Duitsland herdenkt de godsdienstwaanzin

Dinsdag is  het in heel Duitsland feest. Niet dat de Duitsers  nooit een feestdag hebben en nu van de gelegenheid gebruik maken er nog maar een dagje vrij tegenaan te gooien. Duitsland kent 9 feestdagen, die voor een groot deel religieus getint zijn. De aanvoerder van de EU landen is Finland met 15 feestdagen , terwijl u het met 8 moet doen.

Nu zou je mogen verwachten dat juist die feestdag morgen ook in Nederland gevierd zou worden, al was het alleen maar in de zogenaamde Bible Belt. Het gaat namelijk over het herdenken van het feit dat 500 jaar geleden op 31 oktober 1517  een zekere Martin Luther eigenhandig zijn 95 thesen aan de deur van de slotkerk in het Duitse Wittenberg spijkerde, een soort Puigdemont  in Duitse uitvoering.  Luther wilde de katholieke kerk de bel aanbinden en zoals wij nu kunnen zien  heeft hij dat met succes gedaan. het was immers de aanzet voor weer talloze oorlogen tussen katholieken en protestanten die tot op heden bij de conservatieve families van beide geloven voortduren.

Dat deze herinnering normaal gesproken echter slechts in streng protestantse Duitse Bundeländer in het oosten van Duitsland als feestdag wordt gevierd en nu voor een keer in heel Duitsland voor een feestdag leidt, toont aan dat het geloof  bij veel Duitsers nog sterk is geworteld en de Duitser een traditionele conservatieve figuur is.  Daaraan heeft de CDU van Angela Merkel mede haar winst in de afgelopen verkiezingen aan  te danken, want kom je zeker bij de wat oudere Duitsers het huis binnen of kijk je naar namen van zieken – of rusthuizen, dan dragen deze vaal een naam van een heilige , dominee of pastoor.

Dat Merkel hiermee rekening houdt,  mag blijken uit het feit dat het jubileums jaar op een bijdrage van de Duitse overheid mag rekenen, waardoor de totale kosten van 250 miljoen euro overzichtelijk blijven.  Duitsland telt bijna 22 miljoen belijdende protestanten ,  bijna 25% van de bevolking. Iedere werkgever is verplicht maandelijks op het uitbetaalde salaris “Kirchensteuer “in te houden en af te dragen aan de christelijke “Disney World”.

Dat een land echter deze godsdienstwaanzin nog eens extra accentueert en van Luther’s actie een openbare algemene feestdag maakt , overigens onmiddellijk gevolgd door op woensdag een eveneens religieuze feestdag Allerheiligen te vieren, zorgt er voor dat het met de productiviteit van de oosterburen deze week weer zwak is gesteld.

Overigens de eerder genoemde 9 feestdagen die in 2017 in heel Duitsland gelden kunnen nog worden aangevuld door nog eens 6 feestdagen die niet in alle Bundesländer gelden, maar stuk voor stuk een religieuze achtergrond hebben, dus met een beetje zegen van boven komt de gelovige Duitser dan toch op 15 feestdagen.

Maar wie weet, als u tot de goed geïntegreerde moslim knuffelaars behoort, zal het in de komende jaren ook beter gaan en kunt u de karige 8 feestdagen aanvullen met een handjevol moslim feestdagen, zodat u zich niet helemaal verwaarloosd voelt.

 


4 Reacties

 1. joMMy zei:

  Haagse Harry zei: 30 oktober 2017 at 18:40

  Ee vrije dag meer of minder, het maakt geen kloten meer uit!!!!

  “ANTIFA & ISIS WERKEN SAMEN EN BEREIDEN ZWARE BOMAANSLAGEN VOOR”

  Nou ja -de katholieke feestdag “Sacramentsdag (zu Deutsch Frohn Leichnam”) krijgt dan de reli-neutrale naam “Happy Cadaver day”

 2. Ruud Steunassen zei:

  Ik stel een nieuwe religieuze feestdag voor n.l. Alle Zieligen. Dan kan men Allerzielen laten vervallen.
  Ik wil dan best wel bereid om te bidden voor alle zielepietjes van Denk, Bij1 en de moslims, die zich de nieuwe Joden voelen, maar eigenlijk best wel afgunstig zijn op de oude Joden, want die kregen tenminste nog een gratis excursie per trein naar het oosten.
  Door het bidden ga ik mij ook een goedmens voelen en daarmee een beetje minder zielig, want je bent tegenwoordig heel erg zielig, wanneer je niet een beetje medegevoel kunt opbrengen voor terroristen, verkrachters, pyromanen, ramkrakers, kopschoppers, elitaire rituele kindermoordenaars en tasjesrovers.

Comments are closed.