Kabinet Rutte 3, de doodsklap voor Nederland

“Ik ben blij dat het harde werken van veel mensen in Nederland zich uitbetaalt. We hebben er samen voor gezorgd dat Nederland er bovenop is gekomen. Zo doen we dat in Nederland: we helpen elkaar en werken samen om problemen op te lossen”, aldus minister-president Rutte.

Met deze woorden dringt zich onwillekeurig een gelijkenis op met wat wij ooit kapitein Schettino van de op de rotsen gelopen Costa Concordia hoorden zeggen, nadat hij zich voortijdig in veiligheid had gebracht.

De tevredenheid met de eigen prestaties droop er zoals gewoonlijk weer af en ofschoon het nog wel enkele dagen onrustig zal blijven  en het vuurtje nog even op zal flakkeren, als het nieuwe kabinet over een dag of 14 wordt gepresenteerd , bent u de halve en hele onwaarheden al gauw weer vergeten, want, zoals wij een dame van middelbare leeftijd gisteren op de Vlaamse TV hoorden zeggen ‘het gaat ons toch goed en Rutte zal wel weten wat hij doet “. (LOL)

Wij hebben getracht het bovenstaande TV fragment gefilmd door de VRT gisteren in Den Haag voor u op deze site te plaatsen, maar vanwege de strenge royalty regels kan dat niet. Het was ronduit verbazingwekkend om de Belgische verslaggever staande naast de Hofvijver willekeurig een aantal voorbijgangers zien aan te houden en deze te vragen wat zij over Rutte 3 en zijn coalitie onderhandelingen dachten. Naast de dame, was er nog een mevrouw die aarzelend zei dat er iets met haar hypotheek zou gaan veranderen, maar zij zich er nog “niet zo in had verdiept” . (LOL)  Daarnaast een dertiger, die desgevraagd vertelde dat het allemaal prima ging in ons land en hij dacht dat u er allen op vooruit zou gaan en hij zich verder geen zorgen maakte.(LOL)

Eigenlijk hebben we het daarmee in beeld gebracht. Terwijl de afspraken tussen VVD, CDA, D66 en …. CU ! uw land slechts verder naar de klippen zullen brengen en uw Schettino  op tijd het schip zal verlaten, gebeurt er niets.

Er komt een vlaktaks, het nieuwe wondermiddel en die zou ( niet dus ) circa 6 miljard lastenverlichting te weeg brengen. Na doorrekenen blijkt daar echter structureel slechts 0.6 miljard van over te blijven, om maar slechts een voorbeeld te noemen wat Rutte 3, dat er nu wel zal komen te weeg gaat brengen.

En, ofschoon vervelend, terwijl in andere landen in Europa en daarbuiten, boze burgers die zich terecht misleid voelen of hun wensen kenbaar willen maken, massaal dit naar buiten brengen door de straat op te gaan, kijkt u of Nederland toch nog aan de WK voetbal mee kan doen. Het Nederlandse voetbal dat een toonbeeld is van wat er momenteel al een tijd in Nederland aan de gang is, een totale lamlendigheid.

Trouwens blijft maar lekker vroeg opstaan en doorwerken voor de kansenpareltjes die met bakken binnen blijven komen en de geldsmijterij van het kabinet o.a. met de ontwikkelingshulp.

 


14 Reacties

 1. Realist zei:

  In werkelijkheid zullen de lasten niet verlaagd worden. Er is namelijk veel geld nodig voor de (s)linkse hobby’s.
  Ik las net op de NOS site een juichend bericht dat er 1,75 miljard extra naar Afrika overgemaakt gaat worden.
  De hogere energiebelasting zal volledig uit de hand gaan lopen.
  BTW omhoog.
  De vlaktax lijkt leuk, alleen als de heffingskortingen inkomensafhankelijk blijven dan is het helemaal geen echte vlaktax. Dan is het gewoon een (slim verstopte) progressieve belasting.

 2. gerda zei:

  Ambtenaren al 6 jaar op de nul-lijn en al 6 jaar geen indexatie van de inflatie bij lonen en pensioen. Nog voelen de mensen niet hoe de band spanning verliest ! Boodschappen worden duurder en we mogen wel meer sparen van het kabinet ! Wat een feest ! Waarvan ?

 3. dina zei:

  Zo denderen we door ergens naar de afgrond. Het is heel triest dat de NL’er die in maart op de verkeerde partij heeft gestemd, ongelooflijk, ons mooi landje zo laten onderdompelen door die ….die …. ja nou onzin moslims, die ons dus kapot maken. Ik kan Rutte niet meer zien of luchten, viespeuk, als een trotse pauw mag hij weer op het bordes staan, tjeetje mensen wordt wakker, en die ‘troep/afval’ die ons geld opvreet komt hier maar met wapperende handjes binnen, het gaat maar door. Die Rutte heeft het helemaal niet over de islamisering gehad. En natuurlijk gaan de lasten niet verlaagd worden. Wij gaan alleen maar meer betalen, totdat we volledig uitgeknepen zijn.
  En Gerda als je kunt sparen, berg het veilig op.

 4. AllIWant zei:

  ‘Liberaal’, ‘democratisch’ en ‘christelijk’: ze laten meteen hun regentengezicht zien en schaffen zelfs het referendum, het allerlaatste restje democratie in dit land, af.

  “Vertrouwen in de toekomst”?
  Een storm van volksverontwaardiging zou her antwoord moeten zijn op zoveel schaamteloos boerenbedrog.

  @Loek: Remember: de overgrote meerderheid van Nederland heeft NIET voor Rutte gekozen.
  Waar het om gaat zijn niet de poppetjes, maar het BELEID.
  Zolang de kiezer daarin GEEN ENKELE rechtstreekse inbreng heeft leven we onder een politieke dictatuur.

 5. only you zei:

  Had nog gehoopt, dat hij verder regeren na al die trammelant die hij in de sociale voorzieningen veroorzaakt heeft, dat hij even net als dijzelbloem niet meer als een optie zou zien?

 6. Tonnie zei:

  Wij staan nu al te JUICHEN!
  Tenslotte worden de AOW-ERS ALWEER GENAAID EN DE PENSIOENEN OOK.
  Wij halen de DRION PIL wel LIEVE CHARMANTE RUTTE meer is er niet voor ons over.
  En Tevreden moeten wij zijn want dat hebben we immers geleerd VRUUGER.

 7. Gradus zei:

  Dan liever maar één keer een DRION-pil bij het ontbijt dan élke dag een foto van deze gek in de krant…

 8. watergeus zei:

  ik kan hier met een reactie de drie kabinetten Rutte makkelijk als eenling,de regeer akkoorden van Rutte afkraken met een opsomming van punten die mij persoonlijk gaan raken maar zolang mijn mede burgers in het stem hokje zo verdeeld stemmen en zich zo laten verdelen is er van eenheid van burgers maakt macht niets meer over dus mijn conclusie mijn mede burgers zijn voor mij net zo schadelijk als het regeer akkoord van Rutte als ze in het stemhokje staan.

 9. Gradus zei:

  @Dina schreef:
  “…en die ‘troep/afval’ die ons geld opvreet komt hier maar met wapperende handjes binnen, het gaat maar door…”
  Wápperde die handjes nu maar eens, @Dina: dan konden ze tenminste zélf hun brood/couscous verdienen….
  Meer je hebt gelijk: er valt niets meer aan tegen te houden, vrees ik.

 10. pietje zei:

  We hebben geen regering nodig allemaal zakkenvullers we hebben goede ambtenaren nodig, die regering zijn zakkenvullen voor 150 ton per jaar lachterje !! Dan nog het euro parlement 15.000 euro per maand en ze checken in en na 20 minuten checken ze uit en gaan naar huis en dat huis wordt ook door ons betaald ! WORDEN WE WAKKER OF NIET ?

 11. Loek zei:

  pietje@ het domme NSB volk in dit land zal – en wil nooit wakker worden. 15 maart j.l. hadden we een kansje en we kiezen toch in meerderheid weer voor de volksverlakker Rutte. Het volk krijgt wat het verdiend, ten spijt voor de PVV stemmers.

 12. jan zei:

  zou wiebus de kwiebus dit niet al 4 jaar geleden moeten doen. of het kabinet er voor had het er ook al over. toch raar dat het de vvd in de afgelopen 2 kabinetten niet gelukt is. en nu een bank directeur als formateur wel samen met macht hongerige partijtjes zo als cda en d66 en cu. ik vind het verdacht. het lost nog steeds niet de problemen van de vastgoed markt op.

  volgens mij worden de midden inkomens gewoon verder gemolken. let maar op de belasting inkomsten zullen weer groeien terwijl er een lage inflatie is. en de lonen die verder niet zullen stijgen.

  per saldo is de burger armer en de staat rijker
  rechtse hobby’s (zelf verrijking )

  hoe kan het ook anders met een bank directeur als formateur

Comments are closed.