BREAKING: Concept-toespraak briefje van Mark Rutte gevonden

Geachte redactie,   Op het Binnenhof lag vandaag een verfrommeld briefje in een prullenbak. Het was een concept-toespraak van onze geliefde *kuch* rubberen roergangerT. De tekst luidde als volgt:

 “Landgenoten!

 Een nieuw kabinet, een nieuwe toekomst voor Nederland! Een toekomst die WIJ met VERTROUWEN tegemoet zien.

 Een nieuwe dageraad is aangebroken. Nederland gaat er vanaf vandaag geheel anders uitzien!

 De Nederlander zal opstaan, het bank zitten is voorgoed verleden tijd.

 Denkt u eens in wat een ruimte er in dit land kan en zál ontstaan met dit nieuwe elan voor Nederland.

 De openbare ruimte zal zonder blokkades zijn. Banken en zitelementen zijn niet meer nodig. In het openbaar vervoer zal voor iedereen plek zijn. Zitplaatsen en afvalbakken zijn overbodig en kunnen verwijderd worden. Ook zal in geen enkel restaurant nog een stoel nodig zijn. In bioscopen en theaters zal altijd goed zicht zijn. De onbuigzame rijen met stoelen zijn verleden tijd.

 Nee! Mede landgenoot, u zult nooit meer hoeven zitten. U zult dat ook niet meer wensen. U gaat dit ervaren. Nederland is verjongd! Ouderenzorg is overbodig! Niemand die er nog om zal vragen. Geraniums zijn in Nederland voorgoed uit de mode!

 Het is afgelopen met maar wat hangen. Bedden, banken, hoofdkussens, chaise longues, meditatie matjes…. Alles kan het huis verlaten. De verlossing is daar! Niemand zal meer willen zitten, of, erger nog, liggen!

 Wat een ruimte! Welk een vrije en open blik op de toekomst. U kunt die van harte tegemoet marcheren.

 Het gave land waarin wij al wonen, zal nog gaver worden. Het kabinet voor in. Daar kunt u op rekenen.

 Mark R****”

Klopt als een bus. De tekst was waarschijnlijk te eerlijk om de ether kunnen te halen.

U, burgerT, zult in de nabije toekomst inderdaad niet meer willen zitten. Dit, omdat zitten een pijnlijke aangelegenheid is geworden. U zult immers door het nieuwe kabinet van voren en van achteren van harte worden genomen. De ouderenzorg wordt definitief gesloopt. Het zou mij niets verbazen als de Pil van Drion inmiddels stiekem door de vla is gedaan. En met alle nieuwe import zult u het liefst zonder obstakels hard weg willen rennen. (De bakken Abou in 010 centrum kunnen weg. De Obstacle Run is afgelopen weekend al geweest).

Het motto van het vorige kabinet luidde: “Bruggen slaan”. Dat werd al snel gecorrigeerd tot “Burger slaan”.

Het motto van het nieuwe kabinet (“vertrouwen in de toekomst”) is een stukje geniepiger. Uiteraard zien Mark R en zijn vrinden de toekomst met vertrouwen tegemoet. Hun pluche zetel in een onbegrijpelijk onderdeel van de Europese Sovjet republiek is inmiddels zo goed als veilig gesteld.

Uw toekomst? U kunt er op vertrouwen dat het er niet beter op wordt.

Met ietwat sombere groet,

Advocaat N


11 Reacties

 1. only you zei:

  Hij gelooft die onzin zelf nog het meest, die 8 jaar liegen en bedriegen gaan bij de burger echt niet in de koude kleren zitten?

 2. Tonnie zei:

  Bilderberg reageert al 72 jaar!
  Je komt in de geschiedenis boeken Rutte dat weet ik zeker, al is het maar dat je het laatste kabinet hebt gefreubeld samen met graaier Zalm,daarna komt er nooit meer een, daar hebben we het geld niet eens voor.

 3. Corné zei:

  Het gros der schapen heeft immers ook niet eens door dat Prutte III de vaste baan de facto heeft opgeheven; versoepeling van het ontslagrecht gaat nu in en vaste werknemers kunnen gemakkelijker worden ontslagen: Vakbond De Unie haalt hard uit naar de plannen van het nieuwe kabinet: ‘De middenklasse is met het aantreden van Rutte III vogelvrij verklaard. Er is geen sprake van een middenkabinet met een breed draagvlak. De traditie met het polderen is definitief bij het oud vuil gezet.’

  Voorzitter Reinier Castelein vervolgt: ‘Er wordt alleen maar werk gemaakt van het langer uittesten van werknemers, ze later aannemen, makkelijker kunnen ontslaan en zo goedkoop mogelijk laten vertrekken. Er wordt niet gewerkt aan een echte scholingsagenda en de banen van 2030. Over vast en flex en ZZP is geen keuze gemaakt. Werkenden blijven in onzekerheid. Het is gewoon een werkgeverskabinet.’

 4. Haagse Harry zei:

  Helaas zijn Nederlanders te lui en te laf om massale demonstraties te houden of om grootscheepse stakingen te organiseren.

  Men heeft het nog “VEEL” te goed…..

  Misschien moeten diezelfde Nederlanders de komende tijd eens goed naar Frankrijk kijken als lulletje Macron zijn hervormingen bekend gaat maken.

  Kunnen ze nog heel wat van leren, als de Franse bevolking vol op de elite los gaat!

  Tot die tijd beste Nederlanders, kijk is naar de horizon er tekent zich iets af dat groter is als jullie met je laffe en luie leventje ooit aankunnen!

 5. Gradus zei:

  @Tonnie zei: “Je komt in de geschiedenis boeken Rutte dat weet ik zeker…”

  Dat weet ik wel zeker! Misschien wel met net zo’n (gruwelijke-) afbeelding als de gebr. de Wit.
  (Hoewel; deze laatste hadden het wél goed voor met het land.)

 6. Harrie Grotenveld zei:

  Toch blijven we voorlopig wel zitten en juist dat is het beklemmende. Je zou denken met de voorbeelden in België, Frankrijk en Catalonië om je heen dat er iets gebeurt. VVD kiezers moeten zich toch ook bedonderd voelen door deze Haagse Charlatan, de PVV kiezers helemaal, dat zijn bij elkaar 1.8 + 1.2 miljoen kiezers dat is DRIE miljoen en dat weer is 1/3 van de mensen die gingen stemmen. En toch blijft het doodstil . Zijn we dan inderdaad die meelzakken waar deze site laatst een liedje met de titel Nederlanders zij meelzakken over puvliceerde ?
  Ik ben bang van wel
  Advocaat N waar je ook zit, een prima verwoording van wat er in ons land aan de hand is. Dank

 7. maria zei:

  De neus van Rutte zal binnenkort weer gaan groeien…..is niet onbekend.
  Worden we in dit Wij en Zij land weer bedrogen……we zullen het zien.

 8. AllIWant zei:

  @Harrie Grotenveld: Nederlanders zijn geen ‘meelzakken’, maar individualisten.

  Zij negeren wat anderen tot wanhoop en de straat op drijft. Zij leven hun leven ONDANKS Rutte en ONDANKS de uitschakeling van Oranje voor het WK.

  Moeten we elke dag hier opnieuw het wiel uitvinden?

  Jammer, dat er telkens blijkbaar zo weinig blijft hangen van voorgaande artikelen, zoals in dit geval over de NL mentaliteit:

  http://www.geennieuws.com/2017/09/zeuren-kankeren-en-zeiken-de-moraal/

  De kern daarvan is duidelijk (en m.i. zeer juist):
  Nederlanders hechten heel erg aan hun persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid. Dat gaat ten koste van hun collectieve verantwoordelijkheid.

Comments are closed.