Wie is toch die Theo Francken ?

Meerdere malen kwam u deze site bezoekend de naam van Theo Francken tegen. Maar wie is deze man ? Het is de Vlaamse Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, zeg maar de tegenhanger van onze demissionaire niets gepresteerd hebbende Klaas Dijkhoff.

Want in tegenstelling tot Dijkhoff laat Francken zien, werkelijk te staan voor zijn zaak, hij schroomt niet om afgewezen gelukszoekers daadwerkelijk terug te sturen, tracht een steng toelatingbeleid te voeren, zo ver de ook verwaterde Belgische wetgeving dat nog toestaat, kortom een man die het gevaar van het ongelimiteerd toelaten van gelukszoekers zoals dit in ons land al lang de standaard geworden is , duidelijk herkent en hier iets aan doet.  Hoe gaat Francken te werk ? Om deze vaag te beantwoorden kwamen wij een artikel tegen in op de Belgische site “Newsmonkey ” van waar wij eeen deel citeren :

Maar Francken deed meer, hij injecteerde een Trumpiaanse manier van z’n doelpubliek bespelen in z’n communicatie: provocerend, wars van het politiek correcte, en steeds het randje opzoekend.

Twitter is z’n geliefde platform (gisteren raakte hij aan maar liefst 19 tweets), z’n natuurlijke biotoop bijna. Maar ook op Facebook scoort Francken geweldig: niemand haalt meer kijkers met live interventies, waarin de staatssecretaris z’n achterban toespreekt, vaak om een beslissing toe te lichten.

Francken pioniert in ‘directe communicatie’, waarbij hij de klassieke media grotendeels heeft uitgeschakeld en via sociale media rechtstreeks tot bij z’n fans geraakt. De harde, vaak polariserende toon hoort daarbij: het is wat hem likes, shares en retweets oplevert.

Het is opvallend om te zien hoe z’n politieke tegenstanders worstelen met een passend antwoord. Want het scenario lijkt zich telkens opnieuw te herhalen: Francken daagt uit, gaat (vaak lichtjes) over de schreef met z’n tweets, lokt reactie uit en excuseert zich later, indien echt nodig. Voor eigen publiek, via zijn kanalen, scoort hij telkens. De klassieke media reageren telkens verontwaardigd.

En haast even vaak reageert de oppositie daarop dan zodanig met een bazooka, dat tegen de tijd dat Francken zich excuseert, de focus al veeleer ligt op die laatste tegenaanval.

Iedereen blijft vervolgens met spreekwoordelijke modder op z’n kostuum achter, maar dat laatste deert Francken niet.”

U ziet een moderne nog eerlijke politicus die met zijn tijd meegaat en… nogmaals voor zijn mening uitkomt, waarbij het asielbeleid een belangrijk facet is en Francken tracht toch  enige orde en regelmaat te scheppen in het Vlaamse asielbeleid, waarin hij werd voorgegaan door de huidige Belgische minister van Gezondheid, Maggie de Block.

Laat ze maar schuiven onze Zuiderburen, wij mogen met onze Nederlandse op niets gebaseerde superioriteit wel neerkijken op de Belgen, maar in het  nog steeds demissionaire kabinet troffen wij geen enkele bewindsman of – vrouw aan, die zo duidelijk en helder naar de burger overkwam en zijn wij bang dat in het toekomstige kabinet van brokkenpiloot Rutte het slechts nog erger gaat worden.


4 Reacties

 1. andre zei:

  k vind dat facebook van die zuigberg helemaal niets, echt iets voor mensen die geen leven hebben maar in dit verhaal is het inderdaad direct en best nuttig. Dat deze meneer het bij het rechte end heeft blijkt ook uit het feit dat alle nep asielzoekers massaal voor belgie bedanken en weten als ze amok maken ze naar een gesloten inrichting moeten. kunnen ze een kopje thee drinken met ons frenske.

 2. Haagse Harry zei:

  Wat heeft een man als Theo dat LULHANNES Rutte niet heeft?

  Normale ballen, die hij allang had moeten tonen!

 3. AllIWant zei:

  “…het is wat hem likes, shares en retweets oplevert.”

  Maar blijkbaar nog steeds niet de ook in België bitter noodzakelijke brede maatschappelijke discussie over het onderwerp, om het politieke taboe te doorbreken dat er rust op alles wat met immigranten/asielzoekers samenhangt.

Comments are closed.