Europees Defensiepact net getekend en nu al weer ruzie(video)

Als het niet zo in en in triest zou zijn, zou ik moeten gillen van het lachen. Afgelopen week sloten 23 EU lidstaten een “defensiepact “het zgn. Permanent Structured Cooperation (PESCO), ( in het namen bedenken van nutteloze luchtballonnen en hersenspinsels is men in Brussel goed)  en ofschoon het pact dus nog maar een paar dagen oud is, is het eerste fundamentele meningsverschil al naar buiten gekomen.

De beide initiatiefnemers van PESCO, Duitsland en Frankrijk verschillen van mening welke “inhoud “het plan met hebben. Duitsland denkt aan een samenwerking met zo veel mogelijk lidstaten , terwijl Frankrijk juist dat geen prioriteit  vindt, maar er een militaire grootmacht van wil maken. En als de Franse president Macron het heeft over een militaire grootmacht, dan bedoelt hij daarmee uiteraard een “macht ” gestoeld op Franse militaire technologie en materiaal en… niet te vergeten onder Frans toezicht of zelfs liever opperbevel.

De 23 landen die het PESCO tekenden, hebben overigens ook zelf nog wat ideeën , maar daar het veelal om de kleine EU lidstaten gaat, die zoals Nederland hun landmacht al verkocht hebben aan de Duitsers, zal dat van weinig invloed zijn. Denemarken en Portugal tekenden niet , maar verluidde het in Brusselse kringen, met een beetje “massage “komt dat nog wel.

Nu is uw auteur van het tijdperk, dat er regelmatig oefeningen werden gehouden tussen Amerikanen, Britten, Fransen , Duitsers  en Nederlanders, en wij kunnen u de verzekering geven, dat als je het voor het zeggen had de beste keuze als partner de Britten waren , waarbij de uitslag van een dergelijke “kleine oorlog “dan al bij voorbaat vast stond, De Anglo-Nederlandse coalitie won. Tegenwoordig kijkend naar wat er van de Nederlandse defensie is overgebleven, zal dat nu geheel anders liggen.

Jean Claude Juncker wist het in het najaar van 2016 al zo mooi te zeggen :

 Als Europa niet voor de eigen veiligheid zorgt, zal niemand anders dat voor ons doen. Een sterke, concurrerende en innovatieve industriële defensiebasis is wat ons strategische autonomie bezorgt.”

Deze woorden bleken een vooruitziende boodschap te bevatten, want nadat Donald Trump Europa en de NATO had bezocht, liet hij weten dat de VS niet langer bereid zijn om Europa in NATO verband te blijven verdedigen als landen zoals Frankrijk, Duitsland en nederland zich niet aan de bugetaire afspraken houden en dat overigens al sinds jaren.

De “Minster van BuZa, de Italiaanse  Mogherini had  een feestdag :

A historic day for the European Union

Today has been a truly historic day for the European Union: 23 European countries have signed on a “Permanent Structured Cooperation” in the field of defence. Technically it is called PESCO, in practice it is the foundation of a future European defence

U leest het goed, de PESCO ondanks dat dit nog achter de hand wordt tegengesproken moet de basis vormen voor wat de Fransen  willen , een EU leger.

En dan onze eigen Halbe Zijlstra. Zijn baas had hem op het hard gedrukt te tekenen, gewoon zoals men dat bij Rutte 1, 2 en 3 gewend is bij het kruisje, anders hoefde hij niet meer terug te komen naar Den Haag. Dus ziet u onze landmacht binnenkort in Citroëns rijden en  schieten met Duitse snelvuurgeweren die volgens de Duitsers zelf niet werken, terwijl het luchtruim beveiligd wordt door de Dassault Rafale  die ondanks dat Frankrijk het nu al 8jaar probeert nog door geen enkele ander land dan la grande Nation zelf  worden gebruikt. En wij maar pang, pang roepen.

Wij zouden dan ook willen besluiten, hou het fort, hou goede moed en lukt het allemaal niet meer…. dan liever de lucht in !


3 Reacties

 1. Guardian of heaven's gate zei:

  Alweer in de fout en nog steeds niets geleerd van het verleden! Lekker zo doorgaan en aan het eind is er de beloning voor premier Rutte aka Pinokkio: “Voorzitter EU”! En Nederland is dan al geruime tijd uitgehold & naar de gallemiezen.

 2. AllIWant zei:

  Een ‘defensiepact’ zonder tegenstander?
  Een paar generaties geleden hadden we in ieder geval nog het ‘rode gevaar uit het oosten’. Dat leverde tenminste nog een berg gevulde koeken als verdedigingslinie op.

  Maar nu? De vijand is gedigitaliseerd tot ‘vriend’ en zit gewoon in je pocket.

  Waarom dan nog krijgshaftig soldaatje spelen?
  Egotripperij? Om het budget te verhogen? Mugabe van zijn troon te stoten? Eigen economische handelsbelangen ‘in den vreemde’ veilig te stellen?

  Of als snelle ‘task force’ om de eigen burgers in bedwang te houden (als de zombies eindelijk tot leven komen en hun digitale verworvenheden op de schijtberg gooien)?

  Doe mij maar een gevulde koek.

 3. check zei:

  Kijk eens naar de bedreiging m.n. wie is je vijand ??????? Rusland ??? China ??? Of zijn het de terroristen , die met open armen worden ontvangen, bij aankomst een uitkering krijgen, een pro deo advocaat tot het oneindige , een huis gratis ingericht en een hele volksstam aan hulpverleners bestaande uit tientallen logen , in de gatenhouders , begeleiders , pleasers en teasers en niet te vergeten de vele organisaties die zijn/haar rechten haarscherp in de gaten houden. Om op het eerste terug te komen m.n. president Poetin , die de hele dag via internet valse berichten zit te typen en d.m.v. de sociale media alle verkiezingen van het westen beïnvloed . Tenminste dat is wat wij dagelijks te horen krijgen van de domme nietsnutten in den Haag. Levensgevaarlijk en dan moet je als wereldmacht baggerland alert zijn en de paar mannen en vrouwen die we nog over hebben als krijgsmacht naar het oostfront sturen om de levensgevaarlijke Putin de spierballen te tonen. De geschiedenis herhaalt zich steeds weer , want waar zijn de rooie rakkers die geen kruisraket in hun achtertuin willen hebben, gebleven ?
  Als oud dienstplichtig militair ( Korps Mariniers) zie ik alleen maar de bedreiging vanuit het zuiden komen m.n. de moslims die er van alles aan doen om ons uit te kleden en onze vrijheid uithollen. Van een Rus heb ik absoluut niets te vrezen.Die zullen mij in mijn auto niet opblazen , laat staan met een mes op straat aanvallen of nog erger mijn vrouw voor hoer uitschelden. Als we de vazallen van de USA in den Haag mogen geloven is het uur U aangebroken en moeten we allemaal gaan kromliggen voor alle wapentuig die we natuurlijk bij Yankee Dude verplicht moeten gaan kopen. Heb het vaak gezegd , zonder conflicten, oorlogen in de wereld zijn de Yankee Dudes vandaag nog totaal failliet , want daar bestaan ze sedert WO2 alleen maar van. Altijd en eeuwig een vijand creëren, een koude oorlog beginnen om maar zoveel defensie waar te kunnen verkopen. Het zooitje in den Haag zijn gewoon in dienst en vullen dik hun zakken dankzij de USA. Trump blaft en ze springen als vlooien gelijk op om meer van ons zuur verdiende , afgeperste geld bij Yankee Dudes in de snoepwinkel te gaan kopen. Er loopt een rode draad van hun tactiek m.n. begin een conflict ergens in het M.O. , laat verplicht de landen in de door hun bestuurde club als de NATO mee doen , zorg dat ze zoveel mogelijk materiaal daar kwijt raken en/of verslijten en de klanten komen vanzelf weer bij je shoppen.

  Je hebt een defensie nodig om allereerst je eigen grondgebied en burgers te kunnen beschermen , een vloot om je handelsbelangen te beschermen en
  verder niets . Zelfs dat is niet eens het geval , we hebben alles gewoon in domme en totaal onnodige avonturen verpats en alles wat nog een beetje goed functioneerde voor een habbekrats verkocht.

  Wie heeft er nog een F35 nodig als je vanuit een luie stoel een drone kan besturen of gewoon een dodelijke raket kan afvuren ?
  Het is allemaal opzet met als doel ons totaal afhankelijk te maken van de vazallen van de USA en de grote landen in Europa en in den Haag zitten zoveel verraders en oplichters die daar heftig aan meedoen.

  Ieder normaal mens zou dat moeten inzien en een middelvinger naar de politieke leugenaars opsteken. Want wie heeft er belang bij om Rusland als vijand te beschouwen en domme boycots af te roepen.? In alle opzichten is dat de USA . Schaliegas, olie , wapens en ander oorlogstuig daar komen ze daar in om, dus maak je de Russen als vijand dan schep je gewoon als Yankee Dude je markt.
  Stel dat ze in Europa eens integer en slim waren en met de Russen gingen samenwerken , dan hebben ze het daar aan de overkant van de grote plas het nakijken ? Rusland een groot land met relatief weinig inwoners , vol met grondstoffen zoals goud, uranium, olie, gas voor tientallen jaren en genoeg ruimte om voedsel te kunnen verbouwen voor heel Europa .
  Maar daar hoor ik de hufters in den Haag niet over, die kijken wel uit …..

Comments are closed.