Angela Merkel , de Duitse Robert Mugabe ?

De Duitsers konden opgelucht adem halen, want Merkel die wij toch inmiddels wel beter de Duitse Mugabe kunnen noemen heeft zich genadig bereid verklaart nog eens als CDU lijstaanvoerder aan te treden en Duitsland verder te leiden of moet dat heten te laten lijden ?

Nee, voor nieuwe verkiezingen indien die er komen is zij niet bang, want er is volgens haar niemand anders in Duitsland die het land de nodige stabiliteit kan geven en deze ook naar de Europese buurlanden uit kan laten stralen. En ook dat moet een hele geruststelling zijn voor Macron of teckel Mark, die zich in de komende maanden of jaren van Rutte 3 en Macron al zonder baasje waande.

Zo zelfverzekerd moet je dus zijn als je imago en dat van je partij alweer een behoorlijke deuk heeft opgelopen.  Duitsland bevindt zich in een politieke crisis en de Duitse bondskanselier bevindt zich in ernstige moeilijkheden. Maar Angela Merkel zei in een interview op de televisie van ZDF op maandagavond dat zij in een verkiezingscampagne bereid is om Duitsland nog eens voor vier jaar te dienen. Het mislukken  van de verkennende gesprekken om de bekende Jamaica coalitie te vormen is voor haar geen reden om te stoppen. En als er nieuwe verkiezingen zouden worden gehouden, zou zij de unie van CDU/CSU weer als top kandidaat ter beschikking staan.

Ter verduidelijking : De CDU/CSU  van Angela Merkel verloor  acht procent bij de Bondsdagverkiezingen. Twee potentiële coalitiepartners zijn er niet langer bij betrokken, eerst het SPD, nu de FDP. Vanwege de politieke situatie in Duitsland is maandag jongstleden het bezoek van een buitenlands regeringsleider afgelast  ( Mark Rutte ) iets dat  meestal alleen andersom bekend is . De situatie in Duitsland is inmiddels zo ingewikkeld dat er nu actie verwacht wordt van de man die normaal gesproken zich niet rechtstreeks met dit soort politieke strijd te maken heef: de Duitse president SPD-er Walter Steinmeier. Op zijn zachtst kan gezegd  worden  dat Merkel’s macht aan het  afbrokkelen is. Maar de bondskanselier zegt dat, omdat het land stabiliteit nodig heeft, ze in functie blijft. Stabiliteit dat ben ik ,  maar is dat nog waar?

Maar Merkel is onverstoorbaar en in het aan de ZDF gegeven interview kon zij het niet nalaten fijntjes te wijzen op de in haar ogen geweldige  successen die Duitsland onder haar  bezielende leiding in de afgelopen kabinetsperiode heeft mogen ervaren. Maar echt concreet wordt Merkel bij navragen niet. En over het grote debacle  dat inmiddels heel Europa treft, de “Wir schaffen das ” actie waardoor Europa werd en nog steeds wordt overstroomt door gelukszoekers, zwijgt zij en laat de vragensteller gewoon in de kou staan.

Doet u dit niet herinneren aan onze hoogsteigen Mark Mugabe, die met een soort gelijke tactiek zich aan de macht tracht vast te klampen, ofschoon net als bij Merkel de houdbaarheidsdatum van beide inmiddels verlopen is  en ze al redelijk aan het bederven zijn?

 

 

 


3 Reacties

 1. Tonnie zei:

  Ja wij hebben veel aan haar te danken , wir schaffen das, niet mutti je bent krankzinnig ?
  Wij willen geen EUROPA dat slecht voor de gewone burger is en waar we geen Nederlander meer mogen zijn omdat we gediscrimineerd worden door onze Rutte? Gelukzoekers first?

 2. AllIWant zei:

  Herverkiezingen (kosten € 100 miljoen) zijn niet nodig. Politieke stabiliteit en degelijkheid zijn sowieso verleden tijd. Zelfs de onverstoorbare Duitsers zijn de vluchtelingenproblemen en het EU gehannes, gevoegd bij de grote interne vraagstukken, niet in de koude kleren gaan zitten.

  Voor de snelle vorming van een meerderheidscoalitie is het aan Merkel om een politiek kunststukje te flikken. Een persoonlijke, dubbele nederlaag te erkennen en de eer van haar leiderschap aan anderen te laten.

 3. JoMMy zei:

  Ach, Mutti gaat gewoon haar eigen weg en heeft als een echte Duitser maling aan elke vorm van democratie.
  Bovendien zag ik ergens op het net:

  Rotterdamse islampartij NIDA wil in heel Nederland een proef met hoofddoekjespolitie.

  Ik denk dat er niets meer aan te redden valt en denk nu zelfs dat elke vorm van verzet absoluut zinloos is.
  Sterkte allemaal: het is om triest van te worden.

Comments are closed.