Open Tbc uitbraak Vaassen ; NOS zet leugengenerator weer aan (video)

Niet slechts inwoners van Vaassen en Apeldoorn maken zich zoals vanochtend uit het nieuws, u aangeboden door de Staatsomroep NOS zorgen. Ook inwoners van Hilversum en inmiddels omliggende dorpen werden weer opgeschrikt door een hoog zoevend en gierend geluid, een teken dat de NOS haar leugengenerator in opdracht van den Haag weer had aangezet.

En om de verspreide domheden extra gewicht te geven werd zoals ook dat in Nederland inmiddels tot de standaard procedure behoort een “expert “uitgenodigd, die moest trachten de bevolking en specifiek van Vaassen en omstreken gerust te stellen en de zorgen die onstaan zijn door de plotselinge 20 gevallen ( of waarschijnlijk  meer ? ) van Tbc in  Vaassen  weg te nemen.

Wij citeren :

Wat jullie wilden weten over de TBC gevallen in Vaassen. Alleen de toon al “jullie”, zijn ofschoon wij ons daar wel iets onder voor kunnen stellen de toehoorders van het Staatsomroep journaal kleine kleuters die je met jullie toespreekt ?

Tuberculose (tbc) is een infectieziekte die jaarlijks bij ongeveer 900 mensen in Nederland wordt vastgesteld. In ons land komt de ziekte al jaren niet veel meer voor, maar wereldwijd is tbc nog wel een groot probleem. Jaarlijks raken zo’n 9 miljoen mensen besmet.

Sieb Van Kuijk, ( de geconsulteerde expert)  zegt dat de GGD niet spreekt van een uitbraak in Vaassen en omstreken. “Dat is alleen zo als er heel veel mensen tegelijkertijd ziek worden en dat is op dit moment niet het geval.”  ( ter info Vaassen heeft circa 12.000 inwoners).

Waarom zijn er nu ineens zoveel gevallen van tbc?Dat heeft volgens Van Kuijk niets te maken met de instroom van vluchtelingen en migranten, zoals op sociale media is gesuggereerd. Het klopt dat tbc meer voorkomt onder asielzoekers, maar de ziekte wordt ook regelmatig aangetroffen onder mensen die al jaren in Nederland wonen

Vreemd dit verhaal van de NOS, die nog enkele dagen geleden wist te melden dat de oorzaak met name kon liggen aan het feit dat er relatief veel buitenlanders in Vaasen en omgeving wonen. En niet te vergeten een hele opsteker voor de in allerhaast opgetrommelde expert Sien van Kuik, die echter op de pagina van GGD Kennisnet 2.0 nog geen enkele bijdrage heeft geleverd, maar nu wel JULLIE opeens kan vertellen hoe het nu met die TBC zit.

Verder opvallend dat de RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu op haar pagina het volgende laat weten :

In 2015 werden meer tbc-patiënten geregistreerd dan in 2014, namelijk 867 in 2015 tegenover 814 in 2014. In de jaren voor 2014 daalde het aantal patiënten met tuberculose (tbc) door effectieve opsporing en behandeling van de ziekte tot een historisch laag aantal. De huidige stijging wordt veroorzaakt door de toegenomen instroom van asielzoekers afkomstig uit landen waar tbc veel voorkomt. Uit de actieve opsporing blijkt dat het vooral om (nog) niet-besmettelijke tuberculose gaat. Deze vroegtijdige signalering gevolgd door een juiste behandeling van patiënten voorkomt de overdracht van tbc.

Zou Siebe de RIVM niet kennen ? Wij gaan nog even door met wat de RIVM schrijft :

Tbc in Nederland

Driekwart van de tbc-patiënten is niet in Nederland geboren. De meeste van deze patiënten zijn afkomstig uit Eritrea (94), gevolgd door Somalië (90) en Marokko (62). Dit zijn landen waar tbc veel vaker voorkomt. Onder Syriërs, de grootste groep onder de asielzoekers, komt tuberculose niet veel meer voor dan onder Nederlanders. De instroom uit dit land heeft daarom beperkt effect op het aantal tbc-patiënten in Nederland.

Op z’n zachts gezegd merkwaardig, maar zou er een oplossing zijn ? Zeker, en die dragen wij gelijk aan. In de jaren vlak na de oorlog was Tbc veel voorkomend in uw land en had Nederland zelfs een eigen Tbc kliniek in het Zwitserse Davos., de Zürcher Höhenklinik Clavadel”.  Dit zou nu veel te duur zijn, want de ziektekostenverzekeringsmaatschappijen zijn zoals u weet noodlijdend en de overheid zit handen wringend te kijken waar ze de extra centen voor het vergrote kabinet vandaan moeten halen.

Dus stellen wij voor een Tbc kliniek te openen op het terrein van Paleis het Loo, waar een andere ervaringsdeskundig, Margriet van Vollenhoven  bekend door haar jaren lange inzet als verpleegster bij het Rode Kruis een bungalow heeft laten bouwen. Zij kan dan terzijde gestaan worden door haar man, crisisbeheersings expert Pieter, die de patiënten ’s avonds wat voor kan spelen op de piano, hetgeen de genezing zal bevorderen.

Tenslotte nog een woord tot de zwaar getroffen inwoners van Vaassen en verre omstreken.

Jullie moeten niet klagen, de Heer heeft het zo gewild dus niet zeuren nu het gevaar van vluchtelingen zich wat concreter aandient. Blijf rustig CU, CDA en SGP stemmen, vraag desnoods raad aan jullie volksvertegenwoordigers  en wij zijn er van overtuigd dat jullie er samen wel uit zullen komen. De hypocrisie die er al tijden in jullie omgeving vanaf druipt krijgt een eigen gezicht, zoals op de bijgaande video te zien is, maar door veel Nederlanders voor wie jullie het echte gevaar zijn weer als herinnering mag dienen voor de vele gevaren die het ongelimiteerde toelaten van vreemdelingen met zich meebrengt..

 

 

 


5 Reacties

 1. Ruud Steunassen zei:

  Ach, het interesseert niemand ook maar ene biet. Net zomin als men zich ervoor interesseert dat er drie getinte mannen met een vuurwapen rondlopen, die alvast een voorschot op de sharia nemen en in Groningen een student, die alcohol gedronken heeft, aanbieden iets te drinken, waarna ze vier kogels op hem afvuren, die tot gevolg hebben dat hij voor de rest van zijn leven verlamd zal blijven.
  Ik hoop dat er iemand komt, die alle 666-rechters en -politiecommissarissen, -Officieren van Justitie komt mollen. O ja, en de satanische psychologen en psychiaters uiteraard ook.
  Hoop doet leven en een mens mag toch hopen, niet? Joop van Riessen is toch ook een mens? We zijn toch allen gelijk?

 2. Tonnie zei:

  Ho ho ho ho, wij zijn allen gelijk, ik dacht het niet.
  Kijk maar Max hoeft niet in te leveren de bejaarden zijn de klos, of noemde dat gelijkwaardigheid?
  Wij geven er helemaal niks meer om of ze hier met een blaffer rondlopen, het liefst naar het torentje want daar hebben we nog wat goed te maken je weet wel Pim Fortuyn.

 3. watergeus zei:

  als je als militair werd uitgezonden werd je plat gespoten tegen allerlei ziektes die je op kon lopen in het land waar naar je werd uitgezonden spreek uit ervaring ,maar mensen die hier uit den vreemde binnen wandelen die al drager zijn van ziektes worden niet gescreend hierop en kunnen zo makkelijk ziektes over brengen ,als je als burger geopereerd moet worden vraagt een arts vaak bent u jongst leden nog in het buitenland geweest dat doet hij met een reden ,zeker tbc is in landen waar assiel vragers vandaan komen is tbc en andere ziektes nog niet onder controle op dit gebied slapen we nog en worden we weer eens wakker als het leed is geschied.

 4. only you zei:

  Vroegere maatregelen ter voorkoming van ziekten als tbc etc. Moesten quarantaine maatregelen getroffen worden, nu niet in wegen of velden te bespeuren?

Comments are closed.