Unheimlich, akelig, onheilspellend…

“De zon schijnt, de winkels liggen vol en toch is er iets gaande – we voelen het, we weten dat het dreigt, maar we kunnen het niet grijpen”.

“…We verkeren midden in een oorlog maar verdommen het de feiten te aanvaarden. Onze wereld is fundamenteel aan het transformeren, maar we verdedigen onze wereld en leefwijze niet omdat we weigeren wat er gebeurt als een essentiële strijd te omschrijven. Dus hoeven we niets te verdedigen en niets te offeren. Het is goed daar, waar de kop in het zand steekt.
“….Ondertussen zijn de Europese landen overmeesterd door een andere oligarchische elite die in Brussel een revolutie bedrijft zonder dat de betrokken volken daarvan weet hebben – het is een uniek proces, en je weet dat deze machtsgreep tot een tragische implosie zal leiden; het is een kwestie van tijd.”

Met Joodse passie pleit de schrijver Leon de Winter voor het verdedigen van ‘onze cultuur’. Klinkt goed, maar welke ‘cultuur’ bedoelt hij? Kunnen we iets verdedigen dat we al lang kwijt zijn?

Onze manier van leven is voor de volle honderd procent ‘money-related’. Veel te weinig mensen, die denken dat het economisch best goed gaat, beseffen dat de ontwikkelde wereld al jaren in ‘blessuretijd’ in de ‘crisismodus’ draait en dat niet alleen onze economie, maar ons gehele bestaan nog slechts afhankelijk is van het Ponzi piramidespel van centrale banken. Met ‘gedacht’ geld dat op geen enkele stoffelijke waarde is gebaseerd.

Overheden, bedrijven, banken en particulieren: ‘White Zombie’ uit de jaren ’30 van de vorige eeuw is terug. De impulsen ontbreken op alle fronten, er is gewoon teveel mis. Alles lijkt ineens op ons af te komen en alles lijkt met elkaar samen te hangen. Instinctief zetten we ons schrap. Menselijk experimenteren eist immers vroeg of laat zijn tol, een kwestie van oorzaak en gevolg.

‘Blijf zitten waar je zit en verroer je niet, houd je adem in en stik niet!’

Solo


11 Reacties

 1. Axel zei:

  Alleen zij die op enigerlei wijze beschikken over een referentiekader hebben de kennis en de gave om ontwikkelingen naar de toekomst toe te kunnen duiden.
  Echter, mocht dit om welke oorzaak dan ook ontbreken, zijn heden ten dage ‘de tekenen aan de wand’ dusdanig dat je zou denken dat menigeen zelfs wanneer zij volledig in beslag worden genomen door relatie, hypotheek, baan, kind, smartphone, lease bak en wat dies meer zij, er toch zo nu en dan iets van dat in rasse schreden naderende onheil en dito drukkende gevoel zou moeten doorsijpelen.
  Tja,..
  nou…
  ehhh…..
  niet dus.

  Zoals Cruijff ooit eens zei; “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”.

  Een beetje zoals de meeste Nederlanders in 1939 de nazi’s pas zagen op het moment dat zij naast hun bed stonden.

 2. Sunny zei:

  Sta hier ook versteld van het vermogen om de waarheid niet te willen zien om me heen. Werk met goed opgeleide mensen, maar er wordt over het algemeen gedacht dat we ‘gewoon in een dipje’ zitten en het straks wel weer beter zal gaan.

  Pfff….

 3. Piet Hein zei:

  Axel schreef: “Nederlanders in 1939 de nazi’s pas zagen op het moment dat zij naast hun bed stonden.’

  We hebben dus zogezegd gevochten tegen het ‘verschrikkelijke nazisme’ en wat krijgen we terug? Jawel, islam! Goed zo Nederland, goed gedaan! Gaat er al een lampje branden? Kom op mannen en vrouwen, jongens en meisjes: wakker worden en aanpakken, het kan nog!

 4. Kees zei:

  De meeste mensen om me heen weten best hoe het allemaal komt. Het is de schuld van die dictators. Van Irak, Iran, Libie…..enz. Door hun hebben we aanslagen en vluchtelingen. Het komt door de politiek, want die pakken de banken niet aan. Maargoed, de economie trekt weer aan. En we mogen niet klagen hier. We hebben het nog niet zo slecht hier. Gelukkig probeert Amerika er nog wat van te maken, want anders…………..

  Mensen hebben geen benul van wat er zich afspeeld. Over alternatieve media hoef je niet te beginnen, want dat is allemaal onzin.
  Ik weet ook niet precies wat er allemaal gebeurd en wat de waarheid is. Er is tegenwoordig heel wat alternatieve media, maar daar zit ook weer de nodige rommel tussen.
  Als trouwe 8uur journaal-kijker is alle alternatieve media dus onzin.
  Mensen zitten lekker in hun dagelijkse sleur met een pensioengerechtigde leeftijd van tegen de zeventig en een eigen bijdrage die weer hoger wordt. Met vrienden of kennissen die een zeer vervelende ziekte hebben.

  Je mag je dus nooit afvragen hoe dat nou allemaal komt en dat er misschien hele andere dingen gebeuren in de wereld. Hahaha, ben jij ook al van de complottheorieen. Dat krijg je dan te horen. Je moet niet overal iets achter zoeken.

 5. Pappenheimer zei:

  Gelukkig zijn die islamieten goed herkenbaar !!!!!
  Ps. Hebben jullie de korte toespraak van
  President Poutin als gelezen?

 6. dina zei:

  Axel, de nazi’s zijn nooit in mijn ouderlijk huis geweest, zoals je schreef naast hun bed, alleen maar buiten op het erf wat al heel bedreigend was.

 7. stop zelfvernietiging zei:

  We zijn geprogrammeerd te incasseren, gehoorzamen, bevelen op te volgen ……………………

  Noot redactie : lees voor de gehele reactie het artikel “Als je mening afwijkt, wordt je voor gek verklaard “. dat vanmiddag wordt geplaatst.

Comments are closed.