EU herverdelingsplan vluchtelingen faalt, maar hier is al het nieuwe plan

Dat wordt dik geld verdienen aan het nieuwe plan van de EU om gelukszoekers te herverdelen . Het voorstel luidt dan ook dat de lidstaten de komende twee jaar 50.000 vluchtelingen opnemen uit Afrika en het Midden-Oosten. In tegenstelling tot bij het 1e, 2e en 3e  spreidingsplan worden dit keer geen quota opgelegd, maar de Commissie hoopt de lidstaten te overtuigen met een vergoeding van 10.000 euro per opgenomen vluchteling.

Dat betekent “kassa”,  waar laten wij al dat ons in de schoot geworpen geld dat  wordt betaald uit de jaarlijkse  gedwongen afdrachten aan de EU, dus de bekende sigaar uit eigen doos.

Laten wij eerst eens even kijken hoe de vlag er momenteel bij staat. De EU lanceerde sinds 2015 in het totaal drie herverdelingsplannen om gelukszoekers op te nemen en via een in Brussel bedachte verdeelsleutel deze op te nemen. Daarbij werd vooral gekeken naar de financiële draagkracht van een land terwijl, zoals wij in Nederland iedere dag mogen ondervinden, RUIMTE net zo belangrijk is.

In eerste instantie ging het om een herverdeling van 180.000, daarna 160.000 en via 120.000 naar 100.000 personen. Dat programma faalde, want mede doordat men in de 4 Visegrad landen wel zag waar dit toe zou leiden en dus geen gelukszoekers en dan met name moslims op wilde nemen, zijn er uiteindelijk van deze 100.000 slechts 30.000 “herplaatst. Als het aan de EU ligt  neemt de EU vluchtelingen op die nu vastzitten in Libië, Egypte, Ethiopië, Niger, Tsjaad en Sudan. Ook Syriërs die in opvangcentra verblijven in Turkije, Jordanië en Libanon komen in aanmerking voor het hervestigingsprogramma. Los van Libië, waar een interne stammenoorlog woedt, is geen van deze landen een oorlogsgebied.

Het gaat  bij deze mensen niet om wat de EU en dus ook na papegaaiend Den Haag  “vluchtelingen” noemt , maar voor het merendeel om economische gelukszoekers. Recente cijfers van deze maand afkomstig van de EU tonen aan dat b.v. op dit moment het accent ligt op gelukszoekers uit Eritrea,  die daarmee de Syriërs ver overvleugelen.  Eritreeërs die naar de EU en ons land komen, Nederland heeft de grootste groep Eritreëers binnen haar grenzen van alle EU landen,  willen hun dienstplicht ontlopen, beweren dat deze barbaars is en dat zij zich daardoor vervolgd voelen en vluchten.

De schattingen lopen uiteen, de PVV heeft het over 6 miljard euro die de Nederlandse belastingbetaler jaarlijks op moet hoesten om het leger gelukszoekers het naar de zin te maken, wij denken eerder aan 4 miljard,  maar als wij uitgaan van 6 miljoen werkende Nederlanders en voor deze berekening ook de onrendabelen hebben mee ingecalculeerd, dan betekent dit, dat iedere belastingbetaler gemiddeld tussen de 500 en 1.000 euto netto per jaar aan zijn of haar gesponsorde gelukszoeker kwijt is.

Maar dat is slechts een klein deel van het probleem. Veel problematischer wordt het om te bedenken waar je al deze mensen laat. Nadat Den Haag ook  al een verdeelsleutel had bedacht, waarmee iedere gemeente in ons land een culturele verrijkingsdouche moet ondergaan, blijkt dat dit tot een steeds meer stijgende irritatie bij de bevolking leidt. Kijk naar een slechte dierentuin, of een varkensmesterij, te veel dieren op een te klein oppervlak betekent stress, irritatie en tenslotte gewelddadigheid. Sjuul zei het al in de jaren ’50, Nederland is vol, terwijl met de blijk op haar ruime voor- en achtertuin van het paleis Soestdijk, ze toch nauwelijks krap behuisd genoemd kon worden.

En voor zo ver u het nog niet had begrepen, deze aantallen komen boven op de quota van de nog niet volgens het oude systeem herverdeelde gelukszoekers en ook boven op het aantal deurkloppers dat ons land wekelijks al “vrijwillig “opneemt. Volgens de spaarzame informatie van de overheid gaat het daarbij om tussen de 700 en 1.000 personen per week, en daarmee naderen wij al weer gauw de door ons al zo vaak voorspelde 50.000 mensen voor wie ruimte gemaakt dient te worden. Niet slechts alleen in AZC’s, maar ook woningen, Bed Bad en Brood faciliteiten, hetgeen een niet toelaatbare druk op de samenleving betekent!

Tenslotte nog even een plaatje hoe ons land en de andere EU landen er momenteel voorstaan wat betreft het geflopte eerdere EU herverdelingssysteem :

 

 

 


8 Reacties

 1. Claudia M. zei:

  Q; “…de Commissie hoopt de lidstaten te overtuigen met een vergoeding van 10.000 euro per opgenomen vluchteling.”

  Zo, 10.000 per parasiet… Dat dekt de lading bij lange na niet, zo’n gast gaat het veelvoudige kosten; deze ongeschoolden zullen vanaf het moment van aankomst tot aan het graf verzorgd moeten worden. Dat gaat tientallen 10.000-den euro’s kosten. Dagelijks zie je ze hier overal rondhangen, bier zuipen en mensen lastig vallen en dan denken dat ze voor zo weinig geld over de brug komen?

 2. Sander Driessen zei:

  Als dienstplichtig soldaat in Nederland had de overheid destijds geen enkel begrip voor welk argument dan ook. Dienstplicht is een plicht om je ‘vader-land’ te beschermen tegen vreemdelingen, waar die ook vandaan kwamen.

 3. jolo zei:

  Dan moet je toch van een andere planeet komen om zulke plannen, die eerder al met mensensmokkelaars mislukt is, te smeden?

 4. Axel zei:

  Wat gedacht van €10.000,00 ‘kopgeld’ voor elk -dead or alive- afgeleverd eu-commissie lid……

 5. Jaap zei:

  Dat was dan ook een juist uitgangspunt van vroeger Sander en daarom is dit dan ook afgeschaft en werd de werkende bevolking welke in normale omstandigheden ook de kost verdiend voor diegene die niet kunnen werken.
  dit was een redelijk goed verhaal..

  inmiddels is het zo dat alle werkende Nederlanders zwaarder en zwaarder belast worden en steeds harder geknipt en geschoren worden om de hobby van destijds de LuL denUyl van de PvdA om Nederland te bevolken met de de veleniet geschoolde GASTarbeider overal vandaan binnen te halen.

  De naam zou genoeg moeten zeggen GAST dus een tijdelijk verhaal maar niet is minder waar de GAST werkte deze een aantal maanden of jaren liet zich vervolgens afkeuren en waren zeker niet van plan om de status van destijds GAST.op te geven en zonder riante uitkering en vele toelagen en subsidies terug te keren naar het thuisland. men had hier in Nederigland het recht om nog een hele kudde niet Nederiglands sprekende opvreters onder de blijvende noemer GASTEN over te laten komen om zich hier aan te sluiten bij de alleen Arabisch sprekende en hier alles maar dan ook alles uithollende islamitische Gasten aan te sluiten..

  mensen kijk in iedere stad en ook de kleinere plaatsen waar deze GASTEN de straten en koffiehuizen en vele moskeeën bevolken alsook de misdaadcijfers met exploderende stip aanvoeren. Dit terwijl de meeste Nederiglanders dagelijk druk zijn om dit in stand te houden en het verschil tussen bruto en netto steeds groter zien worden.

  Op een gegeven moment zakt je de moed vanzelf in je schoenen als je ziet dat deze GASTen in steeds duurdere auto,s rijden duur gekleed zijn en het woord stress en burn-out niet in de islam gevonden is !!

  En dan hoor je alleen maar vanuit de Roverheid dat het intregreren toch niet gelukt is en dat ze het eigenlijk ook niet meer weten maar vooral volgas doorgaan met het binnenhalen van een nog grotere variatie van steeds slechter wordende GASTen die niet het uitgangspunt hebben het woord GAST te begrijpen..

  IS IEDEREEN NOU VOLLEDIG GESTOORD EN BLIND AAN HET WORDEN ???

 6. hillbilly zei:

  Albert Pike heeft de 3 wereldoorlogen voorspeld….de eerste 2 hebben we al gehad…en de derde komt…de derde wereld oorlog zal tussen de zionisten en de arabieren zijn…waarom denk je dat ze alle grenzen open gooien en de nationaliteiten in europa aan t mixen zijn…???? Dit is juist wat de elite wil….we raken onze soevereiniteit kwijt….daarnaast nemen ze steeds meer vluchtelingen/asielzoekers/gelukzoekers op…zodat alles gemixt wordt en in europa straks de pleuris uitbreekt. De europeanen willen helemaal geen vluchtelingen hebben…wij willen niet met dat soort “mensen” integreren….maar die grafpolitiek luistert niet naar ons. Waarom denk je dat pvv wordt buitengesloten???? Brussel bepaalt mijn lieve nederlanders…en wij hangen er maar een beetje bij.

 7. Rienus zei:

  Onvoorstelbaar dat er op dat niveau werkelijk het plan ontstaat om op die manier het probleem op te lossen. Laten we gewoon constateren dat vorige plannen domweg zijn mislukt. Dus zal dit ook mislukken. Je schiet er zonder moeite flinke gaten in. Er zijn tientallen tot honderden miljoenen mensen op de vlucht voor honger, droogte en of geweld. Als je nou met een luchtbrug 10 miljoen mensen uit Afrika naar Europa transporteert dan nog zal het effect iets hebben van een druppel op een gloeiende plaat.
  Dit is dus gewoon een idioot voorstel.

Comments are closed.