Angela Merkel laat EU collega’s verward achter, geholpen door Mark Rutte

Gisteravond was de zoveelste top van de Europese regeringsleiders afgelopen en zoals gewoonlijk is er niets concreets te melden, d.w.z. er is een afspraak dat men elkaar in december weer zal ontmoeten en de opgediende pompoen gnocchi met schelvis en de fazant met eekhoorntjes brood smaakten daarna weer voortreffelijk.

Er stond weliswaar veel op de agenda, er moet immers een reden zijn om naar Brussel te komen, maar de punten Noord Korea, zelfrijdende auto’s , de digitale Europese binnenmarkt, de EU verdedigingsunie, de atoom overeenkomst met Iran, de vluchtelingencrisis  kwamen niet ter sprake,  totdat het over Turkije ging.

Even terug in de geschiedenis. Begin September tijdens de Duitse verkiezingsstrijd, zei Merkel in een TV interview dat het afgelopen moest zijn met de financiële transfers naar Turkije en de onderhandelingen om het land te laten toetreden tot de EU beëindigd moesten worden. Duidelijke taal. Merkel beloofde  e.e.a. met haar Europese collega’s tijdens de EU top in oktober bespreken. Stond genoteerd.

Maar deed zij dat ook ? Volgens de rond middernacht  afgegeven verklaring aan de aanwezige pers  wilde Merkel nu toch liever bruggen bouwen,  een voorstel aan haar collega EU regeringsleiders de gesprekken met Turkije nu af te breken  zou volgens haar  dom zijn, dus beperkte zij zich tot de opmerking in overweging te willen nemen de geldstroom naar Ankara te korten. *

Turkije heeft om het land op EU niveau te tillen in de periode 2007 – 2013 al 4.8 miljard euro ontvangen en krijgt tussen 2014 en 2020 nog eens 4.5 miljard waarvan ! 1.5 miljard voor de uitbouw van een democratische rechtsstaat ! Inmiddels is het een publiek geheim dat van deze bedragen vele miljoenen rechtstreeks in de zak van Erdogan vloeien. Daarnaast heeft Turkije de belofte dat het land 3 miljard ontvangt voor de opvang van vluchtelingen. Hiervan is reeds 250 miljoen betaald.

Goed, het bovenstaande *  vertelde Merkel aan de bijeengekomen pers, die dit ijverig noteerde.

Maar toen kwam het gedrukte slotcommuniqué en was er van het hele verhaal van Merkel aan de pers niets terug te vinden ! Toen aanwezige journalisten hierop wezen, waren het slechts Rutte en de Belgische premier Charles Michel, die Merkel’s  eerder gemaakte uitspraken steunden. Kennelijk waren de overige EU leiders niet zo gecharmeerd van de uitspraken van Mutti en wilden deze niet in het eindverslag laten opnemen.

Zou nu ook Michel op een baantje bij de EU in Brussel azen ? Twee “Beneluxers “aan de top, dat is slechts mogelijk met de zegen van de Führer uit Berlijn.


5 Reacties

 1. andre zei:

  het niveau van een roddelblad aan het hof van bruxxel.

  heel veel mensen hebben geen vergelijk om systemen naast elkaar te leggen en ik vind deze 2 bijzonder goed hoe het ook anders kan en werkt maar ook waarom het nooit meer wat gaat worden met de EU. Zowel het systeem dat dood is, als de zelfbenoemde elitaire bestuurs hufters die niets anders kunnen dan liegen en stelen. ga hier maar eventjes voor zitten (2x20min)

  https://www.ted.com/talks/eric_x_li_a_tale_of_two_political_systems/transcript

  https://www.ted.com/talks/yanis_varoufakis_capitalism_will_eat_democracy_unless_we_speak_up

 2. check zei:

  Perioden 2017
  Onderwerpen Totaal bevolking

  Burgerlijke staat Totaal van de burgerlijke staten
  Leeftijd Totaal alle leeftijden
  Herkomstgroepering Totaal bevolking Allochtoon

  Geslacht aantal
  Mannen en vrouwen 17 081 507 3 862 753
  Mannen 8 475 102 1 903 271
  Vrouwen 8 606 405 1 959 482
  © Centraal Bureau voor de Statistiek, Den Haag/Heerlen 22-10-2017

  Van de 17 miljoen inwoners zijn er 2 miljoen niet westerse allochtonen en 1,5 miljoen westerse allochtonen. Dus een grote minderheid op het totaal. Dus mijn vraag = Hoe komt het dat ik in alle media , kranten, tv journaal , programma´s etc. wordt doodgegooid met bijna altijd en-of alleen maar allochtonen !!!!!!!!! Waar zijn die andere 14 miljoen echte Nederlanders gebleven !!!!

 3. Pauleta zei:

  Angela Merkel en Rutte… twee steriele individuen op één buik!
  En zij beslissen over het continent Europa ??

Comments are closed.