar zeker ook Rutte die voeren, naar buiten komen. Deze crisis werd door beiden echter handig verzwegen en daar de vluchtelingencrisis veel duidelijker iedere dag zichtbaar is, zeker voor de eenvoudige burger, die zich liever niet met economische zaken inlaat, hebben de meer rechtste partijen zoals in Duitsland de AfD en in ons land de PVV hierop ingespeeld en gewonnen.

Merkel zit nu in een soorgelijke positie als Rutte. Zij wil zeker aanblijven als bondskanselier en zal alles doen om dit te kunnen bereiken. Daartoe zal haar CDU/CSU die in feite zelf een coalitiepartij is, samenwerking moeten zoeken met de liberale FDP en de Groenen om daarmee met een52% meerderheid in de Bondsdag te kunnen krijgen. Een ander alternatief is weer doorregeren met de socialisten van Martin Schulz. Dat zou niet kunnen, omdat volgens de media Schulz al zou hebben aangegeven geen coalitie te willen vormen maar de oppositie in te gaan.

Echter wat zei Schulz toen de resultaten bekend werden en de SPD een historisch laag resultaat onder ogen moesten zien ?

” De kiezer die op de SPD stemde heeft met het behaalde resultaat aan gegeven, dat wij oppositie moeten gaan voeren ! “ Daarmee zei hij niet “wij gaan oppositie voeren en zijn niet bereid met de CDU/CSU in een toekomstige regering te gaan plaatsnemen. Het zou namens volgens ons best eens mogelijk kunnen zijn, dat indien Merkel een coalitie met FDP en de Groenen te moeizaam vindt, zij toch de SPD weer zal uitnodigen, om met deze, na de nodige voorwaarden ( zie Rutte 2 – VVD en Pvda) te gaan regeren. Schulz kan dan voor zover dat na verkiezingen nog nodig is  ( nee) zijn kiezers zeggen, dat het beter is toch nog wat regeringsinvloed te hebben, als vanuit een nietszeggende oppositie trachten het bestel van Merkel te beïnvloeden.

Goed, een positie die net als in Spanje en in ons land zal leiden tot een lange periode van besluiteloosheid die, nu juist de ene crisis na de andere het leven beheerst, eigenlijk niet zou moeten kunnen.

Maar u ziet de persoonlijke belangen van de politici wegen zwaarder dan die van het land  en daarmee de bevolking  maar troost u zo is het altijd al geweest.

 


6 Reacties

 1. johan den haag zei:

  Ik ben het vaak eens met wat ik lees op sites van Hoezithetnuecht.

  Maar zouden deze sites niet eens uit hun eigen schaduw moeten stappen en de confrontatie met de MSM moeten aangaan dan er alleen maar over te schrijven.

  Ik zou zeggen begin eens een YouTube nieuwszender, nodig eens redacteuren van de MSM. Combineer het met interessante mensen die je ook wel ziet bij Cafe Weltsmertz.

  Er moet meer slagkracht komen bij de alternatievo’s

 2. Richard zei:

  Die Untergang…
  Duitsland is het land dat dolgraag de beurs hooghoudt om te laten zien hoe welvarend het land is. Dit is echter in volstrekte zin onjuist in vergelijk met wat er werkelijk aan de hand is. Het vele geld dat de Duitsers bezitten wordt opgepot. Berlijn is te angstig om te investeren en daarom loopt het land elke maand verder achter op wat mogelijk is. Duitsers die in het kabinet zitten, doen er alles aan om Mutti te prijzen tot in de onmogelijkste hemels. Het is het inmiddels bekend van de Duitser: De leider volgt men tot men erbij neervalt. Een Duitser is een roedeldier die met de staart tussen de benen het alphadier volgt, ook al is de weg heilloos, om het woordje ‘heil’ maar eens in de goede context te plaatsen.
  Niet alleen Merkel is schuld. Het zijn vooral de aan haar likkende angsthazen, waarvan Sigmar Gabriel, de huidige minister van Buitenlandse Zaken, wel heel erg bovenaan de lijst staat, kort daarop gevolgd door de Ministerin van Defensie (von der Leyen), die wij gekscherend Flinten Ushi noemen. Ter complementering: Ik woon in Duitsland en maak ‘Die Untergang’ van nabij mee.

 3. AllIWant zei:

  Met de spreekwoordelijke stabiliteit is het afgelopen, al hebben de machthebbers het geluk dat het heetste hangijzer (ja, dat is nog steeds de eurocrisis!) geen verkiezingsitem was. Kundig verpakt en verstopt, maar binnenkort weer in volle glorie aanwezig.

  De eenvoudige, protesterende kiezer heeft weer het nakijken. De AfD, een allegaartje van stromingen, was nooit een serieus alternatief en valt al uiteen voordat er een fractie is gevormd.

  De oude coalitie is in ieder geval stevig afgeserveerd, net zoals in NL. De socialisten zullen zich eerst opnieuw moeten ‘uitvinden’ om ooit weer een rol van betekenis te spelen.

  Zeker is dat Merkel, als leider van de Europese motor, haast moet maken; ze kan het zich niet – zoals Rutte – permitteren om een half jaar te ‘sondieren’.

 4. AllIWant zei:

  Beste @Richard: “Untergang” is toch echt ‘mannelijk’. Dus ‘Der Untergang’, trouwens ook de titel van een oorlogsfilm uit 2004, waarin de onderdang van het Nazirijk werd uitgebeeld.
  Zou iemand die in Duitsland leeft dat niet weten? 🙂

 5. AllIWant zei:

  Met de spreekwoordelijke stabiliteit is het afgelopen, al hebben de machthebbers het geluk dat het heetste hangijzer (ja, dat is nog steeds de eurocrisis!) geen verkiezingsitem was. Kundig verpakt en verstopt, maar binnenkort weer in actueel.

  De eenvoudige, protesterende kiezer heeft weer het nakijken. De AfD, een allegaartje van stromingen, was nooit een serieus alternatief en valt al uiteen voordat er een fractie is gevormd.

  De oude coalitie is in ieder geval stevig afgeserveerd, net zoals in NL. De socialisten zullen zich eerst opnieuw moeten ‘uitvinden’ om ooit weer een rol van betekenis te spelen.

  Zeker is dat Merkel, als leider van de Europese motor, haast moet maken; ze kan het zich niet – zoals Rutte – permitteren om een half jaar te ‘sondieren’.

 6. formidabele zei:

  dat europese zinnegespinsel moet maar eens afgelopen zijn, niks dan spoken najagen en bevolkingsgroepen wegzetten?
  Waren de facisten daar ook goed in?

Comments are closed.