11 november, einde 1e W.O. , Geallieerden gedenken hun doden en Duitsers vieren carnaval

Groter kon het contrast gisteren 11 november toch niet zijn. Terwijl o.a. in België, Frankrijk en Groot Brittannië gisteren aan de dag werd herinnert dat in het Franse Bois de Compiègne de wapenstilstand tussen de Geallieerden en de Duitsers werd getekend, die een einde maakte aan de eerste wereldoorlog, vierde de Teutonen gisteren feest, want om 11 uur 11 op de 11e van de 11e begint bij de Duitsers het Carnaval.

De Eerste Wereldoorlog was voorbij, de wapenstilstand een feit. De treinwagon waarin de wapenstilstand die om 11 uur in zou gaan werd getekend werd later op 24 juni 1940, op bevel van Hitler, overgebracht naar Berlijn. Deze wagon werd eerst een tijdje tentoongesteld aan het publiek voor de Brandenburger Poort en later op een zijspoor gezet op verschillende plaatsen. Ten slotte werd de wagon in april 1945 in brand gestoken door de SS, weer op bevel van Hitler. Nu staat er in Rethondes bij Compiègne een replica van deze wagon.

Naar schatting 5.419.000 militairen lieten aan de zijde van de Geallieerden hun leven om de Duitse oorlogswaanzin te kunnen bedwingen, terwijl aan de Duitse zijde , ook wel de centralen genoemd  er 4.029.000  soldaten het leven lieten.

In België, Frankrijk en Servië is Wapenstilstandsdag een nationale feestdag. Ook in het Verenigd Koninkrijk en het Britse Gemenebest wordt uitgebreid bij deze dag (Remembrance Day of Armistice Day) stilgestaan. Oudstrijdersfamilies uit deze landen komen in groten getale naar het Belgische  Ieper om bij de Menenpoort een dodenwake voor de oorlogsslachtoffers te houden. Het symbool voor de herdenking is de klaproos (Engels: poppy). De Verenigde Staten kennen Veterans Day. De dag heet in Frankrijk en het Franstalig deel van België jour du Souvenir of jour de l’Armistice.

Maar in Duitsland is het feest, namelijk het begin van het Carnaval en liepen al vroeg ’s middags dronken Duitsers over straat, een traditioneel beeld in het land, dat zeker in de laatste dagen van Carnaval  tot het gewone straatbeeld zal behoren.

Nu is het misschien “een brug te ver “, om  in militaire termen te blijven om van de Duitsers te vragen het begin van hu Carnaval een dagje te verschuiven, maar het toont aan dat  een eensgezindheid in Europa , zoals door de EU in Brussel telkens weer verkondigd,  ver te zoeken is.

De mentaliteit van de verschillende EU volken en zelfs in een EU land tussen bevolkingsgroepen is verschillend  en zal ook niet verdwijnen. In tegendeel, door allerlei spanningen in Europa groeien de nationalistische gedachten en uitingen.

En zelfs de keizer van het land dat heel Europa in de oorlogsmisère stortte, de naar Nederland gevluchte keizer Wilhelm II, die door zijn familielid koningin Wilhelmina een warm onthaal kreeg als asielzoeker kon het niet laten :

Hij schreef na de oorlog in zijn ballingsoord Doorn in zijn Kriegserinnerungen:

“Wanneer ik terugdenk aan die moeilijke vier oorlogsjaren met hun hopen en verslagen, met hun schitterende zegepralen en hun verliezen aan kostbaar bloed, dan ontgloeit in mij een gevoel van vurigen dank en van onvergankelijke bewondering voor de weergalooze daden van het Duitse volk in de wapenen…”

De reactie liet weliswaar 20 jaar op zich wachten zoals overigens de Franse legerbevelhebber Foch dat al had aangekondigd toen hij bij het ondertekenen van de overgave van de Duitsers zei,  dat hij dit zag als een vrede die slechts 20 jaar zou duren, een vooruitziende blik die getuigt van kennis van de Duitse mentaliteit.

Hitler, die onder de aan de door de Geallieerden aan de Duitsers opgelegde schadevergoedingen uit wilde, zag hierdoor mede een oorzaak om Europa voor een tweede maal in een oorlog te storten. En, weliswaar zonder wapens hebben de Duitsers onder leiding van Angela Merkel dit 70 jaar later weer voor elkaar gekregen, door met een roekeloze vluchtelingen politiek, een keiharde op Duits gewin gebaseerde financiële strategie, Europa weer naar de afgrond te leiden, waarbij EU landen met uitzondering van Groot Brittannië , zich dit keer zonder wapengeweld gewillig naar de slachtbank laten leiden, waar een Duitse directie beslist wie wel en wie niet door de slager zal worden gedood.

Dus feest bij de Duitsers, een volk dat als geen ander wereldwijd in talloze talen nog steeds met een scheldwoord wordt betiteld, zoals “Moffen, Kraut, Boches , Jerrys , Huns” en dat zich daarmee nog steeds toe kan meten een van minst geliefde Europese volken te zijn. Een twijfelachtige “eer ” die echter geen Duitser zal storen.


3 Reacties

 1. gerda zei:

  2e alinea. Volgens mij zijn die aantallen gesneuvelden te verhogen met x 1000 !
  noot redactie : u heeft gelijk, bedankt voor uw opmerkzaamheid

 2. andre zei:

  ik geef ze nog groot gelijk ook want al meer dan 100 jaar worden we in de zeik genomen door de psychopaten. Wie zitten er nu op troon? met hun verdrag van versailles voor duitsland, het verdrag van saint germain voor oostenrijk, het verdrag van trianon voor hongarije en voor turkije hadden de psychopaten ook een mooi verdag in elkaar geflanst het verdrag van sevres.

  De gierigheid der oranjes was zelfs zo sneu dat wilhelma de duitse keizer ooit een afschuwelijk lelijk delfs blauw lampje kado heeft gedaan maar ze hebben elkaar nooit ontmoet in doorn.

  Hitler was zelf een rothschild want zijn vader was het kind dat geboren werd nadat mayar rothschild zn baronnen snikkeltje uit de pantalon heeft laten hangen te wenen waar hij zijn poetsvrowu een veeg mee heeft gegeven.

  http://destination-yisrael.biblesearchers.com/destination-yisrael/2012/05/-
  fuehrer-adolf-hitler-was-the-grandson-of-freiherr-salomon-mayer-von-rothschild-the-head-of-the-vien.html

  het was begonnen als een handelsoorlog waarbij de psychopaten niet kinderachtig te werk zijn gegaan en maak er maar 300 miljoen doden van.

  Als ik in die tijd had geleefd dan was ik ook in het verhaal mee gegaan net als iedereen maar het zit zo vies verrot in elkaar dat we nu nog steeds in de zeik worden genomen door hetzelfde clubje psychopaten, de paus, het birts nederlands koningshuis en de firma rothschild met zn crown agents.

 3. Kas Kastanje zei:

  Dat 70 jaar na de oorlog de hersenspoeling van de bevolking langzaamaan plaats gaat maken voor realiteitszin was wel te verwachten.Het verbaast mij dan ook niet dat er steeds meer berichten te zien zijn van mensen ,die willen dat ook het aandeel van de oorlogsmisdaden aan geallieerde kant eindelijk ook zichtbaar gemaakt wordt,zoals men al het een en ander te zien heeft gekregen over de wandaden in het voormalige Ned.Indiè waar de Nederlandse overheid de verantwoording voor droeg.Aanvankelijk heeft men nog geprobeerd om de door Nederland in het leger aldaar ingelijfde oud-SSers daarvan de schuld te geven ,maar door getuigen verklaringen zijn die plannen mislukt. Dat de geallieerden het met de door hen zo gepropageerde democratische beginselen niet zo serieus namen als het voor eigen voordeel was,blijkt nu ook weer wel uit het boek van de Canadese schrijver James Bacque,hetwelk nu ook in de Nederlandse taal beschikbaar is ,maar door zijn inhoud echt niet aangeprezen wordt.Het boek beschrijft de lotgevallen van ongeveer,, Een miljoen” Duitse krijgsgevangenen,die in Duitsland als zodanig geregistreerd stonden en na overbrenging naar de martelkampen in Amerika op bevel van Eisenhower, nadien van de aardbodem verdwenen zijn.

Comments are closed.