Nieuw kabinet ontwaakt uit Doornroosje slaap, of was het gewoon het bekende wegkijken ?

U mag het beslissen, maar wij houden het op het laatste. Zoals door iedere nuchtere burger te voorspellen werd het aan statushouders in geld betalen van bedragen die o.a. moesten dien voor het betalen van de zorg, steun, wonen en begeleiding integratietraject een lachertje, d.w.z. voor de ontvangende partij.

Hier willen de coalitiepartners nu een einde aan maken en voordat u verheugd uit uw stoel opveert en zegt meteen dat ze daar nu voor gaan werken, dan moeten wij u teleurstellen.  Het antwoord is is uiteraard NEE, want dat zou gelijk een streep halen door de reden waarom deze gelukszoekers naar ons land zijn gekomen.

De nieuwe regering wil nog al de bovengenoemde “uitkeringen” via de gemeenten in “natura “: uit laten keren, d.w.z. geen contant geld meer, maar gaan de gemeenten de kosten voor deze voorzieningen betalen. Dat betekent dat vader Salem met zijn vrouw(en) en een bataljon kids zich nog steeds eens rustig op de nieuw binnengekomen springbox matras om kan keren, als u voor hem en zijn familie gaat werken. En om het niet al te moeilijk te maken , voor Salem uiteraard , krijgt de familie wel “leefgeld” overgemaakt, zodat zij een trouwe klant kunnen blijven van AH, Jumbo, Aldi en nog eens een paar schoenen, hoofddoeken of een nieuwe Ipod met beltegoed kunnen kopen. Het bedrag staat nog niet vast, het zou gaan om enkele honderd euro’s , maar ongetwijfeld zal er rekening worden gehouden met de samenstelling van de familie  en dan weet u, kan het snel in de papieren lopen.

Een zorg minder voor de vluchtelingenindustrie die al het ergste vreesde, want dat kun je deze pareltjes toch niet aandoen.

Nu moeten wij hier wel aan toe voegen dat het niet langer maar geld in “contanten “uitdelen zoals ook bij PGB’s een goede zaak is, want de praktijk leert dat de ontvangers vaak van goede wil zijn, maar de verleiding om iets aan te schaffen of te doen met geld in de schoot groot is en het geld niet wordt besteed aan waar het voor bedoeld is  en komt dit ook bij gewone Nederlanders steeds vaker voor. Het is het verhaal van de ouders die de snoeptrommel laten staan en even de deur uit gaan.

Maar Rutte 3 wil daadkracht uitstralen, want leefgeld ? Net als in Frankrijk coupons uitdelen voor de levensbehoeften, die slechts bij geselecteerde zaken kunnen worde ingeleverd en niet verzilverd. De mogelijkheid hiertoe een soort prepaid kaart ter beschikking te stellen die maandelijks wordt opgeladen bleek geen succes te zijn, want, ach het geld staat toch op mijn kaart , dus was het al gauw voor de 2e helft van de maand verdwenen, terwijl de coupons een vooraf vastgestelde wekelijke geldigheidsduur hebben, zowel voor voedsel als kledij.

Maar zover is men in den Haag nog niet, het moet gewoon wat lijken en u wordt tevreden gehouden , want uiteindelijk moet u het allemaal betalen.


4 Reacties

 1. Tonnie zei:

  Och ze hebben ook nooit genoeg, wij Bejaarden hebben geen geld om maandelijks nieuwe kleding te kopen ,laat staan prepaid beltegoed. Gewoon naar de kringloop en voedselbank en geen geld.
  Dat inmijn mening.
  Als er iemand recht op heeft zijn het de mensen die hier hun hele leven gewerkt hebben, maar die laten ze verrekken .
  Opzouten naar je eigen land gelukzoekers, we hebben je niet nodig, wij hebben er niet om gevraagd maar dat doen ze in DEN-HAAG wel dus moeten jullie het van hun eigen geld maar leven werken is voor gelukzoekers uit den boze, en daar hadden ze jullie voor gehaald “ZEGGEN” ze, haha

 2. dina zei:

  Zucht, het wordt gekker en gekker. Misschien is het een idee van de gemeenten om ook wekelijks aan die opvreters een bloemetje aan te bieden !
  Oh nee, dan betalen wij dat ook.

 3. watergeus zei:

  wat in het bovenstaande artikel aangegeven word moet bij de burger aan belastingen weggehaald worden eerst zijn de bejaarde uitgekleed nu zijn tevens ook weer de woningeigenaren aan de beurt om een extra duit in het zakje te doen plus een btw verhoging die ook weer iedereen raakt zolang de kabinetten van Rutte er zijn is er ook voor weinig mensen enig voordeel behaald zoals koopkracht stijging alleen voor miljoenaars die bedrijven hebben gaat de winst belasting omlaag , veel mensen die gaan stemmen lijden aan cognitieve dissonantie blind zijn voor hetgeen dat om je heen gebeurt zelfs als ze zelf de dupe van maatregelen worden omdat het hun wereldbeeld verstoord

Comments are closed.