Nederland krijgt een regering van onbetrouwbare ego trippers en dieven

Mogen wij vooruitlopend op de goedkeuring die de Tweede Kamer nog aan het bereikte regeerakkoord van de 4 coalitiepartners moet geven tot de in de titel weergegeven conclusie komen  ? Onze dank namens een zeer groot aantal Nederlanders burgers, die niet de kans krijgen hun stem te laten horen, maar spijtiger ook namens een nog groter aantal landgenoten die hun mening helemaal niet willen laten weten, het erg druk met andere zaken hebben en  zeker niet met hun toekomst.

Even leek het er in de afgelopen dagen op, dat huizenbezitters boos zouden worden, want kom je aan een Nederlander zijn portemonnee , dan wordt hij wakker ! De door de coalitiepartners bedachte nieuwe hypotheek afbouw die weer gecompenseerd zou worden middels die sigaar uit eigen doos en uiteindelijk de huizenbezitter gewoon geld gaat kosten, zorgde even voor een onrustig woelen in de diepe slaap waarin de Nederlander zich bevindt.

Ofschoon ?

Zoals wij in het AD lazen waren er zelfs zich op vakantie bevindende Nederlanders die verontrust de Belastingtelefoon belden om te vragen hoe dat nu met dit nieuwe voorstel zat. Was terugkomen nog de moeite waard of gelijk maar ter plekke een camping of B & B  beginnen ? En , wij mogen aannemen dat zich daaronder ook dertigers en veertigers bevonden, een wereldwonder, want normaal gesproken horen wij van deze groep niets.

Op zichzelf wil Nederland terugkeren naar een gezonde economie was het te verwachten dat er iets gedaan zou moeten worden aan de nationale hypotheekschuld die vergeleken met de National Bruto Product de hoogste is van alle Eu landen. De schuld bedraagt ruim 600 miljard euro, een bubbel, die de economie in gevaar brengt, maar niet in de laatste plaats is terug te voeren op een zorgeloos beleid van eerdere kabinetten. Nederland kent ruim 3 miljoen eigen woning bezitters en die zullen nu gaan voelen wat Rutte 3 en zijn rovers bedoelen met “lastenverlagingen “.

Maar waarom duurden deze onderhandelingen zo lang, dat hiermee zelfs een record gebroken werd ? Dat ligt in eerste instantie aan de door ons vaak beschreven enorme verdeeldheid van de Nederlanders en daarmee ook het politieke landschap. 13 partijen,in het kleinste EU land  voor ieder wat wils en dat betekent dat wat voor kabinet je in ons land ook formeert, het uiteindelijk altijd een  vies smakend aftreksel zal worden, van wat de coalitie partijen in het begin voorstellen.

Had u verwacht dat de onderhandelingen zouden beginnen tussen de grootste partijen na de verkiezingen, dan kwam u bedrogen uit. De PVV, de opeen na grootste partij en in feite de winnaar, werd terzijde geschoven, zoals dat in Duitsland bij de AfD ook gebeurt, daarmee een duidelijk signaal voor de kiezer dat democratie slechts een tijdelijk verschijnsel is in de aanloop na verkiezingen, maar daarna snel dient te worden vergeten.

Waarom duurde het verder zo lang om de troon van Rutte van een nieuw vernisje te voorzien ?

De combinatie VVD,CDA, D66 en CU  heeft nog altijd maar een meerderheid van zegge en schrijve één zetel . Rutte III wordt dus een kwetsbaar kabinet.

Als één enkel parlementslid van alle vier de coalitiepartners genoeg heeft van het kabinet, komt dat in moeilijkheden. Daarom werd het regeerakkoord “dichtgetimmerd” . Rutte wil de komende drieënhalf jaar  opstand  zo veel mogelijk vermijden, en daarom moest telkens weer overleg worden gepleegd met de parlementaire achterban.

Hij wilde er zeker ook in de laatste plaats vanwege zijn eigen positie zekers van zijn van zijn dat elk individueel lid van de meerderheids- partijen in de Tweede Kamer iets in het regeerakkoord terug kan vinden om hem of haar  tevreden te houden. En dan misschien nog een toetje in de vorm van een baan als minister of staatssecretaris ?

Maar het wordt een wankel evenwicht 76  zetels van de coalitiepartners en 74 van de oppositie, wanneer gaat dit kabinet vallen ?

 


6 Reacties

 1. Onno zei:

  Nederland krijgt een regering van onbetrouwbare ego trippers en dieven
  ——————————
  De allerergste zijn psychopaten van Prins Bernhard kaliber, die zich onderdanig aansluiten bij de USA/GB psychopathische ‘deep state’ en dan de krankzinnige agenda van gender-neutraliteit en moslim tsunami’s over Europa gaan helpen uitvoeren.

 2. watergeus zei:

  ik las net dat Pechtold en Buma fractie voorzitters blijven dit heeft tot doel om de fractieleden hun neuzen allemaal de zelfde kant op te laten richten en om te praten als er toch een desident op wil staan die het toch niet helemaal eens is met punten uit het regeer akkoord en bij de ChristenUnie volgt men het regeer akkoord slaafs dus zolang men daarin slaagt zullen de andere partijen wel hun woordje kunnen doen bij de microfoon in de tweede kamer maar kunnen niets van tafel halen ,na het boek gelezen te hebben van dat vrouwelijk uitgetreden kamer lid van de vvd die zij dat haar fractie genoten alleen als stemvee gebruikt werden verschilt niks van gewone burgers die ook als stemvee gebruikt worden en daarna mondje dicht want wij bepalen daarom zie ik toch dit klote kabinet weer de rit uitzitten dus zoals men de laatste jaren regeert kan ik Nederland geen democratisch land meer noemen .

 3. AllIWant zei:

  Dit land doet er helemaal niet (meer) toe. Deze coalitie is eurofieler dan de euro.
  Migratiepolitiek (zeggen ze daar iets over?): Duitse norm.
  Een ‘ander Europa’ (iets over gehoord?): Brusselse norm.

  Reken maar dat het evenzoveel speerpunten waren bij de onderhandelingen.
  Het is Rutte wel toevertrouwd om STIEKEM een voorschot te nemen op een fiscale integratie van de Eurolanden. De geplande ‘omvormingen’ wijzen er duidelijk op.
  Eindregie: Berlijn en Brussel (o.a. met het oog op het zwakke Frankrijk).

  “Wij zullen alles doen om de euro te redden” (Wedden?)

Comments are closed.