EU parlementsvoorzitter Tajani vraagt om verdubbeling EU begroting van € 140 naar €280 miljard

Een verdubbeling van de begroting van de Europese Unie, gefinancierd door de invoering van EU-belastingen: de Voorzitter van het Parlement rechtvaardigt zijn plan onder andere met de kosten van het aanpakken van de vluchtelingencrisis.

De Voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani, heeft gevraagd om een verdubbeling van de begroting van de Europese Unie. We hebben 280 miljard euro nodig in plaats van 140 miljard euro per jaar,”vertelt Tajani de kranten van de  Duitse mediagroep Funke die een aantal lokale Duitse kranten uitgeeft, zoals de Berliner Zeitung.

De verhoogde  EU-begroting moet niet worden gefinancierd door extra overdrachten van de lidstaten, maar door de invoering van belastingen. Dit vereist nieuwe EU-middelen, zoals een belasting op financiële transacties op beurstransacties, zei Tajani. Op dit moment maken de EU-lidstaten bijna één procent van hun economische prestaties over naar Brussel. Voor Nederland betekent dat momenteel een netto bijdrage van ruim 2 miljard.

Tajani rechtvaardigde zijn beweging met de kosten van het beheersen  van de vluchtelingencrisis en de strijd tegen het terrorisme, evenals de toegenomen behoefte aan investeringen. Alleen op die manier kan de EU de wereldwijde concurrentie met de VS, China, India en Rusland op peil houden.

Hiermee wordt weer eens duidelijk gemaakt dat de EU in Brussel veel lijkt op een op hol geslagen trein waarvan bovendien de remmen weigeren. De door Tajani aangehaalde beheersing van de vluchtelingencrisis  kon ! opgelost worden indien men was ingegaan op een aanbod van de Amerikaanse Frontier Services Group , die voor een bedrag aanzienlijk lager dan wat de EU momenteel maandelijks uitgeeft,( € 35 miljoen ) de zuidgrenzen van de EU via een samenwerking met de Libische “regeringen” af te sluiten. Lees ons artikel

Wat betreft de verhoging van de “investeringen “moet gedacht worden aan een EU leger, zodat er een doublure ontstaat met de NATO, die onder Amerikaanse kritiek ligt vanwege het feit dat o.a. momenteel alleen Groot Brittannië aan de afgesproken defensie bijdragen voldoet. De wens om niet langer afhankelijk te zijn van de terechte kritiek en militaire bijdrage  van de Amerikanen speelt hierin een grote rol.

Verder willen de EU bazen natuurlijk een uitbreiding van de EU met name in de voormalige Balkan en Joegoslavië , moeten de Turken afgekocht worden en is de wens in Brussel het ooit nog eens te brengen tot een EU “wereldmacht” die slechts kan ontstaan indien er de Verenigde Staten van Europa komen, een heilloze gedachte.

De gedachten van Tajani tonen eens en temeer aan dat de EU in haar huidige vorm zich steeds sneller ontwikkeld tot een nauwelijks nog tembaar monster van Frankenstein dat zo snel mogelijk aan banden gelegd moet worden, voor zover dat nog mogelijk is. Een uitstap  uit de EU met alle pijnlijke gevolgen is een andere optie, wil men een land nog individueel bestuurbaar houden.

 

 

 


3 Reacties

 1. hans-e-pans zei:

  Errst uitgemolken worden door onze eigen Roverheid en dan nog verder uitgeknepen worden door de ongekozen elite van de EU. Persoonlijk heb ik geen van beiden niet gekozen.

 2. AllIWant zei:

  De voorzitter van ‘onze’ volksvertegenwoordiging in Brussel zou het als één van zijn primaire taken moeten zien eerst op zoek te gaat naar de miljarden die jaarlijks spoorloos zoek raken en waarvoor niemand verantwoordelijk schijnt te zijn.
  Vervolgens zou hij de miljarden aan ondoelmatigheid en verspilling door de politieke en ambtelijke instituties moeten opsporen en zeker ook de miljarden aan belastinggeld boven water moeten halen die frauduleus verdwijnen.
  Misschien komt er dan ook voor het eerst eens een goedkeurende accountantsverklaring bij de jaarrekening.

  Want het is toch idioot dat de burger/consument wel een gespecificeerde kassabon van de kruidenier verlangt, maar aan wildvreemden zonder mopperen onvoorwaardelijk zijn creditcard of bankpas meegeeft.

 3. Barbara Marquart Scholtz zei:

  Ik zou tegen de heer Tajani willen zeggen: Begin maar eens met het stoppen van de
  idiote maandelijkse verhuizing naar Straatsburg. Dat scheelt alvast miljoenen!

Comments are closed.