Mark Rutte moest in het zadel blijven en dat mocht wat kosten, ruim 2 miljoen euro.

Soms genietend van de herfstzon zit je te mijmeren en vraag je je af, hoeveel zou het nu gekost hebben, een man die wij zo langzamerhand zouden willen voordragen als kandidaat voor Volksverlakker 2017 in het zadel te houden ? U weet bij dictators telt een eurootje meer of minder niet, ze betalen de rekeningen immers nooit niet zelf, hetgeen ongetwijfeld ook wel een onderwerp van gesprek geweest zal zijn, als Mark Rutte voor de wekelijks verplichte rapportage even langs wipte bij de vorst aller vorsten en zijn echtgenote  in huisje “de Horsten “in Wassenaar.

Enfin, wij zijn maar eens voor u gaan spitten en dan kom je in een soort “jaarverslag” van de VVD toch opmerkelijke zaken tegen.. We hebben het dan over de schulden die de partij in 2016 maakte in de aanloop naar de verkiezingen in 2017.

De VVD omringde zich met communicatieadviesbureaus, waarvan de een nog meer  wervende tekst had dan de ander , kreten die wij als gewone stervelingen nauwelijks begrijpen. Een paar voorbeelden :

” Cherry-T richt zich op goede doelen, vermogensfondsen en ledenorganisaties. Onze software zorgt voor een duidelijke kijk op uw donatieprocessen.” Mocht wat kosten , ruim €  52.000

“Our clients make the world turn round ” International Orange , kostte € 3335.00

En wat je van ver haalt dat is lekker moet men gedacht hebben en zorgde het Oostenrijke bureau “Made 2 Matter ” voor een beetje vaart in de campagne, immers zegt het bureau  ” Ihre Ungeduld teilen wir. Zeit und Geldverschwenden ist nicht unser Ding.”

en geduld had Rutte zeker niet, de overwinning zou en moest worden binnengehaald, ondanks de in de voorafgaande regeringsperiode opeengestapelde leugens. Sepa transfer naar Wenen € 115.000.

En zo kunnen wij nog wel even doorgaan, waardoor het totaal voor campagnes, communicatie enz. op ruim € 2 miljoen uitkwam.

Dat ze daardoor  bij de VVD daar honger en dorst van kregen , bleek uit de rekeningen van de talloze Horeca gelegenheden zoals het Haagse Carlton Hotel € 72.000 of het Leeuwenhorst Conference Centre € 58.000 .

Ja, en dan moet je ook nog de Belastingen betalen en die stuurde blauwe enveloppen ter waarde van € 720.000, zodat de huisaccountant KPMG ook een declaratie kon sturen voor € 33.000 voor bewezen diensten.

Nu is het niet ongewoon dat de kosten voor een campagne de bodem van de partijkas in zicht laten komen, maar als u nagaat dat de kosten van de VVD op Rutte weer in het Torentje terecht te laten komen, ruim 7 maal meer bedroegen dan wat de Franse Republikeins kandidaat François Fillon aan hapjes en snapjes uitgaf, mag wel blijken dat prestige, ook al is het van een dubieus karakter, wat mag kosten.

 

 

 


4 Reacties

  1. formidabele zei:

    Hoe ze dit allemaal bij elkaar gelogen en bedrogen hebben vraag ik ook al af?
    Dit wordt een kabinet op wankele poten?

  2. only you zei:

    Hij heeft een huis gecreëerd, dat werkelijk op instorten staat, de economie voorspelt niet voor niks al de volgende crash?

Comments are closed.